Stiai ca poti folosi filtre pentru alcalinizarea apei?

Apa alcalina este un subiect controversat – multi oameni sustin ca are nenumarate beneficii, dar unii spun ca nu exista suficiente dovezi in acest sens. Totusi, persoane care consuma apa alcalina in mod constant si cateva studii realizate in ultimii ani sprijina ipoteza beneficiilor acestei ape. Iar companiile din acest domeniu au raspuns la cererea publicului si au inceput sa produca filtre pentru alcalinizarea apei, asa incat consumul sa fie mai usor si mai ieftin.

Stiai ca poti folosi filtre pentru alcalinizarea apei?

Apa alcalina este denumita astfel din cauza pH-ului sau. pH-ul este un numar care masoara cat de acida sau alcalina este o substanta, pe o scala de la 0 la 14. De exemplu, ceva cu un pH 1 este foarte acid, iar ceva cu un pH 13 este foarte alcalin. Apa alcalina are un pH mai mare decat apa obisnuita iar din acest motiv se crede ca ea ajuta la neutralizarea acidului din organism. Apa de la robinet are un pH neutru (7), pe cand cea alcalina are 8 sau 9.

Un studiu realizat in anul 2012 a descoperit faptul ca o apa cu un pH de 8.8 poate dezactiva pepsina, adica principala enzima care cauzeaza refluxul gastric. Un alt studiu sugereaza faptul ca apa alcalina le poate aduce beneficii oamenilor cu tensiune mare, celor care sufera de diabet si celor cu o valoare a colesterolului peste media normala. Mai recent, un studiu pe 100 de persoane a scos la iveala faptul ca, dupa o perioada in care s-a consumat doar apa alcalina, vascozitatea sangelui acestor persoane s-a modificat in urma unui exercitiu fizic intens. Asta inseamna ca sangele circula mai usor prin vene si transporta mai rapid oxigenul prin corp.

Alte beneficii ale apei alcaline includ: proprietati anti-imbatranire, datorita antioxidantilor lichizi care se absob mai rapid in organism, proprietati de curatare a colonului, suport al sistemului imunitar, hidratarea pielii si insanatosirea acesteia, proprietati de detoxifiere, ajutor in procesul de slabire, rezistenta la cancer. Dar, chiar daca nu exista studii care sa demonstreze toate aceste beneficii, apa alcalina cu siguranta nu face rau organismului asa ca avem doar de castigat daca alegem sa o consumam.

Iar acest lucru este mult mai usor cu ajutorul filtrelor pentru alcalinizarea apei care se monteaza rapid si usor in orice casa.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.