Sisteme fotovoltaice cu subventie de la stat!

Te-ai gandit vreodata sa iti montezi si tu sisteme fotovoltaice? Ei bine, daca te-ai gandit deja, chiar de mai multe ori, poate te-a oprit faptul ca investitia initiala poate fi cam costisitoare. Statul vrea sa te ajute in acest sens iar acum iti poti cumpara si instala sisteme fotovoltaice cu subventie, indiferent daca vrei sa faci asta ca persoana fizica sau pe firma. Poti sa produci energie electrica din energia solara generata de panouri, atat pentru tine, cat si pentru retea, daca folosesti sistemele fotovoltaice on grid.

Astfel, din statutul de consumator, poti deveni prosumator, care in sfarsit e recunoscut si la noi in tara. Un prosumer, sau prosumator, este o persoana care nu doar consuma energie electrica, ci si produce. Cei care produc energie, fie ca persoane fizice, fie ca persoane juridice, pot sa vanda electricitatea pe care o produc. Injectarea energiei electrice in retea de catre cei care aveau panouri fotovoltaice in trecut, ca persoane fizice era aproape imposibila, fiind necesar un proces foarte lung de aprobari.

Sistemele fotovoltaice on grid iti permit sa produci energie electrica pentru propria folosinta si ce este in exces sa o injectezi in retea, pentru a primi bani. Nu-i asa ca e o idee foarte buna? Devii independent din punct de vedere energetic. Distribuitorii de energie electrica vor fi oricum obligati sa accepte energia din retea si sa plateasca prosumerii pentru ea.

Cei care vor sa devina prosumeri nu au insa voie sa aiba ca activitate principala producerea de energie electrica. Pot beneficia de legea noua in legatura cu posibilitatea de a deveni prosumator atat cei care locuiesc la casa, cat si cei care stau la bloc, sau au cladiri comerciale si industriale.

Statul vrea sa finanteze pana la 28.000 de instalari de sisteme fotovoltaice cu putere de pana la 3KW, cum este acest sistem fotovoltaic on grid 3KW. Este o oportunitate extraordinara, pentru ca suma acordata este de cateva mii de euro pentru fiecare persoana, deci s-ar plati o mare parte din cat costa in total sistemele fotovoltaice plus instalarea, astfel incat sa poti incepe sa produci curent in cel mai scurt timp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.