Cearcănele – cum scăpăm de ele?

Ochii reprezintă oglinda sufletului. Ochii transmit emoții, gânduri pe care nu le împărtășim prin cuvinte. Atunci când suntem mai timizi sau pur și simplu nu vrem să discutăm despre un lucru, privirea noastră ne poate trăda. Însă când sunt umflați sau umbriți de cearcăne nu ni se mai apar atât de atrăgători.

Ce sunt cearcănele?

Cearcănele sunt reprezentate de culoarea închisă a pielii, de apariția unor șanțuri inestetice care vor genera umbre. Sunt o afecțiune ușor de observat, care de cele mai multe ori trădeză una sau mai multe afecțiuni și sensibiltăți ascunse.

Cearcănele nu reprezintă o boală, dar pot fi un semnal de alarmă pentru a căuta cauza acestora.

De ce apar cearcănele?

Uneori pentru că nu ne odihnim suficient de mult. Dar la fel de bine, cearcănele apar și pentru că nu ne hidratăm atât cât ar trebui. De reținut este faptul că uneori acestea sunt ereditare, le moștenim.

Fenomenul de cearcăne poate apărea și ca urmare a dermatitei atopice, a alergiilor sezoniere, afecțiuni tiroidiene, viroze respiratorii sau sinuzite cronice. Consumul de alcool, fumatul, consumul de sare, demachierea cu produse neadecvate, expunerea exagerată la soare – și acestea pot agrava cearcănele.

Cum putem scăpa de cearcăne?

Există câteva remedii care ne pot ajuta să scăpăm de cearcăne. Dar este important să ținem cont și de faptul că este foarte important să ne odihnim suficient, adică între 7 și 9 ore pe noapte, să nu facem abuz de cafea, alcool, tutun, dulciuri.

Pliculețele cu ceai negru sau ceai verde sau feliile de castravete fac minuni pentru ochii noștri. La fel și mușețelul, care are o puternică acțiune antiinflamatoare.

O dietă sănătoasă, echilibrată și cu multă apă te ajută de asemenea să scapi de cearcăne nedorite. Este necesar să folosim fructe și legume crude zilnic, de cel puțin 5 culori diferite.

Dacă ai nevoie de alte remedii simple contra cearcănelor, pe site-ul nstiri.ro găsești 9 remedii simple care te vor ajuta să ai ochi luminoși și strălucitori.

Nstiri.ro este o publicație online independentă, mereu alături de cei care vor să afle curiozități și noutăți din lumea întreagă. Aici puteți afla idei despre decorarea apartamentului, creând un design interior stilat și confortabil.

Trucuri pentru a îți curăța obiectele într-un timp cât mai scurt, fără a apela la substanțele chimice dure.

Unele camere sunt pur și simplu prea mici. Aici vei găsi sfaturi minunate pentru transformarea lor, astfel încât să îți dea impresia de mare, de spațios.

Sunt atât de multe articole interesante, însă cu siguranță cel referitor la cearcăne m-a ajutat să găsesc remedii naturale.

O privire fermecătoare, ochi irezistibili!

Este bine de știut că vasele fine din zona de sub ochi, care pot deveni vizibile odată cu trecerea timpului, se pot șterge cu o nouă tehnologie laser, care oferă rezultate imediate.

Semnele de îmbătrânire din jurul ochilor se pot îndepărta sau atenua semnificativ, după o analiză amănunțită a particularităților fiecăruia dintre noi. Metodele moderne sunt nedureroase și redau chipului trăsăturile frumoase, luminozitatea și naturalețea pe termen lung.

Pentru că, tot ce ne dorim este să avem un ten sănătos, luminos, o privire fermecătoare și ochii cei mai irezistibili!

Un comentariu


  1. eu am niste cearcane de toata frumusetea si este adevarat ca diverse tratamente sau masti sau chiar produse ma ajuta sa le estompez pentru o zi-doua, dar nu cred ca voi mai scapa vreodata de ele. Nu dorm suficient…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.