Văduva – Fiona Barton, bestseller New York Times!

O nouă carte și-a făcut apariția în biblioteca mea, Văduva, bestseller  New York Times după cum mă anunța și coperta. Despre carte am citit la Cristina și mi s-a părut interesantă. „Un soț iubitor sau un ucigaș nemilos…Ea ar trebui să știe, nu-i așa?” – așa este descrisă cartea de către Fiona Barton.

Entertainment Weekly anunța: „O reconstituire palpitantă a unei crime și în același timp o analiză necruțătoare a instituției căsătoriei… Fiona Barton scrie o poveste meșteșugită, care se citește cu sufletul la gură, despre minciunile pe care oamenii și le spun unii altora și lor înșiși atunci când țin cu tot dinadinsul să nu afle adevărul.”

Stilul de scriere al Fionei reușește să stârnească curiozitate și indignare. Este un roman ce m-a făcut să îl urăsc pe Glen, să îmi pară rău de Jean și să mă bucur că Kate nu s-a lăsat păgubașă și a ținut morțiș să afle adevărul. De la pagină la pagină mi se dezvăluiau lucruri noi, nu mai știam pe cine să cred. Mi se părea că se deschid atât de multe piste și nu știam pe care să o urmez pentru a descoperi adevărul.

Un bestseller New York Times, Văduva – complicitate, minciună, imaturitate, tăcere, iresponsabilitate!

Acțiunea cărții se împarte între trecut și prezent. Fiecare capitol este denumit în funcție de cel care îl descrie, din perspectiva căruia este scris: Văduva, reportița, polițistul, mama.

Jean Taylor este o soție iubitoare, docilă,nu vrea să îl dezamăgească pe Glen, crede orice îi spune el. Se căsătorise de tânără cu el, bărbatul acela iubitor, care îi aducea mereu flori și cadouri, îi spunea că este aleasa lui. O impresiona…nu avea decât șaisprezece ani…

Momentul în care Bob Sparkles apare la ușa lor și începe să pună întrebări este momentul în care Jean începe să vadă adevărata față a lui Glen. Cine era de fapt Glen? Un dependent de pornografia infantilă, un monstru acuzat de răpirea și poate uciderea unui copil.

Bella Elliot avea doar doi ani și jumătate atunci când a dispărut din curtea casei sale. Mama sa, singură, este disperată, rugând pe toată lumea să îi aducă fiica înapoi.

Furie, durere, nesiguranță, victimă sau complice?

Oare ce s-a întâmplat cu Bella?

„Suntem norocoși că ne avem unul pe celălalt”, așa îi spusese Glen…dar oare chiar așa este? Era Jean o norocoasă?

Îl va putea ierta pe Glen pentru toate secretele și mincinile pe care i le spusese de-a lungul anilor?

Este un roman care mi-a plăcut, am plâns când am aflat într-un final ce s-a întâmplat cu Bella. Sunt mamă, pentru mine răpirea unui copil este un act de o cruzime majoră. La Fiona Barton am apreciat foarte tare stilul plin de detalii, dar și modul original de abordare al subiectului.

Dacă vreți să citiți Văduva, o găsiți pe Libris.ro la un preț foarte bun!

Un comentariu


  1. Multumesc mult pentru mentionare si link, draga mea!
    Ma bucur ca nu te-a dezamagit cartea. Ce-a fost diferit la mine, eu am urat-o pe Jean la fel de mult ca pe sotul ei. O dovada de lasitate si egoism mai mare nu putea sa dea. Macar sa ii fi spus femeii ca fetita ei e moarta…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.