Prezentare Catarge steaguri

Catarge steaguri sunt componente esențiale pentru montajul steagurilor fie  pe diferite suporturi sau direct montate pe clădiri edificii, etc

Cele mai cunoscute catarge steaguri se pot încadra în câteva categorii mari

Catargele de aluminiu standard

Acestea sunt cele mai des întâlnite și uzitate tipuri de  catarge. Sunt  folosite în general pentru steaguri oficiale, aparțînând  unor instituții ale statului, școli, primarii , prefecturi, etc. Aceste catarge au o particularitate aparte. Puse pe aceste catarge, steagurile flutură doar când bate vântul, în rest steagul stă atârnat. Un mosor de cordelină fixat pe exteriorul catargului ridică și coboară drapelul. Catargele ISS sunt diferite de catargele standard, datorită faptului că ridicarea și coborârea drapelului se face printr-un mecanism montat în  interiorul catargului, acționat de o manivelă din exterior, fiind mult mai elegant  și simplu de folosit ca  sistemul  catargului standard.

 Un avantaj major al acestor catarge este  posibilitatea de ridicare și coborâre a drapelului fără a mai fi nevoie să coborâti catargul la pământ . Atunci când  vântul depășește viteza de 60km/h este recomandabil că, drapelul să fie coborât la 1m de la sol.

Catarge steaguri aluminiu cu braț rotativ

În acest fel drapelul este montat în varianta verticală (portret nu landscape),steagul având în partea superioară un buzunar care întră pe brațul rotativ al catargului. Pânza de steag se prinde pe catarg prin intermediul unor suporturi  de silicon iar în partea inferioară a steagului se va monta o contragreutate care menține pânză întinsă pentru a fi vizibilă tot timpul. În acest fel, steagul va fi vizibil și când intensitatea vântului e mică dar și atunci când vântul bate cu putere.

Schimbarea panzei de steag  poate fi făcută prin rabatarea catargului la sol, cu ajutorul unei balamale de la baza acestuia. Pe acest tip de catarg, steagul este vizibil chiar și atunci când nu este vânt. Acest tip de catarg de aluminiu este mult mai elegant față de catargele confecționate din fibră de sticlă.

 Este un catarg care prezintă mare siguranță în funcționare, fiind modular este simplu de transportat și se găsește într-o gama variată de lungimi de până la 12 m. Se poate vopsi practic în orice culoare, vopsirea se face în câmp electrostatic. Se poate face vizibil pe timp de noapte, datorită unor proiectoare LED montate la baza catargului.

Catarge  confecționate din aluminiu WindTracker

În acest caz drapelul este montat în varianta verticală (portret), pânză fiind montată pe brațul rotativ al drapelului, iar în momentul în care se dorește ridicarea și coborârea drapelului acest lucru va fi posibil prin acționarea manetei de ridicare și coborâre, astfel brațul rotativ va descende împreună cu steagul.

Schimbarea panzei  de steag poate fi realizată fără a fi necesar să fie rabatat catargul la sol. Drapelul este ușor vizibil și în lipsa vântului. Catargele din aluminiu sunt realizate din câteva  bucăți îmbinate între ele, cu secțiunea de la  baza mai mare decât secțiunea din  vârf.

Catargele de tip Wind Tracker se caracterizează prin durata de funcționare mare, ușurință în manevrare și manipulare, este greu corodabil și rezistă cu brio la intemperii, are un aspect elegant și frumos

 

Catarge Aluminiu Portabile Telescopice

Catargele Portabile au o destinație temporară, iar acest lucru face posibilă mutarea locației steagului practice oriunde este nevoie.Aceste catarge se pot instala în exterior dar și în interior, fiind foarte utile în cazul prezentărilor de la târguri, expoziții și orice fel de evenimente.

 Catargele telescopice sunt avantajoase deoarece se transporta ușor și se montează facil, au o bună vizibilitate în orice situație și se pot ancora în condiții de siguranță. Fiind din aluminiu, sunt ușoare și se întrețîn cu ușurință, se depozitează facil iar achiziția nu este una costisitoare.

Ancorarea acestor catarge portabile se poate face pe mai multe baze – cu talpa metalică, dale beton, baza cu apă sau țăruși pentru fixat în nisip, de exemplu

 

Catarge  de tip lacrimă

Acest tip de catarge sunt destinate evenimentelor în aer liber, pentru a fi montate pe litoral sau la munte. Sunt realizate practice în două module de aluminiu, care fac o formă deosebită de lacrimă. Sunt preferate pentru designul special și calitatea finisajwlor. De regulă la concrete în aer liber, festivaluri, festivități și expoziții outdoor se folosesc aceste gen de catarge. Sunt ușor de transportat și de montat, fiind un tip de catarge pliabil. Se pot rebranda ușor, sunt versatile și oferă o excelență vizibilitate steagurilor.

Accesorii Catarge

Gama largă de accesorii pentru catarge oferă steagurilor stabilitatea necesară amplasării în diferite locuri, inclusive în zone în care în mod normal accesibilitatea este limitată. Se pot monta steaguri pe acoperișuri, se pot susține la sol în condiții de climă aspră și furtuni. Accesoriile pentru catarge de aluminiu portabile oferă siguranță în manevrare, un montaj facil și o rezistență de excepție.

Baza cu apă  este des întâlnită pentru a susține catargele, avantajul este că se transporta și se montează cu ușurință. Baza metalică  este foarte rezistență și menține catargul foarte bine pe vreme nefavorabil, vânt, ploaie, furtună. Talpa cu picioare rabastabile se depozitează foarte ușor după folosite și poate fi transportată simplu și în condiții de siguranță.

Tarusii au rolul de a menține catargul fixat în sol nisipos sau zăpadă și conferă rezistență ansamblului format din catarg și steag.

Concluzii

Ca formă de atracție publicitară , steagurile sunt încă mult folosite iar alegerea catargului potrivit conduce la un afișaj publicitar corect care își atinge scopul pentru care este conceput. Un steag, ridicat pe un catarg destul de înalt, este modul cel mai simplu și eficient de a face vizibile însemnele și logo-ul firmei inscripționate pe steag.

Un afișaj publicitar în formă de steag captează privirile și flutură semeț în bătaia vântului.Fie care este vorba de steaguri montate la interior sau exterior, este evident că aceste steaguri captează atenția privitorilor și efectul dinamic și spectacular este garantat. Un steag de calitate, având catargul corespunzător, durează mult în timp și este util și frumos în același timp.

Drapelele  naționale sunt obligatorii în cazul instituțiilor statului, iar calitatea și eleganta unor drapele frumos realizate vor atrage cu siguranță privirile tuturor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.