O vacanță incognito pe o plajă exotică cu nisip fierbinte!

Să fii vedetă e greu. Uneori îmi doresc să mă trezesc şi să realizez că sunt doar un om obişnuit, o fată oarecare care nu e urmărită de paparazzi la orice pas. Nu pot merge niciunde fără camere de fotografiat, trebuie să am grijă mereu ce vorbesc, cum mănânc, cu cine mă întâlnesc, unde mă duc…

Greu…foarte greu…pe cuvânt de Julia…cum care Julia? Pretty woman vă spune ceva? Exact…Julia Roberts!

Plec incognito cu Christian!

Dar, m-am hotărât! Voi profita de vacanțe Christian Tour pentru a mă refugia incognito într-o destinație liniştită, relaxantă, departe de agitația New York-ului, de fani şi camere foto.

Am ales un pachet: cazare, transport și regim de masă în Egipt, la un hotel de 4*. De ce am ales Egipt? Când mă gândesc la această țară, îmi apar în fața ochilor locuri exotice, faraoni, piramide, Tutankhamon, imaginea unei civilizații misterioase, apuse demult.

 

Christian Tour mi-a recomandat Hurghada. În urmă cu zeci de ani, Hurghada era un sat de pescari, localizat pe țărmul Mării Roșii, cu foarte multe plaje cu nisip fin. Astăzi, Hurghada a evoluat de la satul de pescari la o stațiune de lux, fiind cea mai populară destinație de vacanță din Egipt.

Păi…eu vreau să plec incognito, dar totuși aleg o stațiune de lux, nu? De unde știu că nu voi fi recunoscută de nimeni? Voi purta un costum tradițional, gallabie, rochia aceea largă și lungă, cu mâneci lungi și mandil, baticul lung, înnodat la spate sau un hijab. Deh…cu cât femeia este mai misterioasă cu atât ea devine mai atrăgătoare, nu?

Vacanță în însoritul Egipt!

Hotelul este minunat, am la dispoziție o piscină, jacuzzi, sală de sport, restaurant și plajă privată. Este exact locul în care îmi doream să fiu! Mă bucur de panorame tropicale de o frumusețe copleșitoare. Închid și deschid ochii de câteva ori…nu, nu este doar un vis. Este chiar Hurghada, perla egipteană de pe țărmul Mării Roșii.

În prima zi am decis să lenevesc pe plaja privată a hotelului, bucurându-mă de soare, pescăruși, șezlongul confortabil și umbrela încăpătoare. Și bineînțeles cartea preferată alături de cocktailul din fructe exotice.

Fiind o vacanță de 7 zile, am plănuit deja ce voi vizita și unde voi merge. Am auzit atât de multe lucruri interesante despre „Mica Veneție a Egiptului” – El Gouna, încât trebuie să o văd. Nu se află decât la câteva minute distanță de Hurghada, întinsă pe mai multe lagune superbe. Știu și ce voi face…în primul rând scufundări. Voi încerca și alte sporturi acvatice, dar voi vizita și baza hipică.

Voi descoperi comorile Luxorului!

Într-una din dimineți voi porni spre minunatul Luxor, sperând să îi descopăr măcar o parte din secrete: impresionantul templu al faraonului-femeie Hatshepsut, cele două statui ale faraonului Amonhtep III, Colosul din Memnon, Valea Regelui. Aici în Valea Regelui, trebuie neapărat să îmi fac timp pentru o vizită la mormântul lui Tutankhamon.

Colossi lui Memnon, Valea Regilor, Luxor, Egipt

Despre primul fluviu ca lungime din lume, Nilul, a auzit toată lumea. Știm cât de magnific este, de aceea nu voi rata o croazieră pe Nil. Voi admira peisajele exotice cu palmieri, dar și zona florilor de lotus.

Știați că…la vărsarea în mare, se formează o deltă întinsă cu o suprafață de 24.000 km², în care locuiește 85% din populația Egiptului?

Trebuie neapărat să văd unde trăiesc beduinii. Nu pot ajunge în Egipt, fără un safari spre satele beduinilor. Mă voi plimba în spatele cămilei pe dunele nesfârșite ale deșertului surprinzând magia unui apus, o combinație de culori magnifică.

Știai că oferta gastronomică din Hurghada este incredibilă? De la mâncare indiană la cea franceză, japoneză, mexicană, italiană, thailandeză până la cea nemțească, restaurantele din Hurghada au meniuri bogate și prețuri atractive. Nu voi rata fuul, un aperitiv făcut din boabe defasole, ceapă, usturoi, ulei de măsline și suc de lămâie, falafel, chifteluțe din boabe de năut, usturoi, pătrunjel, sare, piper și cimbru. Am observat că shish taouk sunt foarte populare. Sunt niște frigărui de pui cu legume, condimente și cremă de usturoi.

Piramidele – adevărate minunății!

Piramidele din Giza fac parte din Cele 7 Minuni ale lumii antice, reprezentând cea mai importantă atracție turistică a Egiptului. Un adevărat simbol al acestei țări, piramidele conduc către mister, către lupta victorioasă cu timpul, însă te duc cu gândul la presupusele comori ascunse în interior.

Nu mi-au ajuns cele 7 zile din acest sejur. A fost minunat, nu m-a recunoscut nimeni, am petrecut o vacanță deosebită, fără ca cineva să mă perturbe. Însă cu siguranță mă voi întoarce. Nu am ajuns încă la Citadela Al-Qalaa, la Muzeul Egiptean de Antichități, Acvariul Red Sea, locul unde poți admira minunata viață marină care populează Marea Roșie și multe alte obiective pe care trebuie neapărat să le văd.

Iată cum poți petrece o săptămână fără să fii recunoscut, te bucuri de vacanța ta și de tot ceea ce-ți oferă Christian Tour prin destinația aleasă!

Articol scris pentru proba nr. 14 din Spring SuperBlog 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.