Sâmbătă…puțin după miezul nopții! Mogâldeața se tot foiește în pat; temperatura i-a scăzut, însă starea ei îmi arată că nu este bine deloc. Mi-a spus astăzi că o doare gâtul și puțin o ureche. Oare să nu mai aștept dimineața să mergem la doamna doctor? Instinctul meu de mamă îmi spune să mergem acum la urgențe; nu se poate odihni, starea ei nu este una bună, doar un doctor mă poate liniști.
Ajungem pe la ora 1 la spital; doar o doamnă asistentă ne întâmpină. Îmi place uniforma ei, este de un roșu plăcut, o culoare care denotă veselia, viața. Și la fel este și ea. Este foarte drăguță. O ia în brațe pe pitică, încercând să o liniștească.
Măi prințesă, ce ai pățit? Te simți rău? Ia spune tu, ce te doare? Hai la tanti să luăm o temperatură și să vedem cât de grasă ești!
Glasul duios al asistentei o calmează pe micuță. Este de necrezut cât de mult pot face câteva cuvinte rostite dulce de o voce suavă. Întotdeuna am considerat că felul cum vorbești și cum te comporți cu un copil contează foarte mult! Mai ales atunci când este bolnav! Știm cu toții cât de nesuferiți sunt copilașii atunci când au o durere, când nu se simt bine sau au temperatură!
Haina îl face pe om? Sau halatul pe doctor?
A sunat după doamna doctor. Nu era jos la urgențe, era sus pe secție. Nu știam cine este, dar speram să fie o doamnă doctor la fel de calmă ca și asistenta. Să ne liniștească, să ne dea tratamentul necesar și să mergem acasă. Aveam nevoie de odihnă amândouă.
A mai durat vreo jumătate de oră până a ajuns doctorița. Timp în care a început iar să îi crească temperatura și să se plângă și de o durere de burtică. Începuse să se și plictisească, ar fi vrut să fie acasă, în pat…Într-un final, a coborât doamna doctor. Înaltă, o doctoriță drăguță, roșcată, cu niște ochi foarte frumoși. Avea un halat alb, impecabil. Îi stătea foarte bine, îi acorda prestanță! Întotdeauna am avut un foarte mare respect pentru doctori și asistente! Salvează vieți, cum să nu le acorzi respect?
Dar…pe cât de bine arăta pe afară doctorița, pe atât de tare mi-a displăcut cum arăta pe înăuntru.
Ia să vedem, dragă…care este problema pentru care ai venit, îi spune piticuței. Mda…ai un gât cam roșu, cred că și un început de otită. Dar…nu prea mi se pare un motiv atât de bun încât să mă deranjezi la ora asta!?!?
What, îmi spun. Cum adică, o întreb…Copilul nu se simte bine, nu se poate odihni, se vaită de durere. Am venit să o vadă un doctor. Mă gândeam să nu fie prea târziu mâine.
Ei na…nu ai lăsat copilul să doarmă…
Doamna doctor, cu tot respectul…încep eu a îi spune.
Care respect dragă? Tu vezi halatul acesta? Ai idee cât de mult am învățat eu să merit halatul ăsta? Normal că ar trebui să aveți respect și…
Să nu vă deranjăm somnul, nu? îi replic nervoasă.
Un doctor bun știe să aleagă ținuta perfectă pentru a fi iubit de copilași!
Mami, doamna este doctor ca doamna noastră? Ea de ce nu are un halat cu pisici? Mie nu îmi place de doamna aceasta.
Hait, că până și copilul și-a dat seama, îmi spun nervoasă. Aștept rețeta pe care o scrie doamna doctor și îi transmit în treacăt:
Doamna doctor, ați putea încerca să căutați un magazin online de costume medicale si echipamente de lucru, de unde să comandați halate medicale cu modele speciale, care să liniștească copiii. Asta și atitudinea potrivită vă vor ajuta să urcați în preferințele copiilor, dar și al părinților!
Știu că un halat alb arată întreaga prestanță a medicului. Halatul proiectează competență. Lumea medicilor este una a simbolurilor, iar halatul are ca primă funcție aceea de comunicare. Dar imaginați-vă o lume plină de culoare, o lume medicală veselă.
Un halat alb modifică relația dintre medic și pacient, îi schimbă pe ambii, schimbă mai ales felul în care pacientul vorbește și se poartă cu medicul. Eu de multe ori văd halatul alb exact ca în filmele de groază. Știți…tipii ăia mari, îmbrăcați în alb, care te iau pe sus…la psihiatrie. Mă îngrozește și știu că nu numai pe mine…
EHalate.ro – îmbracă cadrele medicale cu gust și stil!
De ce să nu căutați halatul perfect? Prin creațiile eHalate, copiii nu se mai tem de medic, iar adulții de dentist! Până la urmă ajungem să dăm dreptate sintagmei „haina îl face pe om” sau în cazul acesta „halatul îl face pe doctor!”
În zilele noastre, la mai multe şcoli medicale şi veterinare din Statele Unite ale Americii, studenţii noi trec printr-o „ceremonie a halatului alb” înainte de a începe să întâlnească pacienţi. Acest ritual presupune o „înveşmântare” formală, care marchează tranziţia studentului de la ştiinţa sănătăţii preclinice la cea clinică; este exact ca în cazul hirotonirii unui preot.
Însă mai nou, în spitale, halatul alb începe să își piardă importanța. Astfel chirurgii preferă să poarte costume verzi sau albastre, pentru că albul irită ochii în sala de operații, datorită luminilor puternice. Doctorii și asistentele au început să poarte bluze medicale cu imprimeuri, pentru a se evita astfel sindromul de halat alb, disconfortul, anxietatea și starea de agitație generate de această culoare.
După ce i-am dat acest sfat doamnei doctor, am luat rețeta și am plecat, sperând să nu ne mai întâlnim niciodată. Culoarea contează, imprimeul contează…albul, chiar este de spital! A ieși din tipare este ceea ce poate face un doctor deștept, o asistentă care nu vrea să provoace teamă, mai ales atunci când are un ac lung în mână.
EHalate.ro este exact soluția pentru ca primul lucru pe care îl vedem când intrăm într-un cabinet medical să fie zâmbetul medicului sau asistentei prin ținuta sa!
Legătură permanentă
daca personalul nostur medical al purta astfel de halate vesele, nu ar mai solicita spaga din priviri si atitudine, ar zambi fara sa vada hartia de 50-100 de lei, ce bine ar fi!