Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi costume de baie pentru copii!

costume de baie

Învățarea înotului poate fi o activitate extrem de interesantă și de plăcută pentru un copil.  Cu toate acestea, poate fi și un drum lung și stresant, care să se transforme într-o fobie de apă cândva în viitorul nu foarte îndepărtat. Până la urmă, există multe aspecte care pot fi stresante pentru cei mici, atunci când vine vorba despre subiectul piscină: apa este prea rece în bazin? Neplăcut. Senzația de frig atunci când ieși din apă? Cel puțin la fel de neplăcută. Un costum de baie pentru copii mult prea strâmt și incomod? Cu siguranță dezagreabil.

Dacă în privința temperaturii apei (mai ales la mare) și a frigului din afara ei nu prea putem face multe lucruri, cu siguranță putem alege un costum de baie pentru copii care să fie confortabil și să-l protejeze pe copil atunci când merge să înoate. În acest sens, în continuare îți voi prezenta sfaturi care să te ajute să alegi un costum de baie pentru bebe care să îl facă să îndrăgească apa și înotatul!

Confortul

Indiferent de cât de plăcute sunt sesiunile de înot, un costum de baie incomod nu va fi pe placul celui mic. Dacă vorbim despre costume de baie întregi, bretelele pentru umeri prea strânse, talia prea strâmtă sau materialul de la bifurcația picioarelor prea lat sau de proastă calitate pot cauza semne și iritații pe pielea sensibilă a copilului.

Poate vei fi atras să cumperi un costum de baie doar datorită imprimeului atrăgător, dar nu neglija sub nicio formă materialul din care este confecționat. Lycra combinată cu bumbacul este considerat cel mai confortabil amestec de țesături pentru costume de baie, deoarece este mai elastic, alunecă ușor în apă și părțile din bumbac permit pielii să respire.

COSTUM DE BAIE INTREG HELLO KITTY 8ani/128cm

Gândește-te și la alte aspecte legate de costumele de baie pentru copiii mici: sunt bretelele ajustabile sau pot fi legate în jurul gâtului? Sunt mai confortabile cele într-o singură bucată sau deux-pieces? Pentru băieții mici, ia în considerare cumpărarea de pantaloni scurți multe lungimi, pentru protecție adecvată în funcție de mediu (piscină sau apa mării).

Îți permite costumul de baie pentru copii să schimbi scutecul cu ușurință?

Trebuie să ai în vedere faptul că majoritatea copiilor nu se pot exprima când trebuie să meargă la baie, mai ales când se află în piscină. Pentru a evita accidentele jenante, ia în considerare achiziționarea de costume de baie cu butoane sau capse în zona de îmbinare a picioarelor pentru a schimba mai ușor scutecele. Pentru fetițe, acest lucru este ușor de realizat prin costumele de baie deux-pieces, deoarece o singură piesă înseamnă o manevrabilitate mai dificilă.

Atunci când copii învață să meargă la oliță, pentru fetițe este recomandat să achiziționezi mai multe slipuri, care să se potrivească la partea superioară a costumului. În acest fel ai întotdeauna o rezervă pregătită ori de câte ori este nevoie să schimbi scutecul (după ce reușesc să folosească doar olița, poți să optezi strict pentru cele dintr-o singură piesă). Băiețeii pot avea un număr mare de pantaloni scurți confortabili, disponibili la fiecare sesiune de înot, pentru a avea mereu un plan secundar pentru orice schimbare a scutecului.

Un comentariu


  1. Anul asta am fost si noi pentru prima data cu nepotica la mare si am fost responsabili cu achiziționarea unui costum de baie. In primul rand am ales o culoare deschisă, care sa nu atraga soarele, apoi am fost atenti la material și la usurinta scoaterii și punerii lui. cred ca am ales destul de bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.