Secerati de iresponsabilitate

Secerati de iresponsabilitate

Doamne, sa fi stiut ei ce ii asteapta nu ar fi plecat niciodata de-acasa! Parca vad copiii, cum zambeau fericiti din scaunelele lor auto si cum imi faceau fericiti cu manutele mici. Asteptasera cu totii excursia aceasta de vis si un sofer beat intrase in ei din plin.

Patru morti dragi intr-o secunda este mai mult decat poate suporta cel mai puternic om. Cand vestea intra la tine in casa si in suflet miseleste prin imagini ce te afecteaza emotional din ecranul televizorului, nu mai scapi de ele niciodata, niciodata.

„Resturile umane erau raspandite pe o raza de circa 200 de metri” relateaza crainica fara pic de mila! As da orice sa nu fie ei, dar le recunosc masina.

Au murit in zori, la Paris rapusi de o moarte teribil de violenta. Dragii mamei, nevinovatii mamei!

Au aflat si cuscrii si intra deja in curtea noastra. Sunt indoliati. Vecinii vin pe rand sa ne incurajeze.

-Sa apelam la o cea mai buna firma pentru transport decedati hotaram printre lacrimi fiindca nu mai suntem in stare de nimic! Ei sa se ocupe de tot: de dosare de repatriere, de pregatirea pentru drumul spre tara, de sicrie.

Cat de mici trebuie sa fie sicriele pentru cei mici! In loc sa le putem cumpara dulciuri si jucarii…

Mama ginerelui meu lesina din jumatate in jumatate de ora, eu ma clatin pe picioare, sotii nostri ies din camera sa planga departe de noi. Suntem batrani, bolnavi, acum cumplit de incercati sufleteste, buni de trimis dupa moartea noastra, nu sa-i aducem pe ei sa doarma acasa.

Cuiva i se face mila si ne aduce numarul de telefon al celei mai bune firme de pompe funebre din tara: Funerarenicolas.ro.

Operatorul de serviciu are rabdare sa ma asculte sa ii povestesc printre sughituri de plans si imi scuza incoerenta generata de nenorocirea ce s-a abatut asupra noastra ca un fulger.

Imi explica pe inteles ca totul va fi bine si ei isi asuma responsabilitatea ca vor organiza cu respect ultima noastra intalnire. Apartinatorii nu trebuie sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul, daca au apelat la ei. Dosarele de repatriere, ca si toaletarea corpurilor neinsufletite si sicriele cad tot in sarcina lor. Transportul va decurge in conditii perfecte de legalitate, igiena si eleganta ca memoria celor dragi sa fie respectata pana la ultimul detaliu.

Chipurile lor vor fi cosmetizate si hainele alese cu gust. Delegatia care ii va aduce in tara va tine familia in permanenta la curent cu informatii despre traseu, orar, repatrierea mortilor dragi.

Tranportul a fost efectuat la urgenta si a decurs perfect, de aceea i-am rugat sa se ocupe de tot si de transportarea familiei disparute de la capela la cimitir si de organizarea celor crestinesti, ca noi sa avem timp suficient sa ne luam ramas-bun si sa ne plangem mortii.

Acesta trista experienta ne-a transformat profund in stane de piatra in fata incercarilor vietii. Nu ne mai plangem de nimicuri sau nedreptati minore fiindca tocmai am trecut prin cea mai profunda drama personala si daca nu-i aveam alaturi pe profesionistii de la Funerarenicolas.ro nu stiu ce ne-am fi facut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.