De ce să alegem încălzirea prin pardoseală!

Vreau o casă călduroasă! Asta i-am spus soțului meu când ne-am mutat la casă. Iar el a venit cu o super idee: desființăm clasicele caloriferele și țevile cu racordurile la vedere și instalăm un sistem de încălzire prin pardoseală.

M-am uitat la el și l-am întrebat Cum să rămânem fără calorifere? Ești sigur că este bună soluția ta?

M-a asigurat că este cea mai bună soluție! Iubito, vom avea o casă călduroasă, exact cum îți dorești, și în același timp mult spațiu, exact ceea ne lipsește.

I-am cerut mai multe detalii și atunci a început să îmi facă câteva schițe, arătându-mi pe unde va fi sistemul de încălzire prin pardoseală. Vor fi conducte prin care circulă agentul termic, în dublu sens, atât pentru încălzire, cât și pentru răcire. Totul va fi acoperit cu un parchet încălzire pardoseală, dublu stratificat.

Eu am ales încălzirea prin pardoseală! Tu ce sistem folosești?

De ce am ales parchetul dublu stratificat? 

transfer termic bun

stabilitate dimensională

strat de lemn nobil din lemn masiv

Folosind acest sistem de încălzire prin pardoseală, suprafețele vor fi răcite vara, economisând cheltuielile cu energia electrică. Și nici nu vom mai avea nevoie de aerul condiționat, pe care majoritatea nu îl suportăm. Acest sistem este compatibil cu centralele pe gaze, dar și cu cele electrice, pe lemn, sau cu panourile solare.

Și unde mai pui că astfel vei adopta un stil de viață ecologic și vei face economii. Astfel, vei putea strânge bani pentru geanta aceea frumoasă pe care ai văzut-o în vitrina magazinului, însă ți s-a părut atât de scumpă!

Un parchet special pentru un transfer termic foarte bun!

Însă nu trebuie să uităm de parchetul dublu stratificat, care va transforma bucătăria, livingul, dormitoarele în cele mai atrăgătoare și autentice spații! Are o grosime de 10 mm care îi dă o rezistență termică mică! Se poate utiliza și în baie, iar întreținerea acestuia se face cu ușurință.

Cu un strat de uzură de 3,5 mm, pardoseala dublu stratificată prezintă stabilitate dimensională mult mai bună față de alte tipuri de pardoseli.

Cum iarna își intră în drepturi, mă bucur de noua mea încălzire prin pardoseală și de parchetul dublu stratificat, care se găsește în mai multe variante de culori, de la culoarea clasică a stejarului până la multitudinea de culori ale esențelor exotice!

Un comentariu


  1. incalzirea prin pardoseala este una dintre cele mai eficiente. Singura problema este ca investitia este mai mare in astfel de proiecte. Dar, daca mi-as face casa acum, eu as opta pentru incalzire prin pardoseala, mai ales ca eu nu suport papucii de casa si am mereu picioarele reci iarna.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.