O plăcintă, un iepure curajos și o jachetă albastră!

– Ufff…huh…oare m-a văzut? Unde să mă ascund? Dă Doamne să găsesc o groapă în care să mă arunc!……Oh, salut Flopsy. Ce mai faci? 

– Hey, bună Peter! Te căutam.

– Pe mine? Îl întreb mirat. Nu mă bucur, bineînțeles, are obiceiul de a mă scoate din pepeni. De fiecare dată când vorbim, ajungem să-mi sară muștarul.

– Oh…da. Am o mică problemă. Hihi! De fapt…am nevoie de ajutorul tău. O știi pe Mopsy? Daaaa, frumoasa și senzuala iepurica. 

Și…începe. Cu toții cunoaștem povestea lui frumoasă de dragoste…neîmpărtășită. Îmi iau liniștit un morcov…Îl termin…Mă dau doi pași înapoi sperând că astfel pot scăpa. Nu…mă apucă de braț. Cum de am eu așa ghinion să mă întâlnesc tocmai acum cu el??

Un iepure cu o jachetă albastră…ăsta-s eu!

Apropo…am uitat să mă prezint. Eu sunt Peter, Peter Rabbit, cel mai tare iepuraș din zona noastră…și…parol că-s mulți iepurași pe-aici! Cu ce mă diferențiez de ceilalți? Păi…în tot ținutul nu veți mai găsi o jachetă albastră ca a mea…eu sunt funny, comic, curajos și deștept.

Pfoai…n-a terminat de povestit nici acum. Mopsy nu dă doi bani pe el. Iepuroaica aia șmecheră e unsă cu toate alifiile. Dar…degeaba îi spun…trage și el nădejde ca ursul de coadă, sperând că o va cuceri.

Și eu nu mă pot gândi acum decât la plăcinta aia cu morcovi pe care doamna Daisy a făcut-o și a lăsat-o pe pervaz…să se răcească…cică. Dar eu cred că de fapt mă aștepta pe mine. Hmmm…ce miros…ce savoare…ce…ce-o mai vrea acum?

– Haide, Peter, spune-mi. Nu am dreptate?

– Păi…după cum știi…ce să spun…Băi, Flopsy, las-o moartă. Cum să-ți spun eu? Mopsy nu cred că are ochi pentru tine…

– Ei, nu. Peter…îți zic eu…mai am atât…

– Haide, nu mai vinde castraveți grădinarului. Ce eu nu am ochi? Nu văd? Să ți-o spun p-aia dreaptă? N-are nicio treabă cu tine! Îți place să te îmbeți cu apă rece!

– Auzi…știi ce? Eu cred că ești doar invidios! Ia lasă-mă în pace! De ce stau eu de vorbă cu tine?

Auzi la el. De parcă eu l-am oprit din drumul lui spre plăcintă. PLĂCINTĂ…daaa, deja îmi plouă în gură. Acum vin la tine! Și o apuc tacticos prin grădina domnului Larry, culegând un morcov din mers.

Curaj este numele meu mai mic!

Dar…stai…oare ce se întâmplă? E Fiona…și…e băgată într-o mașină de niște iepuroi maaariii. Dar asta e…răpire, da!! Fionaaaaaaaa, strig alergând spre ea.

Peterrrrrr….o aud în timp ce dispare în micuțul Matiz.

Nu am timp de pierdut. Mă arunc spre mașină și nimeresc pe capotă. Fiona, stai liniștită, te salvez eu, țip în timp ce vântul îmi flutură urechile. Flopsyyyy, ajută-mă. Trebuie să o salvăm pe Fiona!! strig disperat spre iepurele ce tocmai plecase supărat de lângă mine.

Deşi e supărat pe mine, aleargă cu toată viteza iepurească spre maşină. Așa suntem noi, ne ajutăm unul pe celălalt întotdeauna, indiferent de supărări sau certuri. În timp ce face un salt pentru a ajunge pe capotă lângă mine, eu fac un triplu salt înapoi și, cu picioarele înainte intru pe geamul deschis al mașinii. Mamă…când le voi povesti prietenilor! N-am cum să o fac de oaie; viața Fionei depinde de mine, nu?

– Auzi mă, cine ești tu? Ce vrei de la noi?

– Eu ce vreau? Voi ce vreți de la Fiona! Eu sunt…Rabbit, Peter Rabbit și aici, în comunitatea noastră, nimeni nu răpește pe nimeni. Ce naiba a fost în mintea aia creață a voastră?

– Ne scuzi, Peter, ne țineam și noi de șotii, nu am vrut decât să îi facem o farsă Fionei. Știi…azi e ziua ei și am organizat o petrecere mișto, ne-am gândit să o răpim și să o ducem pe sus la petrecere. Să îi cântăm La Mulți Ani…n-am vrut să speriem pe nimeni.

Și…înapoi la plăcintă!

M-am uitat ca cioara la ciolan, când la „hoți”, când la Fiona. În timpul ăsta Flopsy striga la mine să îl ajut. Nu se mai putea ține mult cu mâinile de capotă. Mă dau jos din mașină și mă țin cu mâna de burtă, mă încovoi de râs. Pentru ce am lăsat eu plăcinta de morcovi!!!

La mulți ani, Fiona. Hai pa…că mă așteaptă o plăcintă de devorat…și un câine nesuferit ce mă latră mereu când trec pe lângă cușca lui.

………………………………………………………

Mami, am nevoie la baie! Mamiiiiii!!!!

Ce mami? Du-te la baie, măi copchile. Eu am treabă. Mă aşteaptă o plăcintă! 🙂

Mami, nu auzi? Haide, hai repede, fac pe mine!

Faci pe tine? Sau…faci pe mine! Hai fuga la baie, Sofi! Offf…

Mami, tu chiar nu mă auzeai? Dormeai sau visai? Ce făceai?

Dormeam, mami, dar se pare că nu dormeam deloc iepureşte.

Iepureşte? Dar ce mami? Tu eşti un iepure, mă întreabă micuța mea blondină, uitându-se la mine cu ochişorii ei mari, mirați.

Nu, mami, nu sunt. Dar visam că eram un iepure tânăr, fără griji, fără copii, curajos şi tare comic. Un iepure care…urma să mănânce o plăcintă delicioasă de morcovi! Hai, Sofi, grăbeşte-te…mai am încă timp să degust plăcinta!

Dacă eşti fată ascultătoare şi te întorci în pat acum, îți promit că pe 30 martie 2018 te duc să vezi Peter Rabbit.

– Ce este 30 martie?

– Este data de lansare în cinema a filmului Peter Rabbit, mami. Este un film pentru copii, o animație, despre un iepuraș haios și tare drăguț, care privește viața cu optimism. Îți va plăcea cu siguranță! Seamănă cu tine, este vesel și mereu pus pe șotii!

– Dar tu de unde știi, mami?

– Am văzut aseară un trailer prezentat de InterComFilm! și mi-a plăcut tare mult! Abia aștept să apară filmul, să îl vizionăm. Vă promit că fac și o plăcintă!

– Dar nu de morcovi, mami. O plăcintă cu brânză sau cu mere, te roooggg!

Articol scris pentru proba nr. 11 din Spring SuperBlog 2018!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.