Ce probleme poate rezolva consilierea psihologică

Cu toții avem momente în viață care ne derutează și care ne influențează într-un sens negativ stările emoționale pe care le avem. Din acest motiv, trebuie să găsim cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de aceste impedimente, iar una dintre cele mai bune tehnici constă în consilierea psihologică.

Grupa, Terapie, Consiliere, Sănătate

Ce rol are psihologul în cadrul consilierii psihologice

Specialistul în psihologie are la dispoziție toate mijloacele specifice psihologice, cu scopul de a optimiza stimula autocunoașterea și dezvoltarea personală a individului. De asemenea, consilierea psihologică are rolul de a preveni anumite probleme emoționale, cognitive și de comportament. Așadar, rolul pe care îl îndeplinește consilierul este acela de a stimula procesul de autocunoaștere a individului, ajutându-l se conștientizeze și să găsească un sens pentru evenimentele și pentru stările sale.

Ce este consilierea psihologică

Consilierea psihologică este o formă de intervenție psihologică ce își propune să prevadă o criză sau o problemă mai gravă și care se adresează unor persoane care se află în impas situațional (de ordin social, profesional sau familial).

Consilierea psihologică se axează pe formarea și dezvoltarea abilității de a lua decizii și de a facilita rezolvarea problemelor pacientului. De asemenea, generează și catalizează deciziile pe care le are de luat individul, ajutându-l la modificarea stilului său de viață.

Rezultatul final al consilierii constă în acțiunile individului pentru schimbarea sa la nivel comportamental.

În comparație cu psihoterapia, consilierea psihologică presupune un număr mai redus de ședințe față de psihoterapie cu toate că utilizează metode asemănătoare.

Ce motive îi determină pe oameni să apeleze la consilierea psihologică

consilierea psihologică

  • Se confruntă cu anumite stări sau simptome fizice care le afectează calitatea vieții insomnii, atacuri de panică, hipersensibilitate, tendința de a plânge ușor, neputința de a vorbi, astm, boli cardiace, afecțiuni neurologice.
  • Sunt copleșiți de anumite sentimente pe care le trăiesc frică, confuzie, timiditate, revoltă, furie, nemulțumire, anxietate, nefericire, vinovăție, regrete etc.
  • Relațiile lor tind să fie adesea conflictuale sau să sufere din cauza unor deficiențe comunicaționale, astfel că apare incapacitatea de a comunica eficient cu copiii, cu partenerul de viață, cu părinții cu prietenii sau cu colegii de muncă.
  • În trecut, au trăit diferite experiențe traumatizante peste care nu au reușit să o depășească – au crescut într-o familie disfuncțională, au fost abuzați emoțional sau psihic, au pierdut pe cineva drag (un părinte sau un copil), au rămas fără loc de muncă etc.
  • Întâmpină dificultăți din cauza unor situații stresante  – fie la serviciu, fie acasă –

sau au tendința de a se lăsa tulburați de comportamente obsesive.

Apelează la serviciile unui psiholog la domiciliu

Dacă ai nevoie de consiliere psihologică și nu te simți în largul tău într-un cabinet de specialitate, poți apela la serviciile unui psiholog la domiciliu în București. Astfel, ședințele se vor desfășura într-un mediu familiar și ți se va induce un sentiment de confort. În plus, prețurile nu sunt nici pe departe atât de mari precum probabil te aștepți. Orientativ, prețul unei ședințe de consiliere psihologică poate fi cuprins între 70 și 150 lei, acesta fiind în strânsă relație cu experiența specialistului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.