Scaunul auto pentru copii – o investiție în siguranța celui mic!

Este ușor să te simți depășit de situație atunci când cauți scaunul auto perfect pentru copilul tău. Alegerea potrivită ține cont în primul rând de confortul și siguranța lui bebe, apoi de buget și de tipul mașinii. Este imperios necesar să faci această achiziție, întrucât scaunul auto pentru copii este cea mai sigură modalitate de a-i asigura siguranța în timpul diferitelor deplasări.

În plus, și legislația actuală impune anumite directive pentru felul în care călătoresc copii. Așadar, Noul Cod Rutier impune un dispozitiv de fixare în scaun pentru toți copii care au mai puțin de 3 ani sau sub 1.35 metri înălțime. Cele două norme nu se exclud una pe cealaltă, ci reprezintă criterii – fie vârsta, fie înălțimea. Orice ar fi, regulile spun că ar trebui să cumperi un astfel de produs în funcție de vârsta, înălțimea și greutatea copilului tău și, cu siguranță și tu îți dorești ca achiziția făcută să reprezinte cel mai bun scaun auto pentru copii.

Scaun Auto 0-36 kg Extreme Black Milestone Graco

Scaunele auto pentru copii variază ca prețuri, care nu sunt chiar foarte mici. Tocmai de aceea există tentația de a te orienta spre ceva second-hand, dar experții nu încurajează acest obicei. Scaunul poate să prezinte vicii ascunse, rezultate în urma manipulării proaste sau a unui eventual accident, poate avea părți lipsă sau îi pot lipsi instrucțiunile de utilizare și montare. Ne jucăm cu bebe, dar nu și cu siguranța lui!

Siguranța pe primul loc!

Orice scaun auto pentru copii vândut în Uniunea Europeană trebuie să poarte cel puțin standardul ECE R44.04. Acest standard este o garanție a testării riguroase a produsului, incluzând teste de coliziune frontală și din spate.

Există și standardul i-Size, care garantează pentru măsuri suplimentare de protecție și siguranță pentru siguranța copilului în timpul deplasării. Începând din 2017, s-a trecut la implementarea standardului i-Size în legislația de la nivelul Uniunii Europene.

Care este tipul de scaun auto pentru copii de care ai nevoie

Scaunele auto pentru copii se împart în grupuri, numerotate de la 0 la 3, fiecare grup reprezentând un stagiu diferit al dezvoltării copilului. Există și scaune auto „EveryStage”, precum Every Stages Salsa de la Joie, care va fi partenerul lui bebe în toată perioada în care ai nevoie să îl transporți cu scaun auto.

  • Grupul 0+ este destinat bebelușilor între 0 și 15 luni (sau până în 13 kilograme)
  • Grupul 1 este pentru micuții cu greutatea cuprinsă între 9 și 18 kilograme
  • Grupul 2 este pentru copiii cu greutatea între 15 și 25 de kilograme
  • Grupul 3 este destinat copiilor cu greutatea între 15 și 36 de kilograme, sau cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Curățarea scaunului auto – un aspect care necesită atenție

Știm cu toții că nou-născuții și copiii sunt destul de nepăsători când vine vorba de curățenie. Din acest motiv, scaunele cu care îi transportăm se vor murdări destul de ușor, de aceea urmărește ca materialul din care este confecționat scaunul auto să fie ușor de întreținut. Deși probabil te-ai obișnuit cu asta, nu strică să-ți amintesc că o culoare mai deschisă va evidenția mai mult petele!

Miababy, magazinul pentru super părinți

Un loc bun din care să începi căutarea scaunului auto potrivit pentru copilul tău este magazinul online Miababy®. Aici vei găsi o gamă variată de produse pentru cel mic, incluzând scaune auto de înaltă calitate, care vor avea grijă de siguranța copilului tău în timpul deplasărilor cu mașina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.