Ești pregătit să atingi cerul?

„Nu măsura viața în numărul de respirații, ci în numărul momentelor care ți-au tăiat răsuflarea.”

– Dragule, ești pregătit să atingi cerul?

– Ce vrei să spui, draga mea? Cum adică să îl ating?

– Să urci pe acoperișul României, iubitule! Să te bucuri de priveliște, de aventură…De fapt, ești pregătit pentru aventura vieții tale?

– Mi-e dor de o aventură! De când avem fetele, singura aventură este cursa până la spital atunci când au temperatură mare, în miezul nopții…Și cum vom face să atingem cerul?

– M-am ocupat eu de tot. Plecăm cu Extreme Travel într-o aventură de trei zile în munții Făgăraș, de la Cabana Bâlea la Cabana Sâmbăta.

– Extreme Travel? Cine sunt?

– Sunt cei mai buni din România în materie de expediții și munți. Ghizii Extreme Travel conduc românii în excursii personalizate, în destinații spectaculoase ale planetei.

Iubești munții României? Hai la o tură cu Extreme Travel!

Îmi plac excursiile, încă de mică tatăl meu mi-a insuflat dragostea pentru aventură, pentru munte. Iubesc muntele, aici am găsit mereu relaxare, liniște, pace. Aici te simți mai aproape de stele, departe de asfaltul încins, de betoanele ce ne înconjoară în oraș, de agitația specifică. Muntele este locul care mă încarcă de energie, de zen.

De aceea, când am văzut oferta celor de la Extreme Travel, Ascensiune Moldoveanu, mi-a revenit dorința de turism de aventură. Dacă vom lipsi trei zile de acasă, cu siguranță fetele vor fi bine, ne vor duce dorul…dar totul va fi bine. Avem nevoie de această escapadă, avem nevoie să simțim din nou adrenalina curgând prin sânge. Avem nevoie să fim noi doi….noi doi și muntele, cel care ne-a adus împreună.

Un cadou minunat! Fără stres, fără griji, fără riscuri! Doar aventură și relaxare!

Și…tocmai am împlinit 11 ani de când formăm o familie, 15 ani de când ne cunoaștem. Aici…în munții României, mi-am cunoscut jumătatea. Ar fi un cadou minunat pentru noi să ne întoarcem la locul de unde am pornit pe acest drum, nu?

Ne-am întâlnit la ora 8:00 în Brașov, dar traseul a început de la Cabana Bâlea, situată lângă cel mai mare lac glaciar, lacul Bâlea. Ne începem aventura din mijlocul unuia dintre cele mai frumoase locuri din Carpați! Lacul Bâlea, lacul Capra, Hotelul de gheață, Biserica de gheață sunt doar câteva dintre punctele de atracție ale primei zile.

Întotdeauna mi-a plăcut această zonă, trebuie să ne facem timp pentru un concediu aici. Alpinism, zbor cu parapanta, ciclism, vânătoare, pescuit, bungee-jumping….distracție, peisaj montan, absolut superb. Te încarcă cu energie!

Prima zi a traseului am încheiat-o la una dintre cele mai frumoase, mai vechi și mai pitorești cabane din România, cabana Podragu. Deși suntem obosiți, avem impresia că am intrat într-o altă lume. Luna plină se oglindește în lac, în timp ce milioane de stele strălucesc pe cer. Ce multă lumină! Aș sta afară să admir priveliștea, dar frigul mă îndeamnă să intru în cabană și să ciocnesc o ceașcă de vin fiert. Ne pregătim pentru cea de-a doua zi…

Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură!

Dimineața ne-am trezit cu bucurie, astăzi vom atinge cerul. Vom vedea România de sus! Din păcate, o ceață s-a instalat în jurul nostru, ba chiar la un moment dat a început și o ploaie ușoară. În stânga și în dreapta potecilor se întindea iarba scăldată în rouă. Bine că ceața nu a durat mult, altfel riscam să nu vedem nici măcar pe unde mergem.

În drumul spre impunătorul Moldoveanu trecem prin Căldarea Corabiei. Aici te simți de parcă nu este aievea. Ne uităm unul la celălalt și ne imaginăm că suntem într-un vis. Pajiștea verde, prin mijlocul căreia râul șerpuiește alene. Trei cascade cu apă cristalină îți poartă privirea spre creasta păzită de un perete măreț de stâncă. Minunat, absolut fantastic! Mă îmbăt cu mirosul bujorului de munte; sunt atât de mulți bujori…parcă muntele este însângerat…de la culoarea roz stridentă a acestuia.

Și…în sfârșit, Vârful Moldoveanu…

…cel mai înalt vârf din România, 2,544 m. Numele Moldoveanu…oare vine de la cățelușa Molda, după care a fost denumită și regiunea Moldovei? Sau vine de la porecla ciobanului care avea în arendă acea porțiune de munte?

Ne cazăm la cabana Valea Sâmbetei…a fost..de vis, o experiență minunată. Nu mai atinsesem până acum vârful Moldoveanu, întotdeauna am crezut că nu aș putea reuși, că este un traseu dificil pentru mine. Însă cu echipamentul specializat, coardă, piolet, colțari, cască, bocancii buni și hainele ușoare și mai ales însoțiți și ajutați de ghidul autorizat tot traseul, am reușit!

– Cum a fost, iubire? Ți-a plăcut surpriza mea?

– Da, a fost minunat. Greu, dar frumos! Sunt curios ce mă mai așteaptă pe viitor…

– Chiar m-am gândit! Circuite safari…ceea ce ai văzut până acum la Animal Planet sau la Discovery TV, vei vedea cu ochii tăi. Elefanți, hipopotami, rinoceri, girafe, struți, gheparzi, crocodili, antilope, lei, maimuțe, și multe altele. Cu Extreme Travel poți ajunge în locuri la care alții doar visează! 

– Hmmm…excursia asta o aștept cu nerăbdare. Acum să ne întoarcem la maimuțelele noastre, sigur ne așteaptă cu dor! 

Un comentariu


  1. Mie imi place mult mai mult muntele decat marea, dar conditia mea fizica nu imi permite sa fac drumetii din astea curajoase, asa ca ratez o gramada de locuri frumoase pentru ca nu pot ajunge cu ele masina. Asa de ciuda imi e!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.