CND Turism și Work and Travel – un pas pentru a atinge cu mâna visul american!

Cred că am auzit cu toții de visul american, esența ethosului american…cea mai liberă țară cu toate posibilitățile. Aventură, mister, libertate, prosperitate…așa era privită viața de dincolo de Ocean! Pentru majoritatea însă era o aventură într-un paradis mult prea îndepărtat, un vis…

În adolescență, îmi plăceau tare mult filmele în care tinerii alergau după un vis, în speranța de a și-l îndeplini. Nu am reușit să ajung în America, erau alte timpuri…alte posibilități, însă m-am bucurat de jeansii care doar ce apăruseră la noi, de muzica bună. Reușeau să ne conecteze cumva cu spiritul american și cultura acestora.

Vacanța cu Work and Travel!

Mami, astăzi m-am înscris într-un program! Work and Travel! Nu, nu te speria…știi și tu…visul american, șansa de a întâlni cultura americană, de a descoperi America…

Cum, mami, vrei să pleci la jumătatea studiilor? Mă gândeam cu groază că vei lua și tu drumul străinătății, ca miile de români…însă nu atât de devreme. Nu înainte de a-ți lua diploma și…

Stai, mami. Nu este ceea ce crezi. Plec în vacanță cu Work and Travel. Este un program de schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Acesta permite studenților la zi din diverse țări ale lumii să meargă în vacanța de vară în Statele Unite pentru a lucra și a călători. Cu alte cuvinte, voi vizita orașele preferate și voi munci pe perioada vacanței de vară. Voi câștiga astfel banii investiți în proiect și voi călători prin locuri de neuitat. Ce spui? Nu este minunat?

Diverse generații, același vis american cu Vacanțe Speciale!

Mi-au dat lacrimile. Dintr-o dată, eram din nou studentă și îi povesteam mamei despre proiectul de schimb cultural. Despre dorința mea de a lucra în America, de a vedea toate acele minunății pe care le vezi doar la televizor.

De a mă plimba pe malul lacului Michigan, de a vizita muzee, parcuri naționale, monumente naționale și situri istorice.

Însă, nu a fost posibil…erau prea mulți bani la mijloc și ai mei nu aveau. Iar acum…acum…visul meu se va îndeplini prin fiica mea? Visam sau chiar era realitate? Mă bucuram că a găsit curajul de se înscrie în acest program, chiar dacă…offf…asta însemna să nu o văd atât de mult timp!

Haide, mami, nu te întrista! Vom vorbi zilnic, ne vom vedea și…îți promit că voi avea grijă de mine, voi mânca, voi dormi, dar mă voi și distra. Voi încerca mai multe joburi, mă tentează să lucrez ca recepționer la hotel sau chelner la restaurant sau să lucrez la unul din parcurile de amuzament. 

Îmi voi face mulți prieteni și mă voi întoarce cu un bagaj imens de cunoștințe. Ah…mami, abia aștept! Voi avea avantaje prin Work and Travel:

  • astfel, voi avea oportunitatea de a exersa limba engleză, dar și de a o îmbunătăți gratuit;

  • voi avea șansa de a câștiga o noua perspectivă asupra vieții, de a observa propria cultură și de a percepe asemănările dintre culturi;

  • îmi voi câștiga independența și maturitatea;

  • voi câștiga experiența de muncă internațională și voi înțelege cultura de business.

Dar…cum ai auzit de acest program? Prin intermediul cărei agenții vei merge?

Dana, colega mea, mi-a povestit că o soră a prietenului ei a fost plecată prin programul Work and Travel în Michigan. A fost atât de încântată de experiență, încât s-a înscris din nou în program. Așa am aflat că acest program se desfășoară prin agenția de turism touroperatoare CND Turism – Vacanțe Speciale!

CND Turism și Work and Travel – un pas pentru a atinge cu mâna visul american!

Și unde vrei să mergi, mami? Te-ai gândit la un oraș anume? Los Angeles sau Florida, Miami, Alabama, Washington, Philadelphia? Sunt curioasă ce ai ales?

Mami, mi-ar plăcea să ajung în San Antonio, orașul unde străzile se construiesc pe verticală, iar casele pe orizontală. Știai că este al doilea oraș din statul Texas și al șaptelea din Statele Unite? În ordinea mărimii populației.

Am auzit că Riverwalk este extraordinar. Malurile sale au fost transformate în promenade minunate. Ah…deja mă visez plimbându-mă pe trotuar, să fac shopping, să mănânc printre miile de turiști atrași aici ca și mine de această oază fantastică!

Voi avea ocazia să cunosc un amestec de culturi – nativi americani, germani, mexicani și spanioli. Voi vizita muzee de artă plastică, site-uri istorice, dar și numeroasele parcuri de distracții! 

Și…spune-mi mai multe detalii! Cât timp vei sta acolo? Cine se ocupă de finanțarea programului?

Voi merge pentru o perioadă de 4 luni. Angajatorul este o companie din Statele Unite care oferă locuri de muncă pentru studenții internaționali. De finanțarea programului se ocupă BRD prin Creditul Work and Travel. De emiterea DS-ului (permisului de muncă) se ocupă sponsorul partener, iar de pregătirea mea pentru SUA se ocupă prietenii mei de la Vacanțe Speciale! Eu..trebuie să-mi fac pașaportul și să învăț. Un student bun face mereu impresie bună, nu? 🙂

M-am uitat la ea și mi-am spus cu mândrie: asta este fiica mea!

Azi este cel mai bun moment să decizi să petreci vara în Statele Unite ale Americii, să urmezi visul american! Să alegi Work and Travel Vacanțe Speciale!

Un comentariu


  1. daca nu mi-ar fi o frica de moarte de avion, sa stii ca si mie mi-ar placea sa vizitez America. Sunt deja batrana pentru un program work and travel, dar… Vegas-ul mi-as placea sa il vad. Poate gasesc o metode de inhalosedare pe timpul zborului cu avionul, ca altfel nu stiu cum as putea ajunge acolo.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.