Parchetul din lemn masiv – un compliment adus casei!

În ziua în care soțul meu mi-a spus că ne putem muta, am fost cea mai fericită. În urmă cu trei luni cumpărasem apartamentul. Mie nu mi-a plăcut, însă pentru el a fost o provocare, cred. Inginer de meserie, a văzut potențialul din apartament și m-a întrebat: Ai încredere în mine? Atunci dă-mi 3 luni și vei avea casa la care ai visat!

Îmi amintesc că m-am uitat ușor descurajată în jur. Un hol foarte mic, linoleum pe jos, vopsea pe pereți….Nu era deloc vis, însă i-am acordat încrederea de care avea nevoie, i-am dat mână liberă în a cumpăra tot ce are nevoie și nu m-am mai dus în vizită.

Când în sfârșit a fost gata, eram tare emoționată! Am fugit pe scări de nerăbdare. Voiam să văd dacă într-adevăr a reușit. Și da! În momentul în care am intrat, am rămas plăcut impresionată. Camerele mi se păreau foarte mari și atât de luminoase! Lărgise holul desființând baia de serviciu.

Parchetul din lemn masiv m-a întâmpinat! Îmi plăcea! A avut emoții în ceea ce privește dacă să ia parchet lemn sau un parchet stratificat, însă parchet masiv a câștigat.

Parchetul din lemn masiv – un compliment adus casei!

Parchetul din lemn masiv este cel mai versatil tip de parchet, asta și pentru că se poate personaliza așa cum ne dorim.

Parchetul din lemn masiv trebuie ales în funcție de mai mulți factori: dimensiunile camerei, destinația acesteia, culorile folosite în designul interior, modul în care camera este decorată. gradul de luminozitate al acesteia.

Cum se întreține parchetul din lemn masiv?

Întreținerea parchetului se face cu produse profesionale speciale pentru tipul de finisaj ales, lac sau ulei. Parchetul se poate finisa cu ulei special pentru parchet sau cu lac mat, satinat sau lucios la alegere. De asemenea, se poate colora parchetul cu uleiuri colorate, pentru un efect vizual surprinzator.

Acum mă bucur de o casă frumoasă, care ne așteaptă cu căldură. Parchetul i-a dat eleganța pe care ne-o doream!

14 comentarii


 1. noi am pus parchetul, din ala simplu, acum 8 ani, si deja e cam compromis si trebuie schimbat. Speram ca, anul viitor, cand va avea loc renovarea, sa putem investi in parchet masiv care sa ne tina cu succes si 20 de ani.

  Răspunde

 2. Desi e mai la moda acum parchetul laminat, e mult mai greu de intretinut, iar daca se strica, chiar nu poate fi reconditionat. Cel din lemn masiv e mult mai practic.

  Răspunde

 3. eu am parchet masiv de 30 de ani, este in perfecta stare inca, nu s-a deplasat, nu s-a departat, mai rezista o vreme buna, sunt convinsa!

  Răspunde

 4. Nu ma atrage laminatul, desi arata bine, parchetul din lemn masiv il avem din 1980 cand ne-am mutat in apartamentul proaspat construit si este in regula si perfect si acum.

  Răspunde

 5. Am reusit sa umflu putin parchetul in sufragerie din cauza unei flori si acum imi sta pe suflet. Am vazut si eu cateva modele dragute de parchet si sper sa reusesc sa-l schimb si eu cat mai curand

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.