Consiliu de familie!

Ieri am tinut consiliu de familie sa decidem ce facem in vacanta cu cel  mic si ne-am sustinut cu argumente ideile. Avem trei posibilitati:

  1. Sa-l ducem la bunici, la tara
  2. Sa-i gasim o bona (filipineza nu putem fiindca recrutarea si  aducerea ei in tara ar dura trei luni)
  3. Sa-l dam la afterschool Sector 1

De ce nu dorim sa il ducem la bunici:

-la tara se vorbeste incorect, se fac dezacorduri, deprindere cu care s-ar alege si el, daca ar sta 2-3 luni acolo

-doza de rasfat ar fi prea mare. Bunicii nu ii rezista si nu au puterea sa ii spuna: “Nu!”

-ne-ar fi dor de el. Ne-am obisnuit sa fie cu noi, sa radem impreuna, sa luam cina impreuna. Casa este goala fara el.

Nu am dorit sa vorbim de rau bonele, dar si acesta solutie a cazut pentru ca:

-nu stii cine iti intra in casa. O persoana straina adusa in locuinta personala este un real pericol.

-nu are pregatire de specialitate sa il educe corect  si nu stim sigur daca este rabdatoare si are calitati ca sa devina un model pentru copilul nostru.

Care au fost motivele alegerii afterschool sector 1:

-copilul meu va beneficia de personal calificat cu experienta, care dovedeste multa empatie si se va ocupa eficient de el

-i se asigura mese regulate si hrana sanatoasa. Aici este locul unde copiii isi formeaza deprinderi sanatoase de viata.

-activitatile sunt variate: vizite la muzee si in parcuri, la librarii si biblioteci, participarea la spectacole de teatru si vizionarea de filme bine alese

-continuarea cursurilor de limbi straine, achizitii utile pentru toata viata

-cultivarea talentelor si abilitatilor fiecaruia.

In fiecare seara cel mic se intoarce incantat si ne spune ce lucruri noi a invatat. Este o incantare sa il ascultam si realizam cat de benefic este programul educational la care l-am inscris. Datorita cursurilor la care participa, in prezent stie o multime de lucruri despre dinozauri, intelege si vorbeste la nivel de incepatori engleza, stie deja o  multime de poezii si cantecele. Se vede ca se lucreaza intens cu memoria sa si capacitatile intelectuale ii sunt puse in valoare. Chiar si bunicii care au venit in vizita sunt incantati de progesul lui.

Atmosfera de la afterschool este de petrecere in sensul bun al cuvantului. Nicio zi nu seamana cu alta, iar plictiseala este scoasa complet din program.

Copiii stiu sa se joace frumos si sunt monitorizati permanent, iar eventualele derapaje comportamentale sunt corectate cu tact si blandete. Aici si-a facut prieteni si educatia oferita de noi acasa cu multa dragoste este continuata cu succes. De fapt aceasta este deviza Asociatiei TeddyBar: “Desavarsim cei 7 ani de-acasa”.

Acum stim sigur ce solutie avem la indemana si anul viitor, daca dorim ca fiul nostru sa fie hranit sanatos, supravegheat cu responsabilitate, invatat sa ii pretuiasca pe cei din jur si pe ei insisi.

Tariful este onest raportat la eforturile materiale si spirituale ale institutiei, la tot ceea ce ofera copiilor nostri, care au impresia ca sunt intr-o tabara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.