Fascinanta călătorie într-o altă lume! Nu-ți refuza dreptul la Vacanțe Speciale!

– Mami, China este departe? mă întreabă fiica mea de 7 ani. O privesc surprinsă și îi spun Da, mami, este foarte departe de noi; se află pe un alt continent, Asia.

– Mami, mi-ar plăcea tare mult să merg în China. 

– De ce, mami? o întreb mirată. Este prima oară când o văd interesată de o altă țară, când îmi spune că ar vrea să o viziteze.

– Astăzi m-am jucat puțin cu globul pe care mi l-ai luat. L-am învârtit și am pus degetul pe el…chiar pe China. Este un nume interesant, la fel ca și oamenii de acolo. Știi că ei nu sunt ca noi? Au altă culoare la piele și ochii arată diferit…Mami, și ochii mei sunt asemănători cu ai lor…oare sunt și eu „chineză”?

– Chinezoaică, mami și nu, nu ești. Tu ești româncă și sper ca într-o zi să ajungi să vizitezi acest tărâm misterios, care și pe mine m-a fascinat încă din copilărie. Împărați, Marele Zid Chinezesc, Bonzai, Orașul Interzis, Temple, origami…și multe alte lucruri despre care am citit, imaginându-mi cum ar fi dacă…aș locui în China.

Dintotdeauna m-au fascinat tărâmurile necunoscute, am călătorit, iar prin fiecare călătorie am descoperit locuri noi, oameni noi. Fiecare călătorie mi-a fost o lecție de viață, am rămas cu amintiri minunate. Însă în China tot nu am ajuns. Întrebarea fiicei mele m-a făcut să visez din nou, să-mi doresc să ajung să cunosc această civilizație minunată, care m-a fascinat și m-a intrigat încă din copilărie.

Hong Kong, Orizont, Noapte

Mi-am amintit de dorința mea de a vedea China atunci când ochii mi-au căzut pe un pliant adus de soțul meu. CND Vacanțe speciale mă invita să plec într-o vacanță ALTFEL, spre o destinație exotică.

China – țara unei culturi străvechi!

Susțin cu tărie ideea conform căreia China face parte din acele destinații speciale pentru vacante speciale.

În urmă cu 200 de ani, Napoleon spunea: Lăsați China să doarmă pentru că atunci când se va trezi, va zgudui lumea! Avea dreptate; pentru că în ultima perioadă China a devenit economia mondială numărul 1, ajungând să depășească chiar și SUA. Chinezii au evoluat foarte mult, zgârie norii ating cerul, autostrăzile suspendate traversează fiecare orezărie, din marile porturi din Shanghai sau din Hong Kong pleacă vase pline cu mărfuri în toată lumea.

Navă, Hainan, China, Orizont, Pachebot

Însă indiferent cât de mare ar fi evoluția lor, comorile naturale și culturale au rămas aceleași, plaje de coastă, deșerturi aride, Munții Himalaya, călugări shaolin, urși panda…

De ce îmi doresc să vizitez China?

În primul rând, este cea mai veche civilizație, de mai bine de 4000 de ani, o lume cu totul diferită de a noastră. Deși țara se dezvoltă într-un ritm alert, obiceiurile chinezești, cultura, tradițiile încă s-au păstrat foarte bine, neschimbate de mii de ani, iar oamenii conferă Chinei un farmec aparte.

Dacă ne gândim la scris, compas, calendar, imprimerie, busolă, praf de pușcă, gamă muzicală, cultura soiei, mătase, ceai, marii filozofi…atunci putem afirma că această cultură a lăsat urme adânci asupra istoriei omenirii.

Umbrelă, Modă, Dispozitivul, Asia

Vreau să mă relaxez într-o croazieră pe râul Li, să admir natura și frunzele de nuferi care se oglindesc în apă. Fiecare porțiune a râului are un farmec aparte, creând un cadru inedit, o regiune uimitoare pe care nu trebuie să o ratezi. Te poți plimba folosind plutele din bambus ale localnicilor sau poți să alegi confortul navelor mai mari. Important este spectacolul pe care îl vei admira și care te va lăsa fără grai.

Vreau să văd unul dintre cele mai frumoase râuri din întreaga lume, o zonă pitorească, o zonă elogiată în întreaga țară.

Turiștii optează pentru diverse ambarcațiuni, în funcție de confortul pe care și-l doresc

O minune a lumii!

Îmi doresc să văd cu ochii mei, să ating cu palmele cea mai mare construcție antică a lumii, cel mai lung zid de pe Terra, Marele Zid Chinezesc. Deși impresionant ca lungime, acesta nu este vizibil ochiului de pe Lună, contrar legendelor urbane. Însă se numără printre cele “7 Noi Minuni Ale Lumii”.

Una dintre cele mai celebre legende referitoare la Marele Zid este cea a soției unui bărbat decedat în timpul construcției. Meng Jiangnu a venit la Zid să își viziteze soțul, neștiind că acesta murise. Colegii acestuia nu au putut să îi spună adevărul, mințind-o că soțul ei este „în următorul turn”. Meng a mers din turn în turn, de la un capăt la altul al Zidului, căutându-și soțul. La ultimul turn a aflat adevărul, lacrimile sale creând o breșă în Zid, iar un templu a fost ridicat în cinstea ei aici.

China, Marele Zid Chinezesc, Iarnă

China este o țară fascinantă din toate punctele de vedere, aici incluzând și bucătăria. Una dintre cele mai vechi și mai prestigioase din lume, bucătăria chinezească este caracterizată de calități gustative, nutritive și terapeutice, de o mare varietate a savorilor și a culorilor, de alternanța felurilor de mâncare de la masă.

Eu o văd ca pe o aspirație spre perfecțiune și echilibru între cele patru elemente: culoare, aromă, gust și prezentare. Culorile sunt plăcute, aromele apetisante, gustul deosebit, iar farfuria este frumos aranjată și prezentată.

Mancare Chinezeasca, La Prânz

Facinanta călătorie într-o altă lume!

Cunoașterea altor culturi este extrem de importantă pentru oricine. Cu fiecare aspect cu care suntem obișnuiți, într-un alt colț al lumii există o cultură total diferită, o cultură cu o altă perspectivă. Iar aflarea acestei noi perspective ne ajută pe noi ca oameni, ne schimbă percepțiile și convingerile.

Dacă ar fi să aleg dintre acele destinații exotice pentru vacanțe speciale care mă caracterizează, aceea ar fi China. Și nu aș pleca într-o călătorie de cunoaștere fără a avea un bagaj solid de informații despre această civilizație atât de diferită, atât de minunată. Tocmai pentru că m-a fascinat de când mă știu. Am vizionat filme, am urmărit documentare, am ascultat melodii…toate despre această mare civilizație, un spațiu cultural atât de interesant.

Acum fiica mea îmi împărtășește visele și nu pot să îmi doresc decât ca ea să aibă parte de o experiență minunată, de o cunoaștere amănunțită a locurilor care o fascinează. O voi încuraja să își urmeze visele! Îi voi spune: Ai dreptul la vacanțe speciale, nu-ți refuza acest drept!

*sursa foto: pixabay.com, youtube

Articol scris pentru proba nr. 8 din Spring SuperBlog 2018!

15 comentarii


  1. Eu mi-am cam refuzat placerea asta. Pot numara pe degetele de o mana concendiile pe care le-am avut in 10 ani si acelea au fost foarte scurte si doar in tara. Pe moment iti spui ca aia e, ca ai mai multa nevoie de bani pentru altele, dar uite ca timpul trece si iti pare rau.

    Răspunde


  2. Sa stii ca si eu mi-as dori sa vizitez China, desi nu stiu daca mancarea e chiar pe gustul meu.

    Răspunde

  3. Eu iubesc calatoriile.Din pacate China nu o am in plan asa curand, dar am planificata cate o calatorie pentru fiecare luna 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.