Idei de cadouri pentru prietenii din strainatate!

Shop, Shopping, Bags, Gift, Brown, Blank, Market

Alegerea unui cadou pentru cineva din strainatate implica unele limitari, dat fiind ca nu orice obiect se poate duce peste granite, existand unele reglamentari legale pentru alcool, tigari, obiecte de patrimoniu si altele, iar daca este necesara o calatorie cu avionul, ar fi ideal ca obiectul sa fie cat mai mic si cat mai usor si, de asemenea, sa nu fie inclus in lista obiectelor interzise in bagajele de calatorie cu avionul.

Bijuteriile – mici, dar valoroase

O bijuterie va incanta orice doamna sau domnisoara, in plus un astfel de cadou este usor de gasit si se poate incadra in bugetul oricui, existand pe piata bijuterii frumoase chiar si din argint sau cupru, cu pietre semipretioase sau pretioase, la preturi pornind de la cateva zeci de lei, iar valoarea unui astfel de cadou poate ajunge la cateva mii de lei – pentru bijuterii cu pietre pretioase sau creatii deosebite.

Copiii mici – baieti sau fete – se vor bucura sa primeasca o bratara cu o mica bijuterie sau un medalion, iar niste cercelusi pot fi un cadou potrivit pentru orice fetita. Un medalion militar, de exemplu, ar putea fi un cadou apreciat de adolescenti, iar daca este posibila personalizarea acestuia prin gravare, surpriza va fi mai placuta.

Alegerea unei bijuterii pentru un barbat poate parea dificila, insa orice barbat tanar va aprecia ideea unui medalion militar, iar daca este o fire mai rebela, puteti alege unul dintre modelele de cruci crestine etiopiene, care poate fi purtata pe o bratara sau la un lantisor.

Pentru orice adult, un cadou deosebit poate fi un lingou de aur, existand la bijuterii, la banci sau la Monetaria Statului oferte de lingouri chiar si de 1 gram.

Cadouri de colectie

De asemenea, in functie de pasiunile celui care va primi cadoul, mici, dar valoroase cadouri pot fi monede, timbre, opere de arta sau figurine, reviste de benzi desenate, carti etc., care ar putea valora o avere peste ani.

Atentie, insa, ca unele obiecte de patrimoniu au nevoie de aprobari speciale pentru a fi scoase din tara!

Artizanat sau produse românesti

Un cadou produs in Romania ar putea fi cea mai buna alegere pentru a fi daruit unui strain sau chiar unui român care traieste in strainatate.

Exista pe piata carti deosebite pentru copii de toate varstele, care pot fi utile pentru invatarea sau folosirea limbii române. De asemenea, cantece pentru copii sau muzica romaneasca ar putea fi daruri apreciate, iar jocuri care au incantat mai multe generatii de copii din România – Piticot sau Nu te supara frate!, de exemplu – vor bucura copiii si ii vor face pe parinti sa zambeasca.

Pentru femei este foarte usoara alegerea: o bijuterie creatie româneasca, o ie sau un obiect artizanal pentru decorarea casei pot fi idei de cadouri care nu pot da gres.

Un barbat ar putea aprecia o carte despre România sau despre o anumita zona a tarii, existand si multe editii traduse in diverse limbi de circulatie internationala sau o sticla ornata de un mestesugar indemanatic, in Maramures realizandu-se adevarate opere de arta sculptate in lemn si introduse in sticle.

Cei care calatoresc cu avionul trebuie sa evite insa sticlele sau recipientele care contin lichide cu capacitate mai mare de 100 ml daca au achizitionat un bilet incluzand doar bagaj de mâna.

Un comentariu


  1. Am si eu o prietena care sta in Spania. Vine rar in tara, la cativa ani, dar ne trimitem pachete reciproc. Pe langa alimente traditionale, incerc mereu sa ii strecor si un obiect decorativ, un accesoriu, o bijuterie care sa ii aminteasca de acasa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.