Cadouri dulci și bune din Cetatea Albinelor Apidava!

A trecut și pe la mine moșul, puțin mai devreme decât de obicei. Cu câteva cadouri dulci de la Apidava și de la Brander – miere, de care noi ne bucurăm zilnic. Însă mierea pe care am primit-o acum nu o mai gustasem. Este vorba despre miere cu nucă. Este super bună. Borcanul l-am terminat în două zile, atât de gustoasă este.

Cadouri dulci si bune din Cetatea Albinelor Apidava!

Ideea de a oferi cadouri dulci mi se pare genială. De ce moșul nu ar veni să lase sub brad un borcănel de miere? Atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici! Este bună, gustoasă și cu atât de multe proprietăți pentru organism!

Nucile sunt o excelentă sursă de acizi grași Omega 3, 50gr de nucă oferind 90% din cantitatea zilnică recomandată. Nucile conțin arginină, un aminoacid esențial care ajută la reducerea tensiunii mari.

Amestecul de nuci cu miere poate fi mult mai ușor digerabil de către organism, mierea fiind astringentă echilibrează acizii grași conținuți în nucă.

Combinația miere cu nucă este minunată pentru organism, având foarte multe beneficii pentru sănătate! O linguriță de miere cu nucă zilnic este pentru cei care vor să trăiască sănătos!

De ce este recomandat? Tratează anemiile și durerile de cap. Induce o stare generală de bine, funcționând ca un pansament contra afecțiunilor gastrice.

Miezul de nucă este extrem de benefic pentru organism. În primul rând, reduce inflamația în bolile de piele precum psoriazisul sau eczema, datorită concentrației mare de grăsimi. De asemenea, conținutul de vitaminele A și E protejează pielea împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea.

Antioxidanții din nucă ajută la scăderea colesterolului rău. Consumate regulat, nucile previn cancerul și tratează infecțiile virale și bacteriene, întărind sistemul imunitar.

Nucile sunt foarte bune pentru creier, datorită concentrației ridicate de Omega 3. Numeroase studii au arătat că aceste alimente reduc riscul apariției bolii Alzheimer.

Ce spui? Te servesc cu o linguriță de miere cu nucă? 🙂

Un comentariu


  1. eu nu refuz niciodata mierea in general, deci cu atat mai putin o combinatie asa delicioasa cum este mierea cu nuca. Si nu pentru ca stiu neaparat ca e sanatoasa si face bine, cat pentru ca imi place la nebunie combintia asta de gusturi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.