Doublestar începe demersurile pentru a obține controlul asupra producătorului de anvelope Kumho!

Grupul chinez Doublestar și filiala sa Xingwei Coreea au semnat un contract pentru a achiziționa un procent de 45% din acțiunile companiei Kumho, printr-o plasare de capital în valoare de 492 milioane EURO. Astfel, Doublestar a devenit, prin urmare, actionarul final al producătorului de anvelope Kumho . Acordul a fost semnat cu cu acesta din urmă și cu reprezentantul său creditor, Korea Bank for Development.

Kumho este un fabricant coreean, ce produce o gamă completă de anvelope sub mărcile Kumho  si Marshal. Acesta deține în prezent o capacitate anuală de 60 milioane unități la cele opt fabrici de anvelope, avand trei fabrici de producție în Coreea de Sud, dintre care una include și centrul de cercetare și dezvoltare Kumho. În plus există încă trei fabrici în China și două plantații pentru materie primă, în Vietnam si Statele Unite ale Americii. Pe lângă unitatea principală de cercetare și dezvoltare din Coreea de Sud, producătorul de anvelope Kumho deține o serie de alte centre în SUA (Akron, Ohio) și în Marea Britanie (Birmingham), Germania (Buchholz) și China (Tianjin), deservind piețele americane si europene de anvelope.

O secțiune din contract obliga Doublestar să păstreze forța de muncă actuală cel puțin pentru următorii trei ani fără reduceri drastice ale salariilor. De asemenea, acesta s-a angajat să păstreze acțiunile în Kumho timp de cel puțin cinci ani.

În ultimele clasamente, Doublestar s-a situat în ultima parte a top 30 în ceea ce privește vânzările de anvelope, axându-se, în principal, pe vânzarea de anvelope pentru autoutilitare și camioane. În cadrul aceluiași top, producătorul de anvelope Kumho  s-a clasat pe locul 14.

La fel ca și în cazul preluării companiei Pirelli de către ChemChina, se așteaptă ca implicarea Doublestar să nu schimbe sau să influențeze vânzările globale de succes a anvelopelor Kumho și Marshal.

Vezi oferta completa de anvelope Kumho pe www.e-pneu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.