Cateva schimbari in industria anvelopelor!

Cateva schimbari in industria anvelopelor

Iată cateva informatii privind încheierea alianței dintre Sumitomo Rubber Industries Ltd. și Goodyear Tire & Rubber Co. Unele implică cercetări continue din partea dealerului modern de anvelope.

  1. Anvelopele de iarna si de vara Dunlop vor fi produse de Sumitomo în Buffalo pentru Goodyear. În cadrul unui acord multianual încheiat între cei doi, Sumitomo va produce anvelope pentru Goodyear pentru piata comerciala, marca Dunlop și Goodyear. În esență, nu va exista nicio schimbare a producției acolo după ce Sumitomo va cumpăra pachetul Goodyear în fabrica Buffalo.

industria anvelopelor

  1. Un milion de anvelope produse la uzina din Buffalo sunt destinate companiilor JOE (producătorii japonezi de vehicule OE) din America de Nord. Înainte de dizolvare, drepturile exclusive asupra acelor anvelope erau deținute de Goodyear. Acum ele vor fi detinute de Sumitomo. În afară de aceasta, Goodyear își va păstra drepturile exclusive de a vinde anvelope de consum și comerciale (nu motociclete) marca Dunlop în Statele Unite, Canada și Mexic pentru  piața înlocuitoarelor și piața OE pentru producătorii de autovehicule non-japonezi. Sumitomo estimează că, capacitatea fabricii este de 4,6 milioane anvelope pe an.

  1. Sumitomo a urmărit îmbunătățirea poziției de brand Dunlop pe piața mondială prin aceasta alianta. Cu toate acestea, îmbunătățirea poziției mărcii „din punct de vedere cantitativ” în America de Nord și Europa a fost în afara controlului companiei.

  1. Suma de 271 milioane de dolari pe care Goodyear o datorează Sumitomo este o plată netă. Aceasta este suma pe care Goodyear o va datora dupa ce a dobandit interesul Sumitomo in joint venture-ul european si Nippon Goodyear Ltd. si isi vinde interesul fata de societatea mixta nord-americana si Dunlop Goodyear Tires Ltd. (una dintre companiile mixte japoneze).

  1. Unitățile de anvelope din rezultatele trimestriale ale Goodyear se referă întotdeauna la anvelope pentru consumatori și comerciale. Anvelopele de transport aerian, motociclete și OTR nu sunt incluse.

Sumitomo a afirmat că societățile mixte din America de Nord și Europa „nu au avut performanțe așa cum se așteptase inițial” în ultimii ani. Deși cât de mult a afectat alianța stagnantă nu poate fi stabilită, performanța relativ slabă a economiei SUA în ultimii cinci ani cu siguranță nu a contribuit la rezolvarea problemelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.