Motoare hidraulice – functionare si avantaje!

Motoare hidraulice – functionare si avantaje

avantaje

Prin motoare hidraulice intelegem acele dispozitive care reusesc sa converteasca energia unui lichid in energie mecanica de rotatie. Un astfel de motor se mai numeste hidromotor si este o masina de forta, iar pentru miscarea rotativa a corpurilor solide se folosesc pistoane. Se poate spune ca un motor hidraulic este inversul unei pompe.

De ce se folosesc motoare hidraulice? Raspunsul este unul destul de simplu. Pentru ca au unele avantaje fata de alte tipuri de motoare, cum sunt motoarele electrice sau cele pneumatice.

In principiu, un motor hidraulic are o intrare, o iesire, un arbore de intrare si unul de iesire si doua angrenaje. Dupa cum vezi, nu sunt atat de complicate aceste motoare, ba chiar sunt mai simple decat alte tipuri de motoare.

Motoarele hidraulice sunt parte din sistemele hidraulice, alaturi de alte componente, precum pompe hidraulice, valve, filtre, conectori si alte elemente, fiecare element avand rolul lui in sistem. Motorul primeste lichid sub presiune de la pompa, pompa tragand lichidul din rezervor.

Tocmai simplitatea acestor motoare este si factorul care le face mai longevive si mai fiabile decat alte motoare. Un alt avantaj al acestor motoare este  ca pot fi mai mici, pentru ca puterea lor nu depinde atat de mult de dimensiunile lor. Plus ca ele nu trebuie sa fie conectate constant la o sursa de energie electrica si nici nu e nevoie ca ele sa fie pozitionate chiar pe axa de miscare. Un motor hidraulic se poate conecta usor prin furtunuri flexibile direct la o pompa, iar asta este avantajos pentru spatiile in care conectarea si manevrarea unor motoare electrice sau de alte tipuri ar fi mult mai dificila.

Motoarele hidraulice sunt mai usor de intretinut decat celelalte tipuri de motoare. Asta tocmai datorita simplitatii lor. Poate singurul lucru mai putin apreciat la motoarele hidraulice este faptul ca nu pot fi de sine statatoare in ceea ce priveste functionarea. Ele trebuie sa fie parte dintr-un sistem hidraulic pentru a putea functiona.

Daca ai nevoie de componente pentru sisteme hidraulice, cum ar fi motoare hidraulice, pompe hidraulice sau alte componente de acest tip, le gasesti in magazinul online PH-Technique. Intra acum pe site si comanda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.