Exact Travel Club – cum te va fascina Japonia în doar două săptămâni!

Când mă gândesc la Japonia, primul cuvânt care îmi vine în minte este FASCINANTĂ! O văd ca pe un mister, așa cum cred că mulți alți turiști gândesc despre Țara Soarelui Răsare. O frontieră culturală, bogată, complexă, deosebită. Locul unde istoria și tradiția se împletesc, unde zgârie-norii și legendele despre samurai și onoare te impresionează.

De când am citit Shogun-ul lui James Clavell și Memoriile unei Gheișe ale lui Arthur Golden mi-am dorit să vizitez Japonia. Ultimul samurai m-a impresionat până la lacrimi. Și nu…nu datorită lui Tom Cruise.

Japonia, Țara Soarelui Răsare – un loc al visului!

Japonezii își numesc țara Yamato „Tara soarelui- răsare”, simbolul lor fiind un steag alb cu un disc solar roșu în centru. Dacă imperiul chinez este „imperiul ceresc”, chinezii considerându-se coborâți din cer, imperiul nipon este „imperiul soarelui”, iar poporul japonez crede că se trage din Soare: Marea Zeiță din Cer strălucitoare.

Păstrarea fondului folcloric neatins de generații, împletit cu tehnologia de ultimă generație care te lasă cu gura căscată fac din această țară fascinantă o întoarcere în timp, un loc al visului. Un amestec unic de tradiție și modernitate, temple, dar și construcții moderne. Aici politețea și bunul simț sunt la ele acasă.

Toate acestea fac din Japonia una dintre cele mai frumoase și mai dorite destinații turistice ale lumii!

Alege un circuit în Japonia cu Exact Travel Club!

Călătoria mea în Japonia va fi cea mai frumoasă experiență. Anul 2019 va fi anul în care voi face cunoștință în sfârșit cu Japonia, țara care fără să vrei te educă.

Un circuit în Japonia cu un ghid vorbitor de japoneză, asta am ales. Îl voi avea alături pe Andrei Neagu, ghid al agenției de turism Exact Travel Club. Crescut și educat în Japonia, acesta a locuit aici 10 ani, de aceea este omul cel mai potrivit să îmi arate cele mai frumoase locuri ale Japoniei.

Am aflat că pe 30 aprilie 2019 împăratul Akihito va abdica. Este prima abdicare de peste două sute de ani din istoria Japoniei! Cu această ocazie se încheie dinastia Heisei.

Japonezii au un sistem calendaristic care se schimbă de fiecare dată cu o nouă dinastie.  Împăratul va fi succedat de prințul moștenitor Naruhito, iar numele noii dinastii urmează să fie anunțat. Este un eveniment important, care concide cu dorința mea: să vizitez Japonia în 2019 – un tur aniversar între dinastii!

La sfârșitul lunii aprilie este perioada optimă pentru a vizita Japonia. Pentru că mă voi bucura de un adevărat spectacol de flori, un adevărat răsfăț al ochiului.

Timp de două săptămâni, Exact Travel Club mă va duce acolo unde doar am visat de atâtea ori.

Ce îmi doresc să văd în Japonia?

 • Tokyo – cu trepidația vieții de zi cu zi
 • Kyoto – cu impresionanta sa moștenire culturală
 • Nara – cu cea mai mare clădire de lemn din lume
 • Miyajima – insula în care oamenii și zeii locuiesc împreună
 • Tochigi – cu o simfonie de culori în faimosul parc
 • Kamakura – vechea capitală de războinici
 • Uji – centrul ceaiului
 • Muntele Fuji – simbolul Japoniei
 • Hiroshima – capitala regională, cu o istorie tragică

De ce am ales Exact Travel Club?

Pentru că aveam nevoie de o vacanță concepută cu profesionalism, grijă și atenție. Pentru că nu avem foarte mult timp la dispoziție pentru toate detaliile ce trebuiesc acordate unei vacanțe de succes. Biletele de avion, rezervările hoteliere, serviciile de transfer la destinație și rent-a-car…sunt atât de multe lucruri ce trebuiesc făcute înaintea plecării în vacanță. Și cine s-ar putea ocupa mai bine de toate acestea, dacă nu echipa mixtă româno-japoneză, pasionată de Japonia, a agenției de turism Exact Travel Club?

În Japonia, trenul este unul dintre mijloacele de transport cele mai importante. Exact Travel Club este unica agenție autorizată să emită abonamente de tren Japan Railways în România. Un abonament JR oferă acces nelimitat la shinkansen, trenul nipon de mare viteză! De ce să stai cu grija biletelor de tren, în loc să te bucuri de vacanța fascinantă în Țara Soarelui Răsare?

Vizita în Japonia nu va fi completă fără o plimbare cu acest simbol al Japoniei moderne! Trenurile de mare viteză japoneze, shinkansen -trenurile glonț reprezintă simbolul mondial tehnologic al Japoniei. Acestea nu întârzie niciodată, ating viteze de 300 km/h și asigură transportul public pe anumite rute din Țara Soarelui Răsare.

Este recunoscut că japonezii sunt incredibil de responsabili, respectuoși și cu simț civic ce sigur nu vei mai vedea. Dar ce te faci când nu știi cum să comunici, cum să pui întrebările? Konnichi wa, Arrigatou…sigur nu mă vor ajuta să comunic cu un japonez, indiferent cât de frumos îi voi zâmbi. Iată care este cel mai mare avantaj dacă ești însoțit în vacanță de un cunoscător al limbii japoneze! Da, așa cum îți spuneam Exact Travel Club te însoțește în Japonia prin Andrei!

Japonia cireșilor înfloriți, țara gheișelor – un tărâm care fascinează!

Ce înseamnă Japonia? Cireși în floare, shinkansenul  rapid, căsuțele de vis din Shirakawa-go, templele budiste și shintoiste, dar și templele de la Nikko, parcul de la Nara și simpaticele căprioare, spa-ul de la Hakone…

Îmi doresc să admir panorama Muntelui Fuji, să mă plimb cu vaporașul pe Lacul Ashi, să văd aburii sulfuroși ieșind din pământ în valea Owakudani, veche de 300 de ani.

Vreau să văd templul Byodo-in UNESCO WH, construit în anul 998. Un exemplu minunat de arhitectură budistă Jodo, cu grădinile sale faimoase pentru florile de glicină. Tărâmul perfect al Paradisului așa cum este denumit!

Ați auzit de sanctuarul shintoist Fushimi Inari-taisha, vestit pentru cele peste 10000 de porți Torii portocalii? Era un templu dedicat zeității orezului, Inari! O explozie de culoare!

Vreau să mă plimb într-o grădină japoneză. Acestea au un farmec aparte și o frumusețe unică, fiind reprezentări în miniatură a naturii înconjurătoare. Cu siguranță aici este o oază de relaxare! Ca o dovadă a venerării naturii, japonezii au folosit în construcția grădinilor, pietre, apă, nisip, copaci, plante, flori. Elemente naturale! Pietrele reprezintă zona montană, nisipul oceanul, iar apa aduce aminte de trecerea necruțătoare a timpului.

Nu voi rata Gion, cartierul cu gheișe! Pentru că, Japonia așa arăta în tinerețea mea. Gheișe, maiko…Memoriile unei gheișe…de aici mi se trage! O întâlnire cu maiko este necesară. Cu înfățișarea ei copilăroasă și machiajul strident, tânăra ucenică îmi va încânta cina cu dansul tradițional. Maiko învață arta de a fi gheișă și tare aș fi curioasă să îmi povestească despre viața ei și despre toate îndemânările ei.

Pentru o experiență unică în viață, aleg Japonia! Țara unde mijloacele de transport nu întârzie niciodată, parcarea nu este o problemă, iar oamenii sunt minunați! Dar nu singură; vreau să străbat cele mai frumoase regiuni ale Japoniei, să cunosc îndeaproape cultura, gastronomia, civilizația, arhitectura, tradițiile poporului japonez însoțită de partenerul meu de călătorie, Exact Travel Club!

Călătoresc EXACT cum am visat, EXACT unde am visat!

2 comentarii


 1. Mie mi-ar placea sa vizitez Japonia nu pentru orasele sau obiectivele ei turistice, ci pentru traditii. Chiar sunt lucruri super interesante pe care le-am citit despre tara samurailor si as vrea sa le vad mai de aproape.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.