S-a sau sa? Învățăm să scriem corect!
S-au / sau, mi-au / miau, s-a / sa…sunt câteva dintre ortogramele existente în limba română. Tu știi când să le folosești? Dacă nu…nu te impacienta, la orice vârstă te poți apuca de învățat. Eu îți recomand Caruselul ortogramelor clasa 2 Caiet, scris de Madalina Florea, Florentina Ionita.
Este un caiet extrem de interesant, pe care l-am găsit în librăria online Libris.ro. De fapt Ante l-a găsit! Răsfoia într-o zi site-ul. Vine la mine și-mi spune: Mami, eu nu știu ce este o ortogramă! Îmi explici? Am văzut un caiet care mă poate ajuta…
I-am explicat, așa cum m-am priceput, ce este o ortogramă și când se folosește. Ideal este să învețe la școală, însă o parte din temele ce le avea pentru acasă conțineau ortograme.
Ce presupune acest caiet?
Să învățăm punctuația, ortografia, vocabularul. Fiecare capitol este însoțit de o fișă de evaluare, testându-se astfel capacitatea celor mici de a însuși noțiunile prezentate. Forma atractivă pe care o are acest caiet – ghicitori, rebusuri, exerciții variate – îi atrag pe micuții școlari, asigurându-i de reușită în înțelegere.
La sfârșitul acestui an școlar, cu emoție copiii se vor afla față în față cu evaluarea. Aceea care ne îngrozește pe noi părinții, dar și pe ei într-o mai mică sau mai mare măsură. Majoritatea sunt încă neatenți, când aud de evaluare se sperie…ca de un bau-bau. Însă motive nu prea au. Vrei să știi de ce? Păi din lucrarea pe care tocmai am primit-o de la Libris, Comunicare in limba romana – Clasa 2 – Evaluare nationala + Bareme, scrisă de Monica Radu, am aflat că subiectele sunt relativ simple. Ideea este ca ei, micuții să se concentreze asupra subiectului, să citească cu atenție cerința și să nu se grăbească.
Îmi place librăria online Libris și o recomand tuturor părinților. Știu că vreți să vă ajutați copiii, punându-le la dispoziție tot ceea ce ei au nevoie!
Legătură permanentă
foarte bine ca te ocupi de cele mici sa invete de cum sa scrie corect. Mie asta mi se pare mai important decat memorarea unor date la istorie sau a unor formule matematice pe care nu le vor mai folosi vreodata dupa ce termina scoala.