Violența asupra copiilor există…nu încuraja bătaia, nu este ruptă din rai! Copiii sunt minuni ale lumii!

Copiii sunt minunile acestei lumi. Un copil este speranță, iubire, respect…rațiunea noastră de a trăi. Copilul este universul fiecărui părinte, este luceafărul ce luminează calea mamei și a tatălui.

Copiii – cele mai frumoase cadouri primite de la viață!

Sunt mămica a două fetițe! Ele sunt totul pentru mine; de când au apărut în viața mea am impresia că pot muta munții din loc, că sunt în stare să sparg pietrele cu mâinile goale dacă ar fi nevoie. Normal, nu? Fiecare părinte gândește așa. Sau…fiecare părinte ar trebui să gândească așa…

Dar…este o zicală românească din bătrâni care spune așa: Bătaia este ruptă din rai. Total fals, eronat, neadevărat. Știu, copiii te pot scoate din minți, te pot înnebuni de-a binelea, însă violența asupra lor este ceva la care niciun părinte întreg la minte nu ar trebui să se gândească.

Copilul are o încredere oarbă în adult, iar părintele este responsabil față de copil. Ante spune: Știu că așa este bine. De ce? Pentru că așa spune mami! Cum aș putea să o dezamăgesc vreodată? Între noi două există clar o diferență de putere. Dar nu aș putea să o utilizez prin violență verbală, fizică sau emoțională. Ea trebuie să simtă iubire, să crească frumos, să cunoască ce e bine și ce e rău…dar fără bătaie sau umilire.

Ochii Copiilor, Ochii, Ochi Albastru

Violența asupra copiilor există…nu încuraja bătaia, nu este ruptă din rai!

Zilnic aud despre copii bătuți, abuzați sau chiar uciși. Întâlnim din ce în ce mai des violența asupra copiilor. Uneori totul se întâmplă în spatele ușilor închise, cazuri neaflate, necunoscute. Asta nu înseamnă că nu există.

Copil, Educaţie, Frică, Teroare, Violent

Un studiu național privind abuzul asupra copiilor arată că:

  • 63% dintre copiii chestionați confirmă că sunt bătuți acasă de către părinți,
  • 20% dintre părinți cred că pedeapsa fizică este un mijloc de educație;
  • majoritatea părinților și o parte din copii nu percep unele corecții fizice, cum ar fi pălmuirea, a fi o forma de abuz fizic.

Copilăria este cea mai importantă perioadă din viața unui om! Este acea etapă lipsită de griji, de probleme. Relația copilului cu părinții, protecția pe care o primește acesta îl ajută să se dezvolte, să își gestioneze sentimentele, conduita, gândirea. Îl învață să se adapteze la lumea înconjurătoare, să își formeze barierele de protecție, să dea piept cu lumea.

Copilul nu așteaptă altceva de la părinții săi decât protecție, iubire, înțelegere. Și este exact ceea ce ar trebui să primească. Din nefericire, există copii pe care părinții îi umilesc, îi bat, îi pedepsesc sau îi rănesc. Știți voi ce învață aceștia din urmă? Că oamenii sunt răi, iar ei nu pot avea încredere în nimeni, că lumea din jur este nesigură.

Să lăsăm copiii să-și trăiască copilăria!

Copiii care sunt molestaţi fizic sau psihic în familie manifestă depresie, teamă de părinţi, dorinţa de a “scăpa” din mediul abuziv. Asta duce la rezultate şcolare scăzute sau chiar încetarea frecventării cursurilor. Acestea nu sunt decât efecte de suprafaţă, pe termen scurt.

Pe termen lung însă, copilul este confuz, percepând viața pe baza raporturilor de familie. El este privat de iubire, dragoste, afecțiune, iar caracterul și personalitatea lui vor fi rănite extrem de tare.

De fiecare dată când văd în jurul meu copii triști, nefericiți, speriați, abuzați, mi-aș dori să am o putere mare, să îi pot ajuta. Aș da o lege care să interzică lacrimile pe obrajii copiilor; zâmbete și râsete, este tot ce ar trebui să se vadă și să se audă în jur.

Bord, Schita, Creta, Scribble, Copii

Îmi doresc…

Îmi doresc ca niciun copil să nu mai cunoască suferința!

Îmi doresc ca fiecare mamă, care l-a purtat 9 luni în pântece, să fie în stare să-şi dea viața pentru copilul ei!

Îmi doresc ca fiecare tată să îşi apere copilul, să îl protejeze, să nu permită nimănui să îi facă rău!

Îmi doresc să nu mai trecem nepăsători pe stradă pe lângă un copil ce suferă! Nu ne ia mai mult de o secundă să îi ştergem lacrima…

Îmi doresc ca niciun părinte să nu-şi mai abandoneze copilul, să nu îl mai supună la violențe! Oameni buni, este doar o bucată de cărniță; o bucată din voi! Protejați-i! Iubiți-i! Arătați-le respect!

TOȚI COPIII AU DREPTUL LA O VIAȚĂ FĂRĂ VIOLENȚĂ, LA PROTECȚIE! În primul rând, violența afectează dezvoltarea copiilor, le pune în pericol dezvoltarea emoțională, fizică sau mentală. Copilul este precum o floare. Trebuie udat la rădăcină, astfel încât să crească frumos, să ne bucure la bătrânețe, să fie un sprijin pentru noi.

Însă violența asupra copiilor poate fi prevenită! Și tu poți alege să iei atitudine împotriva acesteia și să o denunți!

„Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!”

*sursa foto: pixabay.com, logo avbs.ro

2 comentarii


  1. eu am trait in lumea lui bataia e rupta din rai si dam militaria jos din pod. M-au caftit destul de des si in speciale persoane care se presupune ca nu ar trebui sa o faca. Sunt amintiri dureroase, dar am trecut peste. Evident ca nu sunt de acord cu nicio forma de violenta asupra copiilor. Stiu ca unii sunt dificili, dar bataia nu e o solutie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.