5 reguli simple de a trai sanatos!

 

            Sanatatea noastra trebuie sa reprezinte prioritatea numarul 1 a fiecaruia dintre noi indiferent de situatie. Chiar daca la locul de munca nivelul de stres este destul de ridicat, chiar daca volumul de munca ne face sa ne reducem din numarul de ore de somn sau suntem pusi in situatia de a desfasura activitati in medii periculoase pentru sanatatea noastra, compromisurile care ne pun organismul in pericol trebuie evitate complet.

            De aceea, pentru a-ti imbunatati tonusul zilnic si pentru a te asigura ca ii oferi organismului tau ce are nevoie este simplu sa respecti doar cateva reguli obisnuite. Cu siguranta le-ai mai auzit prin spot-urile de la TV, radio, insa la cat de mult sunt repetate parca iti vine sa le acorzi din ce in ce mai putina atentie.

            Asa cum spuneam, cand vine vorba de sanatate, nu e de glumit. Avem un singur organism cu care ne nastem si care ne ajuta sa ne traim viata chiar si pana la 80-90 de ani. Cu cat il pastram mai sanatos, cu atat avem ocazia sa traim mai mult. Azi ti-am pregatit cinci reguli simple de respectat. Iata despre ce este vorba:

Consuma multe fructe si legume

             Precum combustibilul pentru autoturism, asa sunt si fructele si legumele pentru organismul nostru. Asigura-te ca ii oferi doza de vitamine de care are nevoie organismul tau pentru a face fata eforturilor intelectuale si fizice. O portie de fructe intre mese va fi exact ce ai nevoie pentru continuarea activitatii intr-un mod eficient la birou. De asemenea, incearca sa consumi cat mai multe legume crude asigurandu-te ca prin procesul de preparare acestea nu isi pierd vitaminele.

 Foloseste filtre de apa

             Apa este esentiala pentru organismul nostru. Precum hrana, si apa trebuie sa fie sanatoasa. Foloseste filtru de apa pentru robinet sau alte produse care sa te ajute sa consumi o apa lipsita de impuritati. Mai mult decat atat, asigura-te ca ai filtre de apa atat pentru apa de la robinet pe care o consumi acasa, dar si pentru cea de la serviciu unde iti petreci mai bine de jumatate dintr-o zi.

Respecta cele 3 mese principale

             O regula extrem de simpla este de a respecta cele trei mese principale. In primul rand, este foarte important sa nu sari peste micul dejun care este o masa definitorie. Un mic dejun bogat si sanatos te ajuta sa ai energie in ziua respectica si sa iti incepi ziua in forta. De asemenea, creeaza-ti o regula in a evita sa mai mananci dupa ora 7.

 Fa sport

             Dintr-un stil de viata sanatos face parte si sportul. Daca munca pe care o desfasori o faci in marea majoritate a timpului de la birou, asezat pe scaun cel putin 6 ore, trebuie sa stii ca ai nevoie de sport. Organsimul nostru este construit sa fie in miscare. Chiar daca nu ai un job la birou sportul trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica.         

Practica meditatia

             Meditatia practicata regulat va avea grija de sanatatea mintii tale. Asa cum trupului nostru ii oferim odihna dupa o zi solicitanta, asa trebuie sa ii oferim odihna si mintii noastre prin 10-15 minute de meditatie in fiecare dimineata.

 

14 comentarii


  1. desi autoritatile noastre se bat cu pumnii in piept ca apa de la robinet este buna de baut, eu nu as avea curaj sa o consum. Nu doar ca nu imi place gustul, dar nu cred deloc ca este o apa curata si sanatoasa. Deci si eu recomand un filtru de apa.

    Răspunde

  2. Bina ca mi-ai amintit! Trebuie sa-mi schimb si eu filtrul de apa! Nu cred ca mai exista cineva care sa bea apa direct de la robinet desi mai-marii locali se lauda ca-i potabila…

    Răspunde

  3. La capitolele filtre de apa si meditatie trebuie sa recunosc faptul ca stau foarte prost.
    Imi doresc de mult un filtru de apa dar nu stiu ce model sa imi achizitionez, nu pot sa ma hotarasc.
    Iar despre meditatie am auzit numai de bine, asa ca poate ar trebui sa incep sa o practic.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.