Cât este de importantă o evaluare psihologică și cum știi când ai nevoie de aceasta?

Că este o metodă de prevenție a unor probleme sau doar o cerință de la locul de muncă, o evaluare psihologică nu este niciodata de prisos.

Ce sunt ședințele de evaluare psihologică?

Evaluările psihologice sunt întotdeauna menite să răspundă unor întrebări specifice. Aceste întrebări sunt menționate de către psihologi ca fiind „excluderi de posibilitați”. Evaluarea psihologică presupune atât aplicarea unor teste psihologice cât şi interviul clinic. Realizat de un psiholog autorizat în a întreprinde o astfel de evaluare.

Explorează bogăția psihicului, identifică și crește resursele personale și capacitatea de introspecție printr-o evaluare psihologică la centrul Psihart. Aici ești sprijinit în a găsi soluții, prin care viața ta să fie armonioasă și echilibrată.

Ce reprezintă centrul Psihart?

Centrul PsihArt este un cabinet psihologic din București fondat în 2011, având o echipă de psihologi profesioniști atestați, cu experiență în psihoterapie pentru copii și adulți;  psihoterapie de cuplu și de familie; evaluare psihologică copii și grup; dezvoltare personală copii.

sala individuala 1

De ce să alegi centrul Psihart?

Dacă ai o dificultate personală pe care vrei să o depășești, cum ar fi sentimentul că nu trăiești viața pe care ți-o dorești, un moment de cumpănă în viață sau un eveniment pe care îți este dificil să îl gestionezi,  o decizie personală, afecțiuni medicale, dificultăți în plan profesional, divorț, anxietate, atacuri de panică, depresie, infertilitate, traumă psihică, recomandarea este consiliere și psihoterapie individuală.

Dacă ai o relație semnificativă pe care vrei să o îmbunătățești din cauza conflictelor sau a distanței  care au devenit apăsătoare și comunicarea a devenit dificilă, trezindu-se adesea emoții intense de furie, tristețe, frustrare, ai nevoie de o consiliere și psihoterapie de cuplu și familie.

Dacă întâmpini greutăți în relația cu copilul în urma unui eveniment cum ar fi: intrarea la grădiniță sau școală, mutarea domiciliului, pierderea unui membru al familiei, separarea sau divorțul. Dacă simți că nu îl mai înțelegi și nu îți poți explica ce se întâmplă, fie comportamental, fie emoțional trebuie să apelezi la evaluare psihologică, consiliere parentală, consiliere și psihoterapie individuală pentru copii, psihoterapie de familie și logopedie.

camera copii 1

La ce ar trebui să te aștepți de la prima ședință de evaluare psihologică?

Prima ședință de evaluare psihologică se desfașoară sub forma unei discuții. Aceasta urmărește:

  • aflarea datelor biografice ale persoanei,
  • identificarea unor situații sau evenimente (accidente, traume, abuzuri) care ar fi putut produce efecte în timp,
  • identificarea unor simptome și poate include și o serie de teste și întrebări ce au scopul de a exclude niște cauze posibile ale unor probleme sau pur și simplu a arăta că pacientul are o stare psihică conform standardelor.

Fiecare persoană alege la un moment dat să își găsească echilibru în ceva. Unii aleg calea credinței, alții practică diferite meditații, dar cei mai mulți dintre noi alegem să ne împărtășim problemele prietenilor. Nimeni nu este de condamnat. Însă…în momentul în care realizăm că ne învârtim într-un cerc și ajungem de fiecare data tot în punctul de unde am plecat, înseamnă că metodele pe care le-am abordat nu au dat rezultatele cele mai bune. Cea mai bună decizie este să apelezi la un specialist…La un psiholog la care, pe lângă experienţa de viaţă se alătură şi mulţi ani de studiu şi lucru personal.

Ai nevoie de un psiholog? PsihArt este soluția de care ai nevoie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.