Visul tău este și visul arhitectului! Croiește-ți un drum pe strada ta!

Cu toții avem nevoie de „acasă”…

Acasă este locul de exersare a iubirii și a respectului, a iertării și a dăruirii. Acasă reprezintă locul cel mai drag al sufletului nostru. Acasă este oaza noastră de liniște și de confort, oază atât de necesară vieții noastre.

Acasă este locul în care poți fi „tu”! Acasă este locul unde persoanele dragi te așteaptă, unde ești îmbrățișat, iubit. Acasă este cald și bine!

Acasă este locul care te reprezintă, care îți place, în care nu ai schimba nimic!

Să îți faci o casă nu este atât de greu…

…însă ai nevoie de un creator de spații excelent. De un arhitect care îți va sculpta locul cel mai bun și mai frumos de care ai tu nevoie. CASA TA!

Nimic în viață nu se obține ușor! Mai ales când este vorba despre locul pe care nu vrei să îl schimbi prea repede. Și cum faci acest lucru? Parcurgi câteva etape importante din punct de vedere al construcției…dar mai bine lași pe AIA să se ocupe de tot.

Cum care AIA? AIA Proiect, un birou de proiectare care poate parcurge toți pașii necesari astfel încât să ofere valoare casei tale, acordând suport atât în perioada pre-execuție, cât și post-execuție. Bineînțeles, mult mai simplu ar fi un birou de arhitectură, însă dacă vrei servicii complete este mai bine să apelezi la un birou de proiectare.

Arhitecții nu sunt numai o necesitate, dar și creatori de frumos! 

Arhitectul ar trebui să fie un bun scriitor, un expert în domeniu, versat în geometrie și optică, expert în cifre, familiarizat cu istoria, informat cu privire la principiile filozofiei naturale și morale, fin cunoscator ai legii și ale fizicii, a mișcărilor, legilor și relațiilor interumane, a corpurilor cerești”.

Vitruvius

AIA Proiect este un birou de proiectare rezidențială, cu o experiență de 10 ani în proiectare și cu un portofoliu de proiecte de case optimizate, cu arhitectura de concept.

Croiește-ți un drum pe strada ta!

Mă plimb pe strada mea și îmi dau seama ce magician a fost arhitectul în momentul în care mi-a prezentat schița…casa mea. Ieșisem din bancă, cu un act în mână și rate pe o perioadă de 360 de luni. Visam la ceva frumos…de ce aș fi plătit rate atâția ani pentru o casă care să nu îmi placă?

Realizasem că totul începe de la deplina înțelegere a ideilor mele și se termină cu implementarea acestora de către arhitect. Ce a contat? Atenția la detalii, experiența, pregătirea continuă, dar și cunoștințele solide în domeniu.

Știi…oricine poate alege niște culori, niște corpuri de iluminat, poate poziționa un mobilier, dar arhitectul poate crea mai mult. Începând cu mobilierul bine poziționat, texturile alese special pentru a transmite anumite sentimente și terminând cu atmosfera generală care îți arată că este perfect totul, arhitectul crează o legătură între toate componentele, generând efecte pe care nu ți le-ai fi imaginat.

Un spațiu bine realizat este acela în care proprietarul se simte bine, fără a își dori să schimbe ceva. Un spațiu bine realizat este acela care crează senzația de perfecțiune, nelăsând posibilitatea creierului nostru de a vedea defecte sau de a căuta imperfecțiuni.

Ce aș schimba la căsuța mea de vis?

Nimic! Ador să mă trezesc dimineața, mă dau jos din pat și căldura îmi înconjoară tălpile în timp ce traversez dormitorul pentru a deschide fereastra. Mulțumită sistemului de încălzire în pardoseală, am o casă atât de călduroasă. Căldura este distribuită uniform și în același timp mă bucur de un spațiu mult mai mare în camere.

Dar eficiența sistemului de încălzire se vede nu numai în căldură, dar și în fapul că acesta folosește foarte puțină energie electrică pentru a funcționa. Consum energetic aproape zero….cheltuieli cât mai mici!

Și acum sunt recunoscătoare pentru recuperatorul de căldură aer-aer. Introduce aerul proaspăt în încăpere, recuperând până la 90% căldura din aerul viciat care este evacuat. O soluție ideală, pe care la început știu că am privit-o cu destul de multă reticență.

Ferestrele mari sunt inundate de razele soarelui în fiecare zi. Avem parte de multă lumină naturală, iar seara când soarele merge la culcare, camerele sunt luminate de becurile led atât de eficiente.

Iubesc florile și verdeața ce îmi înconjoară casa. În fiecare zi mă bucur de natură, mă bucur de confort. Mă bucur de prietenii care ne vizitează zilnic….e casa ce calmează sufletele!

O casă care…

  • îmi asigură climatul interior confortabil atât iarna, cât și vara, cu costurile cele mai mici
  • răspunde tuturor nevoilor noastre, ba chiar le ghicește înainte să le exprimăm
  • folosesc la capacitate maximă spațiul disponibil
  • mă ajută să reciclez deșeurile, gândindu-mă la poluare, la mediul înconjurător.

Iar toate acestea se datorează arhitectului…

Pentru că arhitectura este pentru adevărații profesioniști, fiind la limita între artă și meserie, fiind nevoie de pasiune, pricepere și aptitudini specifice.

“Arhitectura este jocul savant, corect și magnific al formelor reunite sub lumină.”

Le Corbusier

Strada mea…

…este formată din case ce plac ochiului, copaci, grădini, flori, mult verde. Aici nu te sperie nimic, nu îți este frică de nimeni. Pe această stradă, nu trece multă lume. Se zăresc grăbiți oamenii ce pleacă dimineață la lucru, copiii la școală…se aude timid câte un mieunat sau un lătrat.

Însă după amiaza…atunci începe hărmălaia. Atunci ies adevărații stăpâni ai străzii la joacă: copiii. Îmi place să îi urmăresc! Se joacă diferite joculețe, aleargă, se prind, râd. Este minunat…parcă te face să își dorești să fii din nou copil! Când plouă, este o bucurie pentru ei. Se bălăcesc în băltoace, sărind și bucurându-se peste măsură.

Iarna, fericirea este deja dusă la extreme. Aleargă cu săniile în spate, cu nasul roșu, cu gura până la urechi. Frigul nu îl simt…derdelușul este mult mai important.

Confortul și aspectul…

…sunt cele două elemente pe care le-am vrut îmbinate în casa mea. Este un aspect la care am ținut foarte mult, extrem de important. Sunt sigură că arhitecții de la AIA Proiect țin cont întotdeauna de acest lucru. Poate pentru că echipa implicată în amenajări interioare este formată din arhitecți membri ai Uniunii Arhitecților din România și ai Ordinului Arhitecților din România. Așadar, sunteți pe mâini bune!

Ce reprezintă construcția unei case? O experiență unică în viață, pentru majoritatea dintre noi! De aceea, lipsa experienței în construcția unei case nu poate duce decât la bani pierduți, timp pierdut și uneori calitate zero!

Transformă-ți casa într-un loc mai bun, mai frumos, un loc din care să nu îți dorești să schimbi nimic! Lasă AIA Birou de arhitectură să îți sculpteze acest loc! Ai încredere în acești magicieni ai timpului nostru, arhitecții!

Articol scris pentru proba nr 5 din SuperBlog 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.