Japonia – pentru o luna de miere reusita!

Japonia – pentru o luna de miere reusita!

Cuplurile proaspat casatorite care isi pot permite o destinatie deosebita pentru luna de miere ar merita sa aleaga Tara Soarelui Rasare.

Inainte de a porni la drum spre Japonia, trebuie pregatite macar cateva minime informatii despre aceasta tara cu o cultura foarte diferita de cea europeana, dar si cu o bogatie naturala care merita descoperita.

Cultura si obiceiuri inedite

O calatorie in Japonia presupune explorarea unei lumi diferite, iar plajele din jurul insulelor pot oferi pauze de relaxare pentru turistii care ajung aici in sezonul cald.

Daca Tokyo atrage turistii pentru dinamismul vietii din capitala actuala a Japoniei, Kyoto – fosta capitala, un oras al templelor si palatelor – cuprinde o lume cu adevarat impresionanta pentru straini.

Pentru românii care descoperă traditia arhitecturii constructiilor din lemn in Japonia (temple, palate sau chiar case traditionale) va fi fascinant sa regaseasca si sa compare asemanari sau diferente cu constructiile traditionale de la noi, mai ales cele din zona Maramuresului. Edificiile religioase pastreaza obiceiuri stravechi, intre care existenta clopotelor sau lovirea unui clopot cu un ciocanel trimit cu gandul spre bisericile sau manastirile noastre, unde sunetul clopotelor sau toaca indica anumite momente rituale.

Pe de alta parte, grandoarea imperialismului nipon se va  dezvalui vizitatorilor in palatele, castelele si natura ordonata din jurul acestora. Pavilionul de aur este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Japonia, fiind construit initial ca resedinta a unui shogun, devenit apoi templu dupa moartea acestuia. Castelul Himeji este printre putinele monumente arhitectonice pastrate intacte si printre cele mai frumoase, insa foarte frecventat de turisti este palatul imperial din Tokyo.

Daca religiile lumii dezvaluie similitudini, viata cotidiana a japonezului este foarte diferita de cea a unui european. Gheisele sau samuraii pe care i-am descoperit in filmele japoneze sunt personaje uimitoare, dar si acestea dezvaluiau anumite rigori, iar poporul nipon este ordonat dupa reguli strict respectate in toate aspectele vietii. Politetea este frapanta in Japonia, iar gesturi neinsemnate pentru noi – precum suflatul nasului, de exemplu – acolo pot fi gafe.

Fascinanta natura a Japoniei

Un voiaj de invidiat se poate transforma intr-un cosmar daca in multiplele statii de avioane, autobuze sau trenuri schimbate trebuie carate bagaje prea mari sau prea grele. Ar fi bine ca bagajale de calatorie sa contina doar strictul necesar, insa pe langa genti de voiaj, foarte util poate fi si un rucsac mai mic pentru drumetii.

Ciresii infloriti ai Japoniei pot fi admirati doar intr-o scurta perioada a anului, dar padurile de bambus sau Muntele Fuji sunt locuri in care orice calator prin Japonia ar trebui sa ajunga.

Iar intinderile mari de ape din jurul arhipeleagului merita atentia turistilor macar printr-o calatorie de o zi pe ape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.