Securitatea si sanatatea in munca prioritatea angajatorului

Accidentele de munca sunt inerente in anumite sectoare de activitate. Minerul lucreaza cu sabia mortii deasupra capului, soferul de tir depinde de comportamentul partenerilor sai de trafic, in timp ce alpinistii utilitari trebuie se fie foarte atenti sa nu cada in gol.

Multe dintre accidente survin din cauza neglijentei oamenilor. Consumul de alcool in timpul programului, utilizarea telefonului la volan, toate acestea pot cauza accidentarea, invaliditatea pe viata si moartea. Neglijenta unora cauzeaza suferinta tuturor, de aceea se impune ca angajatul care raspunde de securitatea si securitatea in munca din unitate sa se inscrie la curs inspector.

Este obligatoriu sa se faca protectia muncii periodic, chiar in unitatile cu risc de accidentare diminuat, in caz contrar, la un control, amenzile pot fi substantiale.

Imi amintesc ce controale au venit in unitatea noastra, cand o colega a alunecat din neatentie pe scari, fiindca si-a prins tocul cui in marginea scarii. Lovitura a fost atat de puternica, incat a trebuit sa vina salvarea si sa fie dusa la spital, iar dupa aceea, fiindca s-a sunat la 112, au aparut controalele.

Mi se pare mult mai eficient ca unitatea sa investeasca in formarea unui angajat, decat sa achite amenzile pentru ca nu s-a facut protectia muncii sau sa plateasca pe cineva calificat din afara unitatii care sa se ocupe de instruire si de punerea la punct a documentatiei. La cursurile organizate de Cursuriautorizate.eu viitorul inspector invata sa:

-puna la punct un set de masuri pentru prevenirea accidentelor si protectia angajatului, initierea fiecarei persoane in autoprotectie. Multe incidente se produc fiindca salariatii nu sunt suficient de atenti si nu au grija de securitatea lor. Constructorii care lucreaza fara casca de protectie sunt mult mai expusi, decat colegii lor care poarta echipamentele de protectie.

-instruiri periodice ale salariatilor urmate de procese-verbale semnate de catre acestia ca au luat la cunostinta

-simulari de evacuari, acordarea primului-ajutor in caz de accidentare, interventii in caz de calamitati.

Cursurile dureaza 40 de ore putand fi achitate si in rate. Pentru inscriere este necesara diploma de bacalaureat, iar investitia asigura o calificare care se preconizeaza a fi foarte solicitata in viitor. Inspectorul poate lucra si pe cont propriu fiind bine platit si stabilindu-si programul care il avantajeaza. Din moment ce poseda diploma de absolvire a cursurilor, absolventul se poate ocupa de protectie si securitatea muncii la cat mai multe intreprinderi si companii.

Cursul ofera o calificare ceruta pe piata muncii din Romania, dar si dobandirea unor competente care-i sunt de folos cursantului si familiei sale. Absolventul va fi mult mai organizat si mai atent, va fi capabil sa ii instruiasca pe altii si sa vorbeasca in public, sa organizeze interventii in caz de accidentari si sa acorde primul-ajutor, cand nu este depasit de situatie.

Cursul este simultan prilej de dezvoltare personala si socializare, pauzele de cafea fiind foarte placute.

Este cazul sa faci un pas in fata si sa te inscrii rapid la cursuri, daca vrei sa fii solicitat pe viitor si sa ai un salariu decent, prestand o activitate utila si placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.