– Uite Ante, am împuşcat una…pe cea mai mare. Acum sunt şi eu vânător?
– Continuă Sofia. Ai grijă, fii cu ochii în patru…vor mai apărea.
– Ştiu Ante!
– De unde ştii? Ia, ce scor ai? Eu am 260...
– Ajung şi eu acolo!
Le privesc. Nici nu m-au auzit când am intrat în casă. Stau pe canapea, cu căpşoarele lipite. E linişte în casă…de când nu a mai fost atât de linişte…
– Bună mami! Ce faceți?
– Mami, ai venit!
– Mami, împuşcăm prepelițe! Suntem vânători!
– Mami, am descoperit un nou joc copii în Google Play! Uite, l-am instalat pe telefon – JOC PREPELIX PANO. Pariu că nu ştiai de el…
Începe sezonul de vânătoare online a prepelițelor – cu JOC PREPELIX PANO!
Nu ştiam? Mă uit la ecranul telefonului şi o prepeliță mare şi grasă îmi zâmbeşte. Imediat, Ante o împuşcă cu satisfacție.
– Aşa se face…
Devin nostalgică, copilul din mine vrea să iasă. Deşi mă aşteptau geamurile să le spăl, mă aşez pe canapea şi îi iau telefonul Sofiei.
– Stați că vă arăt eu cum se face!
– Mami, dar tu ştiai de jocul ăsta? Nouă de ce nu ne-ai spus? E aşa de distractiv…
Era anul de grație 2000. Echipa Phenomedia crease un adevărat fenomen în materie de jocuri pe PC. La foarte scurt timp de la lansare, PREPELIX devenise viral. Marea majoritate a românilor care aveau atunci un calculator, aveau jocul instalat, petrecând foarte mult timp în fața acestuia, jucându-l și străduindu-se să doboare recorduri.
Nu mai eram un copil, dar totuși jocul mă prinsese. Tensiunea se simțea peste tot, copacii nemișcați ascundeau mistere! Cerul vestea Apocalipsa! M-am speriat…credeam că e aievea! Pe monitorul calculatorului a apărut un cap mare de prepeliță ce râdea sfidător. Poc! L-am împuşcat! Când bucuria era mai mare, am văzut că vin şi mai multe, năvălesc din toate părțile, cu tact și strategie…Poc! Poc! Împuşcam la nimereală, era invazie de prepelițe…
– Şi? Ce s-a întâmplat? Le-ai venit de hac?
– Le-am venit. După nopți nedormite, am reuşit să îmi salvez calculatorul de prepelițe! Mă transformasem într-un vântător abil şi iscusit. Împuşcam tot ce prindeam: prepelița ascunsă după flori, pe cea de dincolo de nori care abia se zărea, pe cea de lângă fântănă…
– Şi apoi?
– Apoi…nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu l-am mai jucat…industria jocurilor a luat amploare și în România, iar PREPELIX a fost înlocuit de alte jocuri în vogă ale momentului.
– Dar cum a apărut acest joc, mami?
Un joc PREPELIX adaptat tehnologiei actuale, gândit special pentru mobil!
– Prepelix a apărut pentru prima dată în Germania pe data de 15 octombrie 1998. Această versiune a jocului a fost creată pentru cunoscutul brand Johnny Walker sub numele de “Virtuelle Moorhuhnjagd”. Deși nu se așteptau, campania desfășurată în baruri selectate prin promotori cu laptopuri, a înregistrat un succes uriaș.
– Și la noi cum a apărut?
– În decembrie 2000, echipa Phenomedia România a lansat în România o versiune autohtonă a jocului, sub denumirea de Prepelix. Era un joc pentru toate vârstele. Astfel oricine putea deveni vânător de prepelițe, cu condiția să aibă minim 5 ani. Nu era greu, cu o dificultate mică spre medie, însă gradul de distracție era foarte ridicat.
Pe lângă confrunatera cu prepelițele, vânătorii trebuiau să mai descopere și alte obiecte sau acțiuni care le aduceau puncte în plus, ajutându-i să se situeze pe primul loc în tabela de scor globală.
– Mami, vreau și eu să descoper și altele….cum fac?
– Voi aveți varianta demo joc mobil, pe care ați găsit-o gratuit. Însă eu vin să vă ajut cu un cod de acces la versiunea Full cu care puteți juca toate cele 4 variante: Prepelix Pano și Prepelix VR disponibile în Google Play și APP Store (în curând).
– Sunt ascunse 13 ghicitori, iar două dintre ele pot activa arma secretă care te va ajuta să cucerești primul loc din tabela de scor globală PREPELIX, despre care vă vorbeam.
– Mami, dar ce este tabela de scor global?
– Ante, concurezi cu toți jucătorii de PREPELIX PANO și VR….
Poți să câștigi! Poți să dobori toate prepelițele!
– Wow…mami, hai repede dă-mi codul. Vreau să fiu pe primul loc. Abia aștept să îi spun Biancăi ce joc distractiv am descoperit!
Zâmbesc…mă uit la ele și…văd copilul din mine, care se bucura de orice țintă nimerită, de orice prepeliță pe care o împușcam. Deși erau bine antrenate, precum soldații, reușisem să ajung un vânător chiar bun. Așa m-a găsit soțul, în fața unui telefon mobil, împușcând cu sete prepelițe.
– Ce faci aici? Nu mai continuăm curățenia?
– Iubi, eu mai am de împușcat niște prepelițe, apucă-te tu de geamuri că vin și eu imediat. 🙂
Și o aud pe Ante: Ține-te tare pe poziții! Șterge-ți picătura de sudoare de pe tâmplă! Ramâi concentrată! Poți s-o faci! Poți să câştigi! Poți să dobori toate prepelițele!
Articol scris pentru proba nr. 13 din Spring SuperBlog 2018!