Fapte bune tot timpul anului, prin Bursa Binelui!

– Mami, eu când mă fac bine, vreau să merg cu rolele prin parc, să alerg, să prind fluturi și să mă plimb cu bicicleta! Pot, mami?

– Sigur că da, vei putea să faci ce vrei tu, dragul meu!

Vi se pare cunoscut dialogul? Unul banal, simplu, între un băiețel și mămica lui. Singura diferență este că băiețelul este într-o fază avansată de boală și…nu se știe dacă se va mai face bine. Mămica este sfâșiată de durere. Și știi de ce? Pentru că trebuie să mintă…nu îi poate spune nu știu sau nu.

La noi în țară, sănătatea se măsoară în bani. Bani pe care unii părinți nu îi au. Unora le este rușine, alții apelează la ajutor. Strigă, se roagă…uneori ajung să cerșească. Totul pentru ca lumina ochilor lor să se facă bine, să fie vindecat. Ți-ai luat copilul în brațe în acest moment, nu? I-ai mulțumit lui Dumnezeu că este sănătos? Și eu 🙁

……………………………………………………………

Copiii sunt adevăratele valori ale societății!

În alt colț al țării, o fetiță își face temele la lumina lumânării. Este premiantă, îi place școala, însă speră ca și mâine să ajungă la școală. Să îi permită timpul…să nu vină zăpada aia mare…că nu are cu ce se încălța. Scrie cu un creion…atât și-au permis părinții să îi ia. Dar ei nu îi pasă! Singura ei dorință este să învețe. Pentru că știe că educația este cea mai importantă! Știe că doar învățând, va putea să ajungă mare. Să își permită cizme și o geacă groasă, să nu îi mai fie frig, să locuiască într-o casă cu lumină și căldură.

Facem tot posibilul astfel încât copilului nostru să nu îi lipsească nimic, dar ce putem face pentru acești copii amărâți, care vor, își doresc…dar nu au? Visează la un ghiozdan doar al lor, pe care să nu îl împartă cu ceilalți frați, un stilou cu peniță aurită, cu ajutorul căruia să scrie. Mă uit la ghiozdanul fiicei mele…ea are….

……………………………………………………………

La o fereastră, doi copii privesc fascinați afară. La ce? Un tătic se joacă cu fetița lui, o aruncă în sus și o prinde. Fetița râde zglobiu. Mămica o sărută ușor pe obraji. Își doresc și ei o familie sau…măcar o mămică sau un tătic. Cineva care să îi mângâie, să îi sărute de noapte bună. Să îi întrebe dacă s-au săturat la cină. Să îi vegheze atunci când sunt bolnavi. Se au unul pe celălalt și încearcă să supraviețuiască acestui sistem în care doar cel puternic răzbește.

…………………………………………………………..

De Crăciun fii mai bun…

Trist, nu-i așa? Știți vorba aia „De Crăciun fii mai bun…”, dăruiește un cadou, adu un zâmbet pe chipul unui copil sau al unui bătrânel uitat de copii. Dar…copiii, bătrânii, cei bolnavi…au nevoie de ajutor tot timpul, nu doar de sărbători. Cum ar fi dacă din puținul nostru, am ajuta cu o donație și în cursul anului? Și în martie sau în iulie sau chiar și în septembrie? Nu doar în decembrie! Anul are 12 luni, nu doar o singură lună!

Da, se poate! Vă spun eu! Cum? Prin Bursa Binelui! Care oferă posibilitatea tuturor celor care vor să facă o faptă bună tot anul, și nu doar de sărbători, să doneze. Și nu este nevoie de sume mari, poți face donații online de minim 5 lei și maxim 1.000 de lei. Donațiile sunt necomisionate și 100% securizate.

Ce este Bursa Binelui?

Este singura platformă online de donații fără comision, un proiect creat și susținut de BCR în parteneriat cu EuPlătesc.  ONG-urile pot crea un profil pe platformă și  pot înregistra proiectele în care cred. Iar noi, donatori sau voluntari putem ajuta la îndeplinirea unui vis…sau mai multor.

Este atât de greu să facem un bine?

Tu nu ți-ai dori să îndeplinești un vis?

Știai că educația este cea mai importantă achiziție din viața unui om?

Nu mă crezi? Intră să vezi. Sunt foarte multe proiecte, cu siguranță fiecare dintre noi va găsi un proiect de suflet! Poate ești mamă, iar un copil bolnav te sensibilizează. Ajută-l! Nu uita că suma care pentru tine este mică, pentru ei este mare!

Sau poate ești învățătoare și știi că doar copiii sunt speranța acestei societăți. Știi cât este de importantă educația! Și atunci alegi să donezi minim 5 lei, să meargă la școală!

Ți-ai pierdut părinții? Adoptă un bătrânel, trimite-i 5 lei să zâmbească mai des! Părinții tăi sigur vor zâmbi de-acolo de sus!

Să facem fapte bune tot timpul anului, prin Bursa Binelui!

Putem face fapte bune tot timpul anului, cu puțin, foarte puțin. Ce mai este 5 lei? O ciocolată, o sticlă de suc, o pâine cu semințe…pentru un copil înseamnă 3 caiete și două creioane. Dar bănuț și cu bănuț se adună, iar cei cărora le este adresat proiectul zăresc luminița de la capătul tunelului. Acesta este scopul campaniilor de fundraising, să răspundă la o nevoie, să pună în practică motivațiile pentru o lume mai frumoasă.

În zilele noastre, tehnologia ne ajută. Dacă întrebai pe cineva în urmă cu zeci de ani ce este un crowdfunding, cu siguranță ar fi dat din umeri. Însă acum am evoluat, iar oricine știe că este „o practică de finanţare a unui proiect sau iniţiative strângând contribuţii monetare de la un grup de persoane”. Și ce simplu este acum! Intri pe laptop, la proiectul în care crezi, accesezi butonul „Donează” și completezi!

Fii ambasadorul proiectului în care crezi, doar pe Bursa Binelui!

Un comentariu


  1. Ma bucur de existenta acestui tip de campanii si ma bucur si mai mult ca ai pus accentul pe „tot timpul anului” pentru ca oamenii ai tendinta de a face bine exclusiv de sarbatori si apoi uita ca trebuie sa fie buni si ca exista si persoane mai putin norocoase pe lumea asta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.