Eu așa văd Evaluarea Națională de la sfârșitul clasei a II-a, ca fiind prima testare importantă din viața școlarului. Nu credeți același lucru? Fiică-mea nici măcar nu a început clasa II și eu deja sunt plină de emoții când mă gândesc la Evaluare.
Va fi un eveniment deosebit din viața copiilor, Ante cel puțin așa percepe Evaluarea Națională. I-am povestit puțin despre aceasta. Știe că la sfârșitul clasei a II-a se va finaliza o etapă importantă din viața ei de elev, o etapă în care a dobândit achizițiile fundamentale – scris, citit, calculat.
Astfel, va reuși să demonstreze că în cei trei ani de școală a învățat multe.
Dar cum să le comunici despre Evaluarea Națională fără să le inspiri teamă, neliniști?
Este într-un fel, puțin mai greu. De ce? Pentru că și eu am o oarecare neliniște. Deși…mi s-a spus că este o testare simplă, ușoară, din exact ceea ce au învățat până la acel moment. Da…ușor de spus, dar greu de făcut.
O mare greșeală o facem atunci când punem presiuni zi de zi asupra copiilor referitor la această Evaluare. Ca și cum ar fi un monstru care îi așteaptă după ușă, gata să sară la ei la fiecare greșeală pe care o au.
Exact asta este…ar trebui să le transmitem copiilor, încă din primul an de școală, să nu se teamă de greșeli sau de rezultate mai mici la testări. Rezultatele, mai ales prin efort, prin muncă, pot fi îmbunătățite, iar greșelile se pot îndrepta.
Și pentru că îmi doresc să o informez corect despre Evaluarea Națională care o așteaptă la sfârșitul clasei a II-a am ales Evaluare națională clasa 2. Matematică și explorarea mediului, de Eduard Dăncilă și Ioan Dăncilă, de la librăria online Libris.ro.
Cu ajutorul acestei lucrări, elevul își poate îmbunătăți performanțele, astfel încât să obțină cele mai bune rezultate la evaluarea de la finalul clasei a II-a!
Învață să știi!
învață să faci!
Învață să lucrezi împreună cu ceilalți!
Învață să fii!
Învață să te transformi pe tine însuți!
Învață să schimbi societatea!
Legătură permanentă
Eu zic ca, daca au profesori cat de cat ok si sunt atenti la clasa si lucreaza pe astfel de caiete, copiii nu au cum sa nu ia examenul. Parintii s-au invatat sa se vaite tot timpul ca e materia grea, dar nici copiii nu se mai straduiesc ca pe vremuri, nu cumva sa li se faca rau de atata concentrare.