Păşesc cu bucurie pe nisipul fierbinte ce-mi înconjoară tălpile cu căldură şi te privesc! Mi-a fost dor de tine! Te îmbrățişez cu privirea până în locul în care cerul este una cu tine. Aştept să-mi murmuri că ți-am lipsit…
Valurile tale se sparg zgomotos de țărm, căutându-mă cu privirea. M-au găsit! Îmi mângâie picioarele, urându-mi bun găsit.
Mă întrebi unde stau. Îți răspund că tot acolo…la 25 de metri de tine, în sudul stațiunii Mamaia. La acelaşi hotel unde am stat şi prima dată. Hotel Aurora Mamaia, cel care-mi ştie cel mai bine gândurile, iubirile, trăirile.
Confortul și liniștea – este ceea caută un turist!
Hotelul unde mă simt acasă. Hotelul unde l-am cunoscut pe el…cu ani în urmă. Cel ce-a legat cea mai mare iubire pe care am trăit-o vreodată! Mi-aș dori să întorc timpul…
……………………………………….
Pășesc cu sfială, oarecum…trec pragul unui hotel impunător. Este anul 2008 și tocmai ce a fost renovat. Pregătit să primească 686 de oaspeți în cele 343 de camere duble, extra moderne, dispuse pe 10 etaje, hotelul Aurora oferă ceea ce caută orice turist: liniște și confort, camere moderne, mâncare bună și servicii hoteliere fără cusur.
Zâmbetul recepționerei mă ajută să scap de această teamă…teama de necunoscut. Mă îndrept spre liftul silențios, de ultimă generație și ajung în camera de la etajul 10. Aici am vrut să mă cazez, să te văd în fiecare moment…să admir frumusețea ta, dragă mare.
Deși camera este primitoare, stomacul mă îndeamnă să caut un restaurant. Îl găsesc nu foarte departe, ci în imediata vecinătate a hotelului. Restaurant Aurora, atât de elegant și de modern, cu o terasă atât de frumoasă, cu vederea exact spre mare. Mă uit în jur…îmi place, este mare, cred că încap peste 600 de locuri aici, are aer condiționat și patru ecrane cu plasmă. Mirosul este îmbietor, abia aștept să gust bucatele ce mă îndeamnă să mă așez la masă.
Chelnerul îmi așează cu un zâmbet larg tava pe masă; îi întorc zâmbetul și îi spun: Mulțumesc. Este foarte frumos aici la dumneavoastră! Este prima oară când vin!
Atunci să știți că este un hotel cu piscină. Deși suntem la mare, vă recomand să o vizitați. Este spectaculoasă, are două bazine moderne, unul pentru adulți și celălat pentru copii. Aici ai parte de tot confortul pe care îl vezi doar în filme: umbreluțe, măsuțe, peste 200 de șezlonguri, dușuri cu design deosebit, dar și grupuri sanitare moderne.
Un cocktail, o înghețată sau o bere rece?
Iubesc marea, ador căldura hotelului Aurora și admir diversitatea și multiculturalitatea orașului Constanța, cu o istorie de peste 2500 de ani. Aici găsești influențe din Grecia, Roma Antica, dar și turcești, armenești, lipovenești, evreiești.
Profit de faptul că hotelul Aurora din Mamaia este atât de aproape de orașul Constanța, pentru a îl explora în voie, pentru a vizita obiective turistice Constanța ce m-au impresionat și pe care îmi doresc să le cunosc!
Moscheea Carol I este situată în Piața Ovidiu și mi se pare unul dintre cele mai frumoase monumente arhitectonice din țara noastră. Este principalul edificiu de cult musulman din România, Carol I fiind cel ce a avut inițiativa de a începe lucrările de ridicare a clădirii în anul 1910; lucrări ce au durat 3 ani.
Cu un amestec unic de elemente arhitecturale egipteano-bizantine și românești, Moscheea Carol I uimește prin frumusețe.
Atunci când pășești pentru prima dată într-un lăcaș de cult musulman trebuie să știi că respectarea unor reguli de conduită este obligatorie. Nu sunt multe și nici greu de dus la îndeplinire! În primul rând, se impune ca ținuta să fie decenta. Înainte de a păși în interiorul moscheii trebuie neapărat să ne descălțăm, iar dacă o slujbă este în plină desfășurare trebuie avut grijă cu telefoanele mobile, să fie pe silențios și să nu trecem prin fața persoanelor care se roagă.
Una dintre cele mai frumoase clădiri de pe faleza constănţeană, Farul Genovez, are o poveste pierdută în anii 1300. El este amplasat între Cazino și fostul Hotel Carol (actualul Comandament al Marinei).
Este un monument ce nu poate trece neobservat, frumusețea și importanța sa ca obiectiv al orașului Constanța sunt de necontestat!
Forma sa octogonală este cea care îi oferă o notă de unicitate, făcându-l o construcție orginală. Farul îi călăuzea pe marinari cu ajutorul luminii sale albe care se înălța la 21 de metri deasupra mării și avea o vizibilitate de circa 5 kilometri în larg.
„Mai degrabă numele de genovez vine de la un calificativ care a fost acordat de turcii care au ocupat Dobrogea până în 1878, Impresionați de zidurile groase întâlnite în mai multe locuri din Constanța, le-au denumit în graiul lor, Geneviz Calee (cetate genoveză). La Constanța au existat mai multe construcții care au purtat numele de Chei genoveze, Magazii genoveze, și nu se putea ca o construcție de far să nu se numească Farul Genovez.”, spune Petre Covacef în cartea Povestea Farului Genovez.
Biserica Greacă este cel mai vechi locaș de cult din Constanța. Clădirea, în formă dreptunghiulară, nu are turle, deoarece în anul 1865 când s-a început construcția bisericii, era prevăzut în mod expres în aprobare, ca bisericile creştine din Imperiul Otoman să nu fie mai înalte decât moscheele musulmane.
În anul 1954, biserica a fost declarată Monument istoric şi inclusă pe lista de Patrimoniu Naţional şi Cultural. Este dovada seculară a convieţuirii diverselor comunităţi etnice în Dobrogea.
Sejur la Mamaia – cu ochii pe atracții Constanța!
Și asta nu este tot…Piața Ovidiu și statuia dedicată poetului exilat, edificiile romane și grecești, Catedrala Catolică, Sfântul Anton de Padova, Cazinoul, Microrezervația, Acvariul, Portul Turistic Tomis, Statuia lui Eminescu și a Veronicăi Micle și multe alte obiective impresionante.
Dacă nu ai avut încă ocazia să le vizitezi, la următoarea oprire în Constanța poți participa la unul dintre tururile organizate de Diana Slav, ghid local voluntar, distins în 2016 și 2017 cu Certificatul de Excelență Trip Advisor.
Vizităm Constanța, facem plajă la Mamaia, ne cazăm la Hotel Aurora!
*sursă foto: hotelaurora.ro, pixabay.com, wikipedia.ro
Articol scris pentru proba nr. 12 din Spring SuperBlog 2018!
Legătură permanentă