Secretul unei case comfortabile – izolația cu polistiren!

Vara vrem răcoare, iarna vrem căldură. Este posibil acest lucru? Bineînțeles! Secretul constă într-o bună izolație a casei. Și…o știți prea bine, aceasta duce și la confortul buzunarului, la facturi mai mici.

Placarea casei cu polistiren este cea mai eficientă soluție pentru protecția termică! Și nu numai pentru calitățile sale izolatoare, ci și datorită proprietăților antifonice și antifoc. Atunci când ne-am cumpărat apartamentul, a fost dragoste la prima vedere. Deși…săracii pereți tremurau de frig, fiind acoperiți doar cu un strat de var, atât de subțire…

Soțul meu, inginer de meserie, a acordat o notă mare apartamentului spațios, însă una dintre cele mai mici note posibile proprietarilor, mă rog foștii. Aceștia nu au fost capabili să aibă grijă de apartament, să îl îmbrace, să aibă confortul pe care ni-l dorim cu toții atunci când ajungem ACASĂ.

Care este secretul unei case primitoare?

Ei bine, a reușit să o încălzească. A îmbrăcat-o cu un strat de 10 cm, astfel încât niciun strop de căldură să nu se piardă. Și…nu numai atât, însă i-a dat și o culoare atât de frumoasă. A folosit o tencuială decorativă, structurată cu fibre de carbon în dispersie apoasă.

De ce a ales această tencuială?

► structură zgâriată, aspect canelat;

► lavabilitate ridicată;

► aderenţă foarte bună la substrat;

► aplicare şi prelucrabilitate uşoară;

► rezistenţă foarte bună la lovire, frecare, zgâriere şi intemperii;

► pot fi aplicate mecanic.

Cel mai important pentru confortul tău este confortul casei în care locuiești. Beneficiile care se văd după ce izolezi casa sunt: reducerea consumului de gaze, lemne și curent, confortul termic îmbunătățit, dispariția igrasiei. Însă o izolație făcută bine, ca la carte, conduce și la creșterea valorii casei în cazul în care îți dorești să o vinzi. Nu uita: ai grijă încă din faza de proiectare de casa ta, ajut-o să devină eficientă!

Tu cum ai grijă de casa ta? Care este secretul casei tale călduroase și comfortabile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.