Ce semne iti indica nevoia de apela la psihoterapeut!

psihoterapeut

Desi multi sunt putin sceptici cand vine vorba despre acest tip de servicii, psihoterapia se poate dovedi un real remediu pentru minte. De altfel sustin acest fapt si nenumaratele studii ce s-au efectuat vis a vis de aceasta. Sunt inca persoane care nu constientizeaza importanta pe care o are inlaturarea gandurilor ce dauneaza in cele din urma sanatatii, dar si a ajutorului specializat cand perioada vietii este una dificila.

Psihoterapeutul ar putea sa fie, in cazul multora, un prieten de nadejde, unul care poate oferi terapia atat de necesara pentru a depasi perioade dificile ale vietii, pentru a trece peste greutati neasteptate, etc. Cum iti dai seama ca ai nevoie de sprijinul unui psihoterapeut Bucuresti sau din orasul de provenienta?

Te simti nefericit

Atunci cand starea de nefericire persista, ai nevoie de un remediu. E la fel ca atunci cand afectiunile sau anumite simptome nu se mai estompeaza si devin deranjante. Cauti solutia prin care sa inlaturi cauza problemei, sa te tratezi.

In acest sens te poate ajuta un psihoterapeut Bucuresti, unul experimentat, despre care stii ca se pliaza usor pe necesitatile celor ce il solicita.

Stii ca esti nefericit atunci cand ai starea specifica. Nu te poti concentra la sarcinile zilnice, nu mai poti desfasura cu satisfactie activitatile obisnuite. Mai simplu spus, stii ca ai nevoie de ajutorul psihoterapeutului atunci cand dispozitia ta este una neplacuta, respectiv cand nu simti dorinta de a face nimic productiv, cand nu ai deloc entuziasm in nimic. Mai ales atunci cand incepi sa experimentezi stari de depresie, anxietate, etc. ar trebui sa ai in vedere consultarea unui specialist. Orice intarziere poate sa aiba urmari. Nu lasa niciunul dintre acesti factori sa iti influenteze viata, buna dispozitie, care de altfel are impact si asupra celor din jur.

Simti totul la intensitate mare

Este normal ca din cand in cand sa te simti trist sau foarte fericit. Ar trebui sa iti ridici insa probleme atunci cand sentimentele tale au o cu totul alta intensitate. Abia atunci acesta devine un motiv de ingrijorare. Cei care se lasa coplesiti de tristete, de nervozitate, de fapt accepta suferinta, fie aceasta justificata sau nejustificata. Este semn ca psihicul tau are nevoie de un restart si ca in timp efectele unei gandiri negative se vor reflecta tot mai mult in calitatea vietii, pe toate planurile ei. Cauta echilibru si gaseste-l inainte de a cadea in alta panta, optand pentru ajutorul unui specialist.

Ai trecut printr-o trauma

Pentru un scurt timp dupa ce ai trecut printr-un eveniment neplacut, nu este ceva neobisnuit sa ai o stare de tristete. Atunci cand respectivul eveniment iti zdruncina fiinta, iti rapeste bucuria si iti copleseste gandurile, ar trebui sa cauti ajutor. Nu trebuie sa iei aceasta masura ca pe ceva grav. Trebuie sa te gandesti ca faci asta pentru sanatatea ta, ceea ce inseamna ca iti pasa de tine. Cand iti este asadar dificil sa te aduni dupa ce ai trecut printr-o trauma, un psihoterapeut te poate ajuta sa depasesti momentul, fara a avea urmari ulterior.

Mergi la terapie ori de cate ori simti ca situatia prin care treci este mai mult decat poti duce, cand ai nevoie de ghidare profesionala. Intra pe danielivan.ro pentru a afla care sunt si alte situatii in care poti avea in vedere astfel de servicii.

Un comentariu


  1. Mie mi s-a recomandat sa merg la un astfel de cabinet atunci cand am fost diagnosticata cu atacuri de panica, dar nu am ajuns pana acum. Cred ca e vorba mai mult de lipsa resurselor financiare…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.