Ce cărți i-am luat fiicei mele pentru clasa 1?

2 luni și fiica mea termină clasa 1! Oare când a trecut timpul? Atât de repede…mai ieri o aduceam de la maternitate, un bebeluș mic cât o lingură. Și acum mai are puțin și termină clasa 1. A învățat să citească, să scrie, să socotească. A învățat să fie responsabilă, să își facă singură temele, ghiozdanul. Să acorde atenție fiecărei probleme sau exercițiu astfel încât să ajungă la rezultatul corect.

Nu a fost ușor, i-a trebuit timp să priceapă, să înțeleagă, dar într-un final a reușit! Am încercat să o ajut, așa cum m-am priceput eu. Adică cumpărându-i cărți care să o ajute să înțeleagă tainele matematicii, dar și lecturi care să o ajute să citească din ce în ce mai bine.

Ce cărți i-am luat fiicei mele pentru clasa 1?

Literatura pentru copii Clasa 1 – Angelica Calugarita, Gabriela Craciun este un material auxiliar care vine în sprijinul elevilor, dar și al învățătorilor și părinților, fiind un suport de curs și pentru lectură în afara clasei.

Ce obiective are lucrarea?

 • dezvoltarea limbajului și însușirea limbii
 • însușirea de noi cunoștințe
 • dezvoltarea capacității de memorare
 • participarea la dialog
 • formarea capacității de audiere
 • reproducerea conținutului informațional cu ajutorul întrebărilor
 • dezvoltarea exprimării corecte, curente, conștiente și expresive
 • exersarea atenției și a imaginației.

Am răsfoit-o puțin pe site și mi s-a părut potrivită pentru ea. Textele nu foarte lungi, pe înțelesul ei, iar la sfârșitul fiecărei lecții, exerciții și teme deloc grele. Pentru că mai avea câteva lecturi din cartea luată de la Libris în urmă cu câteva luni, nu s-a apucat încă de aceasta. Însă a răsfoit-o și s-a declarat mulțumită de ea.

Împreună cu această carte, Literatura pentru copii, i-am luat și o culegere Matematica cls 1 – prin joc să învățăm. Este o carte interesantă, pe care însă o vom face cadou nepoțelei, care acum termină clasa pregătitoare. Din păcate, nu am avut posibilitatea de a o răsfoi pe site. Cartea este bine structurată, urmează exact programa clasei 1, însă pentru Ante este mult prea ușoară. Dacă ar fi lucrat din ea în timp ce i se preda la școală, da, era potrivită. Însă acum, la sfârșitul clasei 1, i s-au părut chiar banale exercițiile.

Ambele cărți le-am primit de la Libris.ro, librăria online de unde noi avem foarte multe cărți, de literatură, abecedare, de matematică, de beletristică.

15 comentarii


 1. Niste carti educative, care par si distracive si de care, cred ca fiecare scolar ar trebui sa se bucure.

  Răspunde

 2. Ce repede mai trece timpul. Acum vine si momentul cand am sa-i iau si eu piciului astfel de carti.

  Răspunde

 3. Stiu ca esti foarte focusata pe educatia fetelor si sunt convinsa ca ele invata foarte bine. Si eu ii cumpar fetitei tot de pe Libris diverse carti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.