Copilul – Fiona Barton. Poți îngropa povestea, dar nu poți ascunde adevărul!

După succesul pe care l-a avut cu Văduva, am început să o îndrăgesc pe Fiona Barton .Weekendul acesta l-am petrecut în compania ei. Cu cea de-a doua carte, o urmare fascinantă a volumului său de debut, Văduva.

Copilul este o poveste minunată, un amestec perfect de lectură de vacanță și roman pentru cluburile de noapte. Mi s-a părut un roman extrem de provocator și cu un ritm rapid, care te ține în suspans până la final.

Suspans, tensiune, palpitații, suferință!

Totul începe cu o descoperire macabră, scheletul unui bebeluș nou-născut. Într-o zonă a Londrei care urmează să fie modernizată, sub o casă veche ce tocmai este demolată. Muncitorii sunt în stare de șoc, nu își pot imagina că ar exista o persoană care să facă așa ceva.

În scenă apare din nou Kate Waters, reporterița care a aflat adevărul în cazul Bella Elliot. O femeie care dacă își pune ceva în gând, trebuie să reușească. Extrem de ambițioasă, își pune întrebarea care era pe buzele tuturor: ale cui sunt rămășițele găsite pe șantier?

Mi-a plăcut foarte mult personajul ei. Cred că așa ar trebui să fie de fapt jurnaliștii. Să știe când și ce să vorbească, astfel încât să primească răspunsurile pe care le așteaptă; chiar dacă uneori nu pun întrebările. Povestea să vină din partea celui care are ceva de spus, dar dintr-un motiv sau altul ascunde acel ceva. Pentru că îi este teamă sau pentru că nu este ascultat…

Ca și în romanul Văduva, fiecare capitol poartă numele unuia dintre protagoniști: Kate, Emma, Angela, Jude. Încă de la început am fost intrigată de acestea. Ce legătură este între ele?

Pe măsură ce investighează cazul acestui bebeluș, află de o infracțiune care în urmă cu 40 de ani a zguduit orașul. Un bebeluș nou născut a fost furat din maternitate, în timp ce mama lui făcea un duș. Mama lui era Angela, iar bebelușul se numea Alice și nu îi zâmbise decât o dată mamei ei. Angela nu a trecut niciodată peste această durere. Și, deși mai are doi copii, pe Patrick și pe Louise, se gândește mereu la Alice…la cum ar arăta acum, ce culoare ar avea părul ei sau ochii ei.

Poți îngropa povestea, dar nu poți ascunde adevărul!

Emma…m-a intrigat de la început. O persoană destul de firavă, cu ceva probleme psihice. A locuit în zona în care s-a descoperit scheletul bebelușului, de fapt chiar în casa care se demola. Cu mama sa, Jude și iubitul acesteia, Will, iar pentru o scurtă perioadă de timp și cu Barbara, prietena lui Jude. A fost sfâșiată atunci când Jude îl alege pe Will în locul ei. Avea doar 16 ani și atât de multă nevoie de mama ei. Este măcinată de un secret sau mai multe din trecutul ei, secrete pe care nu le știe nimeni, nici soțul ei, nici mama ei. Secrete pe care se pare că numai lui Kate i le poate împărtăși. Emma vede în Kate o persoană demnă de încredere.

Dar oare care este legătura între Angela, Emma și Jude?

Al cui este bebelușul descoperit îngropat pe șantier?

Ce secrete teribile ascunde Emma?

Cartea mi-a plăcut atât de mult încât am început să o citesc sâmbătă seară și duminică am terminat-o. Mă intriga și îmi doream să citesc mai mult, să aflu mai mult. Mi-a plăcut felul cum povestește Fiona, cum te atrage în poveste. În așa fel încât cu greu lași cartea din mână!

Dacă vreți să aflați cine este bebelușul și ce secret ascunde el, vă recomand librăria online Libris.ro de unde puteți cumpăra romanul Copilul!

10 comentarii


  1. si eu am citit-o rapid pentru ca nu mai aveam rabdare sa aflu cum se termina povestea. E putin intortocheata, cel putin la inceput, pana te prinzi cine si cum, dar nu e greu de citit. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    Răspunde

  2. Am citit pe undeva sinopsisul cărții, însă recenzia ta mă face să mă gândesc serios dacă adaug sau nu cartea pe lista de Black Friday. Chiar mă tentează firul narativ.

    Răspunde

  3. Pare foarte interesanta! E genul meu de carte. Daca iti plac cartiile politiste sau cele pline de mister iti recomand „Fata care s-a jucat cu focul” sau „The girl in the ice”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.