Jocuri ale minții, o carte ce crește cheful de distracție!

Copiii din ziua de astăzi sunt atât de inteligenți și au un chef de distracție foarte mare. Majoritatea cunosc multe lucruri de care noi nici măcar nu aveam habar că există. Mă uimește fiica mea cea mică cu întrebările pe care mi le adresează. Însă mai mult mă uimește cu răspunsurile ce mi le dă.

Și mă gândesc…noi eram altfel decât copiii din ziua de astăzi, dar și posibilitățile părinților erau altele. Nu aveam calculator, laptop sau tabletă. Nu existau nici jocuri și foarte puține cărți. Acum au apărut foarte multe cărți, special pentru antrenarea minții copilului.

Jocuri Ale Mintii, Minte, Jocuri

Copilul se dezvoltă prin joc, fiind primul stadiu de învățare și de activitate creatoare. Prin joc, copilul dobândește capacități și experiențe noi, își cultivă spiritul de observație, atenția, memoria, gândirea, fantezia și spiritul artistic.

Jocuri ale minții, o carte ce crește cheful de distracție!

Am descoperit pe Libris.ro cărțile care testează agerimea minții prin joacă. Mi-a fost destul de greu să aleg una dintre acestea, însă în final m-am oprit la Jocuri ale minții, scrisă de Sarah Khan, care cuprinde peste 80 de jocuri creative și amuzante. Fiica mea a îndrăgit-o foarte mult și, deși nu sunt decât 3 săptămâni de când a primit-o, aproape a terminat-o.

Creierul unui copil este precum un burete; absoarbe informațiile, fiind mereu dornic de noutăți. De aceea, rolul nostru, al părinților, este să le punem la dispoziție materialele de care au nevoie.

Și cum învață copilul cel mai bine? Prin joacă, desigur. Labirinturi, ghicitori, hieroglife, jocuri de memorie vizuală…asta vom găsi în carte. Iar dacă răspunsurile copiilor vor fi corecte, fericirea va fi și mai mare.

De ce mi-a plăcut atât de mult această carte? Pentru că ajută foarte mult la dezvoltarea abilităților mentale ale copilului: simț de observație, logică, simboluri, raționament, deducție, matematică.

Îmi amintesc că și mie îmi plăceau aceste jocuri logico-matematice. Iar cel mai important lucru este că te amuzi, rezolvând aceste jocuri. Ai parte de distracție, punându-ți mintea la contribuție.

Tu ce fel de cărți obișnuiești să le cumperi copiilor? Consideri că această carte poate fi un prieten pentru fiul / fiica ta?

17 comentarii


  1. sa stii ca mi-ar placea si mie genul asta de carte, desigur nu pentru copii, ci la un nivel mai avansat pentru adulti. Sunt sigura ca le antreneaza mintea celor mici si ii si distreaza in acelasi timp. Pacat ca nu am vazut pretul ieri, cand au avut transport gratuit.

    Răspunde

  2. Spre exemplu, Labirintul verde, mi-ar placea si mie sa il joc dar ceva mai pentu mintea mea, sau …. cine stie, poate nu fac fata nici la acest nivel 😀 Imi plac astfel de carti si daca vrei sa stii, imi doresc o carte de colorat pentru adulti 😀

    Răspunde

  3. Sunt de parere ca tipul acesta de carti ii fac pe cei mici sa se implice si sa-si dezvolte imaginatia, intelectul.

    Răspunde

  4. Eu îi cumpăr Karinei cărți de povesti, de experiemente simple si de jocuri potrivite varstei ei si imi place sa ne jucam impreuna.

    Răspunde

  5. Acum Ania este fascinata de povesti dar acest gen de carti trebuie sa-l cumpar și eu pentru ca sigur va fi fascinata de ele.

    Răspunde

  6. Imi place carticica. Eu inca sunt la povesti si la activitati. Fetita mea este inca micuta si nu cred ca s-ar descurca cu aceasta. Oricum, am retinut titlul pentru ca in scurt timp voi avea si eu nevoie de ea

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.