O pereche de blugi, 7 zile și 7 stiluri diferite!

– Mami, mami…trezește-te. Nu știu ce s-a întâmplat, dar cred că au venit hoții. 

Fiică-mea…când trebuie să meargă la școală nu se poate trezi, mai vrea 5 minute de somn. Numai duminica nu are somn și se trezește dis-de-dimineață. 😛

– Mami, culcă-te la loc. Ai visat urât! Ce hoți…nu este niciun hoț!

– Uite, mami…dulapul este gol, au dispărut toate hainele. Voiam și noi să ne îmbrăcăm cu rochiile tale cu volănașe, dar…nu mai este nicio rochie, de fapt nu mai ai nimic…decât o pereche de blugi!

O pereche de blugi? Hmmm…faceți glume dimineața? Mă uit în șifonier și rămân fără cuvinte. Așa este…hainele mele au dispărut, s-au evaporat! Și blugii mei boyfriend și salopeta din denim și blugii evazați, cropped….Stingheră, în colțul raftului, se zărește perechea mea preferată de blugi, skinny.

Am rămas doar noi două, îi spun în timp ce o strâng la piept. M-am atașat de această pereche de blugi damă, exact cum fiică-mea e atașată de păpușa-bebeloi pe care i-am luat-o când am ieșit din maternitate. Adevărul este că amândouă avem simțul proprietății. Iubim și avem grijă de ce este al nostru!

Blugii și „traseul” lor 

Blugii reprezintă o piesă pe care o ai în garderobă și nu doar într-o singură formulă. Jeanși skinny, evazați, cropped, boyfriend sau mom jeans, indiferent pe care îi alegi, merg perfect în outfiturile de zi cu zi.

Denimul este un material extrem de versatil și echilibrat. Cu o istorie de peste 500 de ani, denimul nu și-a pierdut din șarm, ba chiar este în tendințe în orice sezon.

Confecţionaţi dintr-un material foarte rezistent numit denim, care îi făcea greu de murdărit, dar uşor de spălat, blugii au fost concepuți iniţial pentru muncitori. La începutul anilor 1960, i-au cucerit și pe adolescenţi. Elvis Presley, Marlon Brando sau James Dean s-au numărat printre primii „derbedei” care au apărut pe marile ecrane purtând acest obiect vestimentar.

Istoria blugilor începe încă de acum 500 de ani în Italia, la Genova. Termenul de „blue-jeans” vine din sintagma franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova”, reprezentând o ţesătură din lână şi bumbac.

Când vorbim de blugi moderni ne gândim automat la Levi Strauss. Atunci când un croitor din Reno, Nevada îi cere să îmbunătăţească durabilitatea pantalonilor clienţilor săi,  Levi schimbă croiala şi inventează capsele pentru buzunare. Iar de aici începe nebunia, orice tânăr visând să îşi achiziţioneze un produs original Levi’sJeans.

Cum mă voi descurca o săptămână întreagă cu o pereche de bugi?

O provocare interesantă! Nu-mi displace absolut deloc, oricum blugul este obiectul vestimentar din care ies cu greu.

Este o vorbă din străbuni, lunea nici iarba nu crește…așadar, chef de muncă ioc, dar trebuie. Pentru a ieși din starea aceea de după weekend, aleg astăzi o cămașă albă și blugii mei skinny, pantofii cu toc și sunt gata de o nouă săptămână.

Sfat: felul cum te îmbraci, ajută starea de spirit! We love blue-jeans!

Marți îmi aduc aminte că sunt invitată la grădi, la o mini-serbare cu mămici. Blugii mei se potrivesc perfect cu o jachetă din blug și o pereche de balerini. Trebuie să fiu comodă…atunci când sunt cu pitica ne alergăm, ne distrăm.

Sfat: poartă o eșarfă care îți va da un aer boem!

Miercuri aleg să fiu rebelă. Am ajuns abia la jumătatea săptămânii. Combin perechea de blugi cu un tricou Lee și sacoul care îmi place atât de mult. Aaa…și să nu uit de adidași; ador outfit-ul meu de astăzi.

Sfat: pentru a te simți bine, poartă perechea ta preferată de cercei. Îți vor îmbunătăți starea de spirit!

Joia aleg să merg la shopping. Doar perechea mea de blugi mă înțelege…de aceea mă însoțește. Mă simt comod și nu voi obosi!

Sfat: ia cea mai mare geantă pe care o ai; cu fiecare obiect pe care îl cumperi, scade și stresul acumulat!

Vineri aleg să fiu wild, cu geaca mea de piele neagră și…perechea mea de blugi preferată.

Sfat: zâmbește…încă puțin și începe weekendul!

Sâmbătă soțul meu mă invită în oraș. Yuppiiii…ce mult mă bucur că s-a terminat săptămâna! Abia acum începe distracția, doar noi doi și blugii noștri preferați.

Sfat: lasă copiii la bunici, meritați și voi o seară doar în doi!

Duminică sunt gata de aventură. Plecăm în excursie. Într-un stil cowboy, să știți. Aleg la ținuta mea o pereche de încălțăminte damă comodă.

Sfat: fii fericită; chiar dacă se termină weekendul, peste 5 zile vine din nou!

Și gata…provocarea lansată de Answear, 7 stiluri pentru 7 zile, cu un singur element comun: o pereche de jeans a ajuns la final. Cred că m-am descurcat onorabil, iar perechea mea de blugi preferată a trecut cu brio testul la care a fost supusă.

25 de comentarii


  1. blugi, blugi si iar blugi. Zau ca poti si mai mult de 7 zile sa supravietuiesti cu o pereche de blugi si diverse piese vestimentare asociate in partea de sus. Totul este sa cumperi cu cap, cum zicea bunica, sa nu iei lucruri pe care sa nu ai cu ce le combina.

    Răspunde

  2. Ador blugii, si chiar daca as avea o mie de perechi de pantaloni si o singura pereche de blugi, ce crezi tot blugii i-as alege.

    Răspunde

  3. sigur ne descurcam o saptamana intreaga numai cu o pereche de jeans, eu ii ador si nu stiu ce as face daca nu se inventau!
    frumos articol!

    Răspunde

  4. Jeansii te salveaza mereu si dupa parerea mea sunt si un articol vestimentar foarte comod si cool in acelasi timp

    Răspunde

  5. Bravooo! O poveste frumusica, capivanta din primele propozitii!
    Plus sfaturile, au fost foart dragalase.

    Nu stiam ca „blue-jeans” vine din franceză „bleu de Genes”, în traducere „albastru de Genova” !! 🙂

    Răspunde

  6. Cred că nu este cineva căruia să-i lipsească blugii din garderobă. Indiferent de model, marcă sau culoare, blugii sunt piesa nelipsită care ne ajută în orice situație.
    Succes!

    Răspunde

  7. Blugii – obiectul vestimentar cel mai utilizat de catre mine! Poti sa-i porti oricand/oriunde adaugand un tricou/camasa si o geaca/un sacou plus accesorii in functie de eveniment! Este un obiect vestimentar ce nu trebuie sa lipseaca din garderoba niciunei fete/femei!

    Răspunde

  8. Ce frumos ai abordat aceasta tema! Eu nu pot sa traiesc fara blugi, mi se par atat de versatili, incat nu pot renunta la ei. Desigur, port des si rochii si fuste.💛

    Răspunde

  9. La mine blugii nu sunt o problema , nu ma pot abtine sa nu mi achizitionez mai multe perechi de blugi , insa imi place foarte mult cum ai abordat aceasta tema

    Răspunde

  10. Blugii mi se par de nelipsit din garderoba, si partea buna e ca se potrivesc cu orice. Eu nu am reusit sa participle la acesta proba. 😔Mult succes la SuperBlog!

    Răspunde

  11. Sigur ca poți sa supraviețuiești 7 zile cu o pereche de blugi. Se poate accesoriza și asorta cu aproape orice. Doar sa nu-i patezi cumva and you’re good to go. ❤️

    Răspunde

  12. Spre norocul meu, am dar o pereche de blugi pe care as fi in stare sa o port și la petrecere!😁 E un produs ce se pretează oricărei situații.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.