3 Pasi pentru pregatirea unei cine romatice perfecte!

Daca vrei sa ii faci o supriza persoanei iubite, o cina romantica este o idee foarte buna si o ocazie potrivita sa iti arati talentul in bucatarie. Cu siguranta, efortul tau va fi apreciat, iar daca ai tot ce iti trebuie la indemana, poate rezulta un moment frumos, de care sa va bucurati impreuna. Mai departe vei descoperi pasii pe care trebuie sa ii urmezi, ca experimentul culinar sa fie unul reusit.

Iata ce trebuie sa faci:

  1. Stabileste lista de cumparaturi

Stabileste de la bun inceput ceea ce vrei sa gatesti si fa o lista cu toate ingredientele necesare. Este ideal sa mergi la cumparaturi cu o seara inainte sau de dimineata, pentru a nu fi prinsa in fata momentului in care iti lipseste un condiment sau un ingredient, atunci cand te apuci de gatit. In functie de specificul mancarii, este posibil sa nu gasesti tot ce ai nevoie, la primul magazin. Asadar, ia-ti timp pentru aceasta serie de cumparaturi si nu uita sa notezi pe lista tot ce ai nevoie, inclusiv cantitatile. Toate alimentele trebuie sa fie fresh si sa arate cat mai bine, pentru a fi sigura ca mancarea iti va iesi asa cum ti-ai propus. Nu experimenta, chiar daca este tentant! Daca iti place sa gatesti, cu siguranta cauti sa adaugi mereu o nota personala mancarurilor, insa evita sa faci acest lucru atunci cand vrei sa organizezi o cina romantica, alaturi de persoana iubita. Orice ingredient in plus, care nu isi are locul acolo, poate sa strice cu usurinta un fel de mancare. Lasa experimentele pe alta data, cand chiar va propuneti amandoi sa gatiti ceva special. Pare un plan de distractie interesant!

  1. Cumpara un vin de calitate

O cina romantica nu este completa fara un pahar cu vin rosu sau alb, in functie de felul de mancare. Bautul vinului nu este un lucru tocmai atat de simplu. Trebuie sa iei in considerare atat preferintele, cat si tipul de alimente alaturi de care urmeaza sa il consumi. E important ca vinul sa fie de calitate, pentru a completa gustul mancarii in cel mai bun mod. Daca apelezi la un magazin online cu vinuri, poti sa alegi dintr-o gama variata, in functie de vechime, de gust si de tipul de vin. Daca vrei sa iti suprinzi partenerul, documenteaza in legatura cu modurile in care se consuma vinul ales si creeaza o combinatie interesanta de gusturi, alaturi de bauturile alcoolice fine, potrivite momentului.

  1. Creeaza ambianta

In afara de mancarea absolut delicioasa si bauturile bine alese, gandeste-te cum ai putea sa decorezi si in ce maniera poti creea o ambianta placuta, romantica si relaxanta. Te poti folosi de cateva metode simple, precum o veioza cu lumina difuza, cateva melodii lente si o tinuta interesanta si seducatoare. Toate acestea vor oferi un plus de intimitate si te vor ajuta sa obtii atmosfera dorita. Daca sunteti persoane dinamice si va place distractia, poti alege chiar piesele voastre preferate, indiferent de stilul muzical. Astfel, vei destinde atmosfera si, cu siguranta, se va lasa cu rasete si voie buna, intr-un cadru plin de romantism.

Pregatirea unei cine romantice nu este o misiune grea, daca stii sa te distrezi in timp ce ai grija ca totul sa iasa bine. Cu multa atentie si o doza de creativitate, va veti bucura amandoi de o seara aparte, iar iubitul tau va fi impresionat de efortul si ideile tale!

Un comentariu


  1. depinde pe cine intrebi. Pentru unii, adica pentru el (in cazul nostru) important ar fi vinul. Pentru mine mai important ar fi un desert cu ciocolata si niste fructe exotice. Fiecare vede cina romantica diferit.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.