Beneficiile unui apartament inchiriat!

beneficiile

Sa locuiesti intr-un apartament inchiriat presupune atat avantaje, cat si dezavantaje, iar in acest articol am ales sa vorbesc despre acestea deoarece foarte multi tineri tind sa locuiasca in acest fel. Trebuie sa stabilim inca de la inceput ca daca vrei sa te muti in chirie, ai nevoie de o agentie imobiliara cu un portofoliu mare de inchirieri de apartamente in Ploiesti.

Probabil ai prieteni sau membri ai familiei care locuiesc in chirie, fie in orasul natal, fie in alte orase sau tari. Inchirierea apartamentului si acest mod de viata a fost preluat de la europenii din vest, care nu pun pret pe case si apartamente sub forma proprietatii private, in sensul in care cei mai multi straini aleg sa traiasca in chirii si nu investesc bani intr-o locuinta proprie. Daca ai avut vreodata ganduri sa te muti in chirie, uite care sunt avantajele si dezavantajele acestui stil de viata.

Avantaje

In primul rand trebuie sa stii ca atunci cand locuiesti in chirie, iti poti schimba locatia de cate ori vrei (este adevarat ca acest lucru presupune un pic de stres mai ales daca nu gasesti apartamente mobilate si e nevoie sa iti muti de fiecare data patul si toate electronicele si electrocasnicele) dar, exceptand acest lucru, atunci cand inchei un contract de inchiriere, incearca sa nu il inchei pe o perioada lunga de timp, tocmai pentru ca este posibil sa te razgandesti dupa cateva luni si vei dori sa locuiesti intr-un alt apartament, intr-un alt bloc si intr-un alt cartier sau, de ce nu?, intr-un alt oras.

Daca ai un job flexibil, iti place sa calatoresti si iti si permiti acest lucru din toate punctele de vedere, chiria este un lucru mai mult decat bun. Azi esti intr-un oras, iar peste cateva luni in alt oras. Iti poti alege numarul de camere, tipul de apartament si tot ce iti doresti in functie de bugetul pe care il ai. Astfel nu vei fi frustrat ca nu ai tot ce iti doresti in propriul apartament si nu vei fi suparat pe vecinii de o viata sau pe cartierul pe care nu il indragesti foarte tare.

Dezavantaje

Un prim dezavantaj il constituie chiar partea ca esti nevoit sa te muti destul de frecvent. Niciodata nu poti sa fii sigur de timpul pe care il poti petrece intr-un apartament inchiriat, cand vrea proprietarul sa se mute acolo sau cand se hotaraste ca nu vrea sa mai dea acea locuinta in chirie. Stiu, exista un contract intre proprietar si chirias, tocmai de asta este nevoie sa apelezi la o agentie imobiliara serioasa cum este agentia Royal Imobiliare.

Un alt dezavantaj il constituie suma lunara aferenta chiriei – care este mare sau exagerata de cele mai multe ori – si pe care ai putea foarte bine sa o platesti tot sub forma de rata, dar de data aceasta unei banci si astfel platesti acea suma de bani, dar la finalul ratei apartamentul va fi al tau.

In cazul in care ai nevoie de chirie, trebuie sa iei in calcul informatiile de mai sus si sa cauti o agentie imobiliara ca Royal Imobiliare care are un portofoliu de inchirieri apartamente in Ploiesti.

Un comentariu


  1. daca ai nevoie de locuinta pentru o perioada scurta, pentru cat faci studiile sau eu mai stiu, merge sa inchiriezi un apartament. Daca vrei ceva pe termen lung, adica sa locuiesti acolo permanent, eu zic ca e mai bine sa platesti rata in loc de chirie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.