Ingrijirea tenului si, de fapt, a pielii de pe intreg corpul, este un subiect cu care orice femeie trebuie sa fie la curent. Nu spunem ca trebuie sa crezi toate sfaturile care apar si sa incepi sa practici toate metodele de ingrijire pe care le gasesti pe internet, dar cateva dintre acestea au fost testate ani la rand atat de femei, cat si de cercetatori, iar rezultatele sunt sigure.
Asa ca inainte de a-ti pune cine-stie-ce produse pe pielea delicata a fetei, verifica sursa acelei informatii si nu ezita sa te consulti cu cosmeticiana ta – aceasta va sti cu siguranta sa iti recomande tratamente si produse potrivite pentru tenul tau, indiferent daca este vorba de masti facute acasa din produse naturale (fructe, legume, lactate), creme testate dermatologic sau tratamente cu un electroderm cosmetic.
La capitolul masti home made nu prea ai cum sa dai gres, indiferent ce produse naturale ai incerca. Dar, ca sa fii sigura, iata cateva sugestii cu rezultate garantate:
- Masti cu iaurt – Deoarece iaurtul contine atat o multime de nutrienti benefici pentru piele, cat si acid lactic cu proprietati de albire, poate fi folosit cu succes pentru toate tipurile de ten ca atare.
- Masti cu lamaie – Acidul citric, acidul ascorbic si vitamina C din zeama de lamaie au proprietati de albire, iar antioxidantii din lamaie sunt foarte sanatosi pentru piele.
- Masti cu miere – Mierea hidrateaza si albeste tenul, dar poate si sa estompeze cicatricile cauzate de acnee.
In ceea ce priveste cremele cumparate din magazin, cel mai bine este sa te orientezi spre acele produse din ingrediente naturale. Vei gasi o gama foarte larga in farmaciile naturiste, dar si in magazine ca Yves Rocher, L’Occitane sau Farmec. Tot din aceste magazine iti poti cumpara si alte produse pentru ingrijirea tenului precum masti, scrub-uri sau apa micelara.
Fa-ti un obicei din a-ti curata, hidrata si ingriji tenul zilnic si acesta va avea un aspect luminos si tanar multi ani de acum incolo. In plus, atunci cand mergi la salonul de infrumusetare, cere neaparat un tratament cu un electroderm cosmetic. Un astfel de tratament poate fi realizat de cateva ori pe an si are efect antiseptic si astringent, regland functionarea glandelor sebacee si oxigenand intens pielea.
Legătură permanentă