De Revelion plec cu Christian. Să îți trimit o vedere?

Când spun petrecerea de Revelion, mă gândesc la salată boeuf, sarmale, piftie, tort…clasica petrecere cu familia și prietenii. Ne întâlnim, bârfim, discutăm, cumpărăm munți de mâncare de parcă am mânca cu zece guri…aici bărbații sunt cei cărora nu le ajunge cu siguranță, deși rămâne o grămadă de mâncare…pentru o săptămână sau chiar două. La miezul nopții ciocnim o cupă de șampanie și ne punem o dorință pentru anul care vine. Apoi dansăm cât ne țin picioarele.

Ei bine, anul acesta îmi voi pune dorința înainte de anul nou. Și ca un adevărat blogger de travel ce sunt, îmi doresc să fac ceva special de Revelion. Visez la aventura vieții mele: să petrec Revelionul într-o însorită și exotică destinație. Să întâmpin Noul An în costum de baie și nu în banalul costum de ski, cu mănuși, fular și căciulă și bocancii care nu permit frigului să intre.

De Revelion plec cu Christian. Să îți trimit o vedere?

Știindu-mi dorința, dimineață când se pregătea să iasă pe ușă, soțul meu îmi transmite: De Revelion plec cu Christian. Mergi cu mine sau să îți trimit o vedere?

Mă uit la el peste ochelari, încercând să îl înțeleg. Și unde pleci, dragule? Cine e Christian?

Ți-am lăsat lângă cana de cafea toate detaliile. Să îmi spui dacă am nimerit destinația unde ai vrea să te afli la cumpăna dintre ani!

Abia aștept să aflu ce mi-a pregătit. Pe masă găsesc o broșură Revelion Christian Tour. Hmmm…deci dumneata ești Christian, mă gândesc, felicitându-l pe domnul soț. Când o fi avut timp să caute oferte speciale Revelion? Oare cum de și-a dat seama că nu mai vreau să stau la cratiță toată ziua? Că m-am săturat de sarmale și piftie și vreau și eu altceva, cum ar fi un Pad Thai, de exemplu. Adică noodles cu ou, tofu și creveți, pui sau vită, plus niște condimente thailandeze. Cel mai cunoscut fel de mâncare din Thailanda.

Pentru că da, anul acesta aș vrea să petrec de Revelion în Thailanda. Am citit foarte multe articole despre această țară frumoasă, am văzut oameni fascinați de ea, chiar îndrăgostiți. Am vizionat o mulțime de filmulețe pe Youtube despre Thailanda, sperând ca într-o zi să ajung acolo. Pentru că Thailanda este o altfel de țară, este o cu totul altă lume!

Thailanda – o călătorie ca un carusel: străzi aglomerate, plaje incredibile, piețe colorate, experiențe minunate!

Asta este Thailanda…un carusel. Acum te plimbi pe străzile aglomerate ale Bangkokului, în următoarea secundă faci turul plajelor incredibile. De aceea, costumul sau costumele de baie vor fi primele lucruri pe care le voi băga în bagaj.

Apa cristalină de la Maya Bay este numai bună pentru sporturi nautice, cum ar fi snorkelling, scufundări sau chiar plimbări cu barca. Plaja Maya Bay se află pe insula Phi Phi, acolo unde au avut loc filmările la faimosul film The Beach.

Întrucât voi scrie desprea această minunată experiență, am nevoie de cât mai multe poze, care să ilustreze frumusețea locului pe care l-am ales. Aparatul de fotografiat mă va însoți în permanență, atât atunci când aleg să vizitez templele impunătoare, dar și când mă voi plimba prin bazare în căutare de suveniruri drăguțe.

Ochlarii de soare și pălăria cu siguranță au deja locul lor în bagajul meu. Și dacă ar fi după mine, doar cu aceste trei lucruri aș pleca. Însă voi avea nevoie de o rochie elegantă și o pereche de pantofi care să o complete pentru petrecerea dintre ani, de blugii mei comozi atunci când mă voi întâlni cu elefanții.

Thailanda, exotică și spectaculoasă!

Conform circuitului pe care îl voi urma cu Christian Tour, prima pornire va fi spre centrul orașului Bangkok. Vom vizita cel mai important punct de atracție, Palatul regal, un complex de palate, temple și clădiri, care sunt folosite de familia regală pentru evenimentele oficiale.

Vom ajunge la Templul Wat Benchamabophit, dar și la Templul Wat Traimit, unde este cea mai mare statuie din lume reprezentându-l pe Budha.

 

Deși nu știu cât timp voi avea, aș vrea să vizitez piața Maeklong, situată în afara orașului Bangkok. De ce? Simplu…este situată pe o cale ferată care încă funcționează. De fiecare dată când trece trenul, comercianţii trebuie să îşi strângă catrafusele. Pieţele din Thailanda sunt o explozie de culoare şi arome!

Dragostea mea pentru fotografie va ieși la iveală la Damnoen Saduak, bazarul plutitor faimos în toată lumea. Vom pluti cu barca printre fructe și legume proaspete, obiecte de artizanat. Cel mai mult mă va încânta tabara cu elefanți, mă va binedispune cu siguranță. Știai că în religia budistă, elefantul este un simbol al înțelepciunii, aceste animale fiind tratate aici cu grijă și respect? Poate voi face și o baie cu elefantul! În credința lor populară dacă faci baie elefantului, vei fi ferit de boli și vei avea noroc.

La cumpăna dintre ani – un meniu exotic și o cupă de șampanie!

Trecerea în noul an o vom sărbători cu o gală festivă la hotel. În Thailanda, Anul Nou este numit Songkran, durează trei zile și se sărbătorește în luna aprilie. Cu toate acestea, vom avea parte de o petrecere la hotel, cu șampanie și meniu specific. Așa ne dorim. Vom servi așa cum v-am spus deja celebrul Pad Thai. Dar vom avea și supă Tom Yum, o supă din creveți extrem de picantă, Coconut Milk Curry- Khanom Jeen Nam Ya Kati, Som Tum (salată de papaya), Pineapple rice cu pui, Spring rolls – celebrele pachețele de primăvară, pește la grătar și caracatiță pe băț. Insectelor în meniu le-am zis pas, însă. Per total meniul cred că este o experiență culinară deosebită, care ne va încânta peste măsură!

Iar în momentul în ceasul va arăta miezul nopții, singurul wish-list pe care îl voi avea va fi să fim sănătoși și să reușim să ne îndeplinim visele!

De data aceasta, cu Christian Tour totul va fi posibil, iar eu voi putea să ajung să văd crema frumuseților, care împodobesc Țara Surâsului lui Budha!

Revelion la soare alături de CHRISTIAN TOUR!

*sursa foto: christiantour.ro, pixabay

Un comentariu


  1. Si tocmai in Thailanda ti-ai gasit tu sa te duci cu Christian Tour? Acolo as vrea chiar si eu sa merg, desi am o teama teribila de avion. Bine, daca ajungi inaintea mea, mie ia-mi, te rog, in loc de vedere, un magnet de frigider cu ceva ce crezi tu ca reprezinta cel mai bine locurile alea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.