Nunta de rubin sărbătorită printr-un city break în Paris, orașul îndrăgostiților!

Mă uitam în ochii ei și tot ce puteam să văd era emoție, uimire, dar și dragostea aceea mare cu care ne înconjura mereu.

– Dar…nu putem accepta…

– De ce nu?

– Păi…fetele…cu cine vor sta? Și…e prea mult, cred că v-a costat o grămadă de bani…

– Lasă, mamă…nu-ți mai face atâtea griji…ne descurcăm noi cu fetele. Este cadoul nostru pentru aniversarea căsătoriei voastre de 40 de ani care se apropie…

– Așa este…uitasem de ea…

– Noi nu, îi spun în timp ce, cu mâna ușor tremurândă îi șterg o lacrimă ce strălucea în colțul ochiului.

Un city break în Paris, o nuntă de rubin și doi îndrăgostiți!

M-am gândit că un city break în Paris va fi exact cadoul pe care îl meritați. Voi veți sărbători nunta de rubin. Rubinul este piatra curajului şi un simbol al relaţiilor care nu s-au descurajat şi nu s-au destrămat după atât de mulţi ani.

La Muzeul Luvru din Paris, în spatele unei vitrine de cristal, veți admira rubinul pe care l-a purtat la gât Ana de Bretania întreaga viață.

Parisul…cel mai frumos și mai romantic oraș. Orașul Luminilor, Orașul Îndrăgostiților, un oraș spiritual, poetic și boem; un oraș atemporal, însă în pas cu moda, un oraș cosmopolit, dar tradițional. Dintotdeauna m-a fascinat grație marii moșteniri culturale, prin muzeele ce adăpostesc importante lucrări de artă. Ador să mă plimb fără o direcție anume pe străduțele împânzite cu cafenele cochete. Iar bucătăria tradițională…

– Iubesc Parisul…deși, nu l-am văzut decât în poze sau în filme!

– Știu, mamă. Acesta este și motivul pentru care aveți aici două bilete de avion Christian Tour. Când mi-ai plătit excursia la Paris, ți-am văzut emoția din privire…De parcă tu erai cea care va vizita acest oraș minunat.

Mi-am dorit să te surprind plăcut pentru tot ceea ce ai făcut pentru mine. Pentru fiecare noapte nedormită, pentru ultimul bănuț pe care l-ai cheltuit pentru mine, pentru dragostea cu care m-ai crescut!

– Dar, mamă…acesta este rolul meu. Sunt mama ta, iar tot ce am făcut a fost din iubirea pe care ți-o port și ți-o voi purta întreaga viață. Nu am făcut nimic pentru a aștepta să primesc ceva înapoi. De fapt, ai ajuns femeia care ești astăzi, mândria pe care o simt de fiecare dată când te privesc…acestea sunt roadele mele!

……………………………………

Christian Tour creează un drum către îndeplinirea unui vis!

Săptămâna trecută am primit un email. City break Christian Tour, subiectul acestuia. V-ați dat seama…conținea oferte city break. În primă fază nu i-am dat atenție. Însă, cum eram în căutarea ACELUI cadou perfect pentu aniversarea celor 40 ani de căsătorie a părinților mei, am decis să îl deschid.

Mi s-a părut a fi cadoul perfect. O evadare din cotidian, o mini-vacanță în orașul îndrăgostiților. Un city break perfect pentru câteva zile de iubire!

Știu că primul loc unde vă veți opri va fi Muzeul Luvru. De aceea v-am luat și bilete online, să evitați cozile imense, să vă bucurați de vacanță. Gata, sunteți sub piramidă și vă clătiți ochii cu miile de lucrări și opere de artă, de la antichitățile egiptene și grecești și până la capodoperele marilor artiști. Aaaa…să nu uitați de rubinul purtat de Ana, da? 😛

De aici veți pleca spre impunătoarea catedrală Notre-Dame,capodopera arhitecturii gotice franceze.La cât de îndrăgostiți sunteți,sigur veți pune un lacăt pe podul lacătelor.E doar la câțiva pași de catedrală.

Iubirea o veți pecetlui cu un sărut în cel mai mare turn…

…în Turnul Eiffel. Știu cât de mult îți dorești să îl vizitezi. Deși inițial parizienii spuneau că este urât și fără gust, acum este al 36-lea cel mai vizitat obiectiv turistic din lume! Este atât de impresionant! Și bineînțeles că nouă românilor ne place și mai mult, mai ales că știm că oțelul din care este făcut provine din Reșița…ne mândrim…măcar cu asta!

P.S. Și aici v-am rezervat deja biletele online…știu ce aglomerație este,doar toată lumea își dorește să vadă cea mai mare atracție a Parisului.

P.S. 2. La etajul unu sau la cel de-al doilea să vă opriți să gustați minunatele macaroons…sunt delicioase.Și să savurați paharul de șampanie pe care îl găsiți la ultimul etaj,în timp ce admirați priveliștea extraordinară.

Mi-ar plăcea să ajungeți să vizitați bazilica Sacre Cour, de o frumusețe impresionantă. Veți fi surprinși de arhitectura în stil romano-bizantin. Urcați cu funicularul până la catedrală, iar dacă vă țin picioarele să vă luptați cu cele 300 de trepte până în vârful domului, vă veți bucura de cea mai spectaculoasă panoramă a Parisului.

Ar fi păcat să nu profitați de ocazie…

…și să nu vizitați Grădinile Versailles. Pentru mine au fost ca o minune,o experiență pe care nu o pot compara cu nimic altceva. M-am plimbat pe acorduri de muzică clasică,în timp ce admiram spectacolele fântânilor arteziene. Și știți…mi se părea că fântânile se mișcă în ritmul muzicii,fiind înconjurate de garduri verzi,perfect aranjate.

Dacă acceptați un mic sfat: mergeți și vizitați târgurile săptămânale, unde negustorii parizieni cu tradiție se reunesc, punând la dispoziție mărfuri ieftine, la prețuri extrem de accesibile. Cu siguranță tu, dragă mamă vei găsi atât de multe suveniruri pentru fiecare dintre noi.

În materie de bucătărie nu vă voi recomanda nume. Doar intrați în prima cafenea stradală,așezată pe trotuar,dacă aveți chef de un croissant. Iar pentru a încerca bucătăria autentică franțuzească, sigur veți întâlni una mică,de cartier,cu tradiție,în plimbările voastre. Intrați…veți descoperi delicatese culinare alese și o atmosferă prietenoasă,boemă,specific franțuzească.

Tată, tu să nu uiți să îi reciți mamei poezia aceea care îi place și acum după atâția ani…cea pe care ai scris-o special pentru ea, în urmă cu 39 de ani, când am venit eu pe lume. Acompaniat de un pahar de vin roșu, un platou cu brânzeturi și o baghetă delicioasă. Tu sigur te vei delecta cu o porție de cassoulet toulousain, în timp ce mama va servi un foie gras, alături de un confit de canard.

Veți avea parte de o experiență romantică într-un city break alături de Christian Tour! Vă iubesc…bucurați-vă de iubirea voastră! Sunteți un exemplu pentru mine!

 

* sursa foto: unsplash.com

Articol scris pentru proba nr 2 din SuperBlog 2018!

Un comentariu


  1. asta cu siguranta este un cadou pe care nimeni nu l-ar putea uita si pe care parintii vostri il merita. Stiu ca nu este ieftin un city break la Paris, dar e vorba de o aniversare speciala a iubirii lor si cred ca se poate face un efort pentru ei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.