Tu cunoști o formulă pentru independența financiară? Care este aceasta?

Independența financiară

…cine nu și-ar dori să cunoască formula care să ne ajute să devenim mai responsabili cu banii? Eu trebuie să recunosc că am avut perioade în care scăpasem de sub control partea financiară. De cele mai multe ori cheltuiam mai mult decât câștigam,acumulând datorii de la lună la lună.

Deși îmi spuneam în fiecare lună, de data aceasta voi încerca să fac economii, să pun ceva la pușculiță, nu reușeam. Prețurile care cresc galopant,salariile care rămân în urmă, plăcerea de a cumpăra…toate acestea nu făceau altceva decât să mă deprime în ziua în care luam salariul și rămâneam fără bani…

Oricine se poate confrunta cu dificultăți financiare pe parcursul vieții…

…este important doar să găsești o soluție pentru a ști ce să faci atunci când cheltuielile depășesc veniturile într-o lună. Dacă ești dispus să asculți și să implementezi ceea ce înveți, atunci trebuie să știi că BCR a lansat cea mai mare campanie de educație financiară din România. Începând cu data de 8 august 2018, timp de 10 săptămâni, în jur de 1000 de angajați oferă cursuri de educație financiară în sucursalele BCR, după încheierea orelor de program bancar.

https://www.facebook.com/scoaladebanibcr/videos/vl.804056949802655/1372416762892981/?type=1

Școala de bani este un program de educație financiară care vorbește dincolo de definiții, sintagme și teorii. Vorbește despre nevoi și aspirații, despre cum putem să obținem bunăstarea și să ne îndeplinim visurile prin administrarea cât mai eficientă a banilor. Și o face bazându-se, în primul rând, pe interacțiunea umană, fără nicio interacțiune comercială, cu sinceritate, asumare și empatie. Educația trebuie să fie cu și despre oameni, iar obiectivul nostru este să creștem încrederea românilor în deciziile lor financiare, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România”, declară Sergiu Manea, CEO BCR.

Cum să ajungi independent financiar?

Mi-ar fi plăcut să am o mătușă care să îmi lase moștenire dacă nu o sumă mare de bani, măcar o casă, un teren,ceva. Mă gândesc că dacă aș primi undeva la 100.000 de euro și i-aș depune în bancă la o dobândă de 3%, aș primi o dobândă de 3.000 de euro pe an. Această sumă ar veni în completarea veniturilor mele,iar eu m-aș simți mult mai în siguranță din punct de vedere financiar.

O moștenire ar fi unul dintre pașii pentru a deveni independent financiar…Însă știu că nu pentru toată lumea viața este atât de roz. Unii se chinuie puțin mai mult…

Pentru majoritatea dintre noi, a ne bucura de independență financiară = a cheltui mai puțin decât câștigăm,investind surplusul. A cheltui mai puțin nu înseamnă a te priva de lucrurile necesare, nici de cele care constituie mica ta plăcere. Aici mă refer la covrigul pe care îl cumperi dimineața înainte de a ajunge la serviciu, sau la cafeaua cu lapte care îți place atât de mult.

Dar, de fiecare dată când îți dorești să cumperi un lucru, pune-ți întrebarea: Oare chiar am nevoie de acest lucru? Vei fi surprins,dar de cele mai multe ori cumpărăm anumite lucruri doar pentru că ne plac în vitrină. De exemplu,am acasă 4 rochii, nu aș mai avea nevoie de încă una…Însă așa de drăguț îmi face cu ochiul cea de pe magazin. Sau poșetele…câte ai în dulap? Chiar ai nevoie de încă una nouă?

Pentru un buget personal mărit…

…poți lua în considerare și veniturile pasive. Adică acele activități pe care le poți face în afara jobului. Și credeți-mă sunt destule idei referitoare la cum să faci bani. Iar unele dintre ele pot fi începute cu o investiție mică. Te poți ajuta de hobby-urile tale și în timpul liber poți să croșetezi diferite lucruri pe care să le vinzi ulterior. Sau poate ai talent la pictură, la desen…

Chiar dacă la început vei înainta cu pași mărunți în afacere, nu renunța. Învață din greșeli, fii răbdător, pune pasiune în tot ceea ce faci. Dacă chiar îți place, atunci cu siguranță vei reuși! Nu va exista nu pot sau nu vreau! Pentru o persoană determinată, singurul care contează este pot să învăț, voi reuși!

Iar dacă chiar îți dorești să începi să ai încredere în tine, în deciziile tale financiare, înscrie-te la cursurile Școala de bani. Este gratuit și nu ai nimic de pierdut, sau cel puțin vei pierde o oră din viața ta!

1 comentariu


  1. ce bine ar fi daca as avea o formula magica pentru independenta financiara! Ca numai o minune cred eu ca m-ar ajuta. Nu ca sfaturile din cadrul scolii de bani nu sunt binevenite, dar eu nu reusesc sa le pun in practica si, prin urmare, zero economii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.