Puzzle-ul – un mod plăcut de a petrece timpul!

Puzzle-ul joacă un rol foarte important în dezvoltarea copilului. Am considerat întotdeauna că un puzzle accentuează o serie de abilități pentru copil, astfel încât putem spune că este unul dintre cele mai bune jocuri pentru acesta.

Puzzle-ul – un mod plăcut de a petrece timpul!

Astfel, în timp ce încearcă să pună cap la cap piesele unui puzzle, copilul își dezvoltă una dintre cele mai importante abilități, aceea de a rezolva probleme în mod eficient. Pentru că dacă piesa de puzzle nu se potrivește, copilul trebuie să își îndrepte atenția asupra unei alte piese. Își folosește mintea pentru a reuși să rezolve puzzle-ul și pentru a gândi logic. Iar mai târziu,îi va fi mult mai ușor să rezolve probleme matematice.

Și ce spuneți de memorie? Pe care copilul o dezvoltă în timp ce încearcă să rezolve un puzzle. Este important să țină minte culoarea, forma sau dimensiunea pieselor, astfel încât să reușească să le găsească locul.

Puzzle-ul – un rol important în educația copilului!

Încă de când a apărut în viața mea prima fetiță, mi-am dat seama cât de important este jocul în educația acesteia. Și în mod special puzzle-ul. Tocmai pentru aceste abilități pe care puzzle-ul o ajută să le dezvolte încă de bebeluș.

Ultimul puzzle pe care l-am luat fetelor, 3 Puzzles – Classic Tales 1, înfățișează personajele îndrăgite din trei povești cunoscute de copii: Hansel și Gretel, Scufița Roșie, Cei trei purceluși. Sunt 3 puzzle-uri într-unul cu 3, 6 și 9 piese de puzzle.

Bine…l-am luat mai mult pentru cea mică, pentru Sofi. Deși prima oară când l-a văzut, Ante a pus piesele cap la cap foarte repede. Și când Sofia a început să îl completeze, a ajutat-o. Cu multă răbdare și cu multă atenție a reușit să întregească cele 3 povești. Puțin mai greu a fost la cel cu 16 piese, însă așa cum v-am spus, ajutată de Ante a reușit. Iar bucuria a fost foarte mare!

Puzzle-ul l-am luat din librăria online Libris.ro, acolo unde am descoperit foarte multe cărți interesante pentru fete, dar și jocuri educative.

Voi ce părere aveți despre beneficiile puzzle-ului în viața copilului?

2 comentarii


  1. pentru nepotica mea mai mare am inceput si eu sa cumpar puzzle-uri, dar din cele foarte simple, cu 4 sau 6 piese. Sunt foarte bune pentru dezvoltarea copiilor si se simt super mandri de ei cand pun o piesa la locul ei si ii lauzi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.