Acasă este locul unde îți este inima! Aia Proiect contribuie la îndeplinirea viselor tale!

– Tati, mi-ai adus căluțul?

– Hmmm…care căluț, tati?

– Dar…mi-ai promis că îmi vei lua un cal mare, să am grijă de el, să îl călăresc în fiecare zi și să îi dau să mănânce!

– Ți-am promis, tati, însă nu acum…mai întâi ne trebuie o curte mare și un grajd, care să îi fie căsuță, plus o casă pentru noi…Deocamdată, nu avem decât un apartament cu un balcon puțin mai mic decât un cal!

O discuție care are loc aproape zilnic. Sincer, m-a înnebunit pe mine fii-mea cu dorința ei de a avea un cal, ce să mai spun de soț. Trebuie să recunosc însă că, ideea unei case calde și plină de dragoste, este una la care merită visat. O curte mare, verde, o oază de liniște, unde să îmi văd fetele și mai târziu nepoțeii alergând desculți prin iarbă…

Mă trezesc visând cu ochii deschiși, undeva departe…dincolo de zidurile betonate în care stăm acum. De ce o casă? Pentru că îmi doresc intimitate, confort, siguranță, aer curat, verdeață și multe flori!

Dar…de ce să visez când pot foarte bine să pun pe hârtie ceea ce văd doar eu, cu ochii minții? De ce să nu îmi doresc să îmi transform visele în realitate? De ce să nu fac tot ceea ce-mi stă în putință astfel încât dorințele fiicelor mele să se îndeplinească? Prin prisma zodiei mele, sunt o persoană ambițioasă, perseverentă, căreia îi place să facă ceea ce simte fără a ține cont de tipare. Acolo…știu sigur că mă așteaptă un proiect casă al meu! Nu voi reuși singură, sunt conștientă de acest lucru, însă sunt sigură că voi reuși pentru că există AIA Proiect care mă va sprijini și mă va ajuta.

 

 

Construiește succesul, puțin câte puțin, zilnic!

AIA Proiect este un birou de proiectare rezidențială, cu o experiență de 10 ani în proiectare și cu un portofoliu de proiecte case optimizate, cu arhitectura de concept. În vederea realizării visului meu, trebuiesc parcurse etape importante, dar știu că totul va fi bine, pentru că voi colabora cu echipa AIA, o echipă formată din profesioniști.

Proiectul nu înseamnă doar construcția casei, pe lângă serviciile de proiectare, se efectuează toate demersurile necesare autorizării unei construcții DTAC, proiect tehnic și detalii de execuție, studii de fezabilitate, obținere avize pentru utilități, a certificatului de urbanism. Când am auzit ce presupune, m-am luat cu mâinile de cap, decisă să las baltă acest vis…Însă AIA Proiect a replicat: „Pregătim spre construire mai mult decât clădiri, concepem locuri de marcă mari sau mici pe care oamenii care interacționează cu ele le caută și le rețin, locuri care definesc, reprezintă și susțin grupurile, comunitățile sau afacerile pe care le deservesc, în deplin și maxim respect față de mediul înconjurător. Avem arhitecți proiectanți care vor face tot posibilul ca această schiță să devină realitate!”

A fi arhitect nu constă numai în construcție, ci și în a crea spații largi cu spații mici! – Yannick Heywang

Dar cum miza arhitecturii este eternitatea, discuția inițială cu echipa de arhitecți este cea mai importantă. Le voi expune ceea ce îmi doresc, ceea ce aștept de la ei, iar ei vor schița visul meu astfel încât acesta să prindă aripi.

Ascultam cu încântare fiecare idee pe care mi-o prezentau cei de la AIA Poiect, sorbeam cu nesaț fiecare cuvânt, urmărind fiecare linie pe care o creionau pe hârtie. Mi-am dat seama cât sunt de importanți arhitecții; o lume aparte, diversă în care fiecare detaliu contează, conlucrează ca un mecanism de precizie astfel încât rezultatul final să fie cel dorit şi aşteptat de beneficiar, adică de mine. Arhitectul descrie în detaliu viitoarea construcție, permițând constructorului să construiască, clientului să finanțeze, iar autorităților să autorizeze lucrările. De aici rolul echipei de arhitecți pentru reușita unei construcții. Ce ne-am face fără ei?

Închipuiți-vă cum ar putea constructorul să traseze casa pe teren sau să sape fundația fără planurile de contrucție? Cum ai ști câtă cărămidă, beton sau lemn ai nevoie? Sau să nu ai un calcul estimativ al construcției? Foarte greu, pur și simplu ai arăta constructorilor pe terenul casei unde dorești să fie baia, livingul sau dormitorul, rugându-te să nu se dărâme la primul cutremur!

AIA Proiect, un partener de încredere!

Pentru ca un lucru să fie făcut bine, întotdeauna ai nevoie de un profesionist. Mai ales că vorbim despre construcția unei case, unde vrei să trăiești ani mulți, liniștit, fericit, fără griji. O casă reprezintă împlinirea unor idealuri, creionează personalitatea, dar și modul de viață al propietarului. Astfel, arhitectul are sarcina de a îi oferi clientului său un design profesional și în același timp flexibilitate.

Însă după cum vă spuneam AIA Proiect are o echipă de arhitecți formată din profesioniști, membri ai Uniunii Arhitecților din România și ai Ordinului Arhitecților din România. Deci sunt pe mâini bune, așteptând să îmi văd visul cu ochii.

Acasă este locul unde găsești liniște, fericire, iubire!

O căsuță cu un etaj, micuță, însă cu multă iubire și fericire. Un living spațios, unde ne vom petrece serile îmbrățișați pe canapea, urmărind un film de acțiune, o bucătărie mare, unde voi găti cu drag pentru familia mea și o baie micuță. Asta ne va întâmpina la parterul casei. La etaj avem nevoie de intimitate, de liniște, de odihnă. Acolo vor fi dormitoarele, 3 la număr, dar și baia mare. Neapărat o cameră de joacă pentru fete, să nu mai găsesc jucării prin orice cotlon.

Acesta este locul pe care îl vom numi ACASĂ, locul în care copiii vor alerga fericiți, unde îmi voi bea relaxată cafeaua dimineața mângâiată de razele soarelui. Deja o văd pe fiica mea călărind căluțul pe care îl dorește atât de mult, în timp ce cealaltă fetiță se chinuie să îmbrace o pisică cu rochița păpușii. Simt parfumul florilor, îmi bucur ochii cu grădina mea micuță, însă atât de drăguță.

Fiecare casă este importantă, iar AIA Proiect contribuie la îndeplinirea viselor, transformând ideile clienților în realitate. Până la realizarea visului tău nu mai este decât un pas, o discuție cu echipa AIA Proiect. Iar casa ta se va ridica falnică, semeață, îmbrățișându-te cu fiecare ungher, luminându-te cu fiecare fereastră. Acasă este acel loc în care locuiești cu familia, cu bucurii și tristeți. Acasă este locul unde îți este inima, unde uiți de necazuri și te simți întotdeauna binevenit.

Îndeplinește-ți visele cu AIA Proiect!

Articol scris pentru proba nr. 3 din Spring SuperBlog 2018!

33 de comentarii


 1. Imi place cum ati gandit casuta familiei voastre. Sigur ca e important să pornesti la drum cu un proiect facut de un arhitect priceoput, cu experienta. Macar la sfarsit nu o sa iti para rau de lucrurile in care ai bagat banii și o sa ai spatiul utilizat la maxim.

  Răspunde

  1. Asa m-am gandit si eu, mai bine las totul pe mana unor experti, altfel la sfarsit s-ar putea sa imi para rau…

   Răspunde

 2. Cand este vorba de familie, acasa e acolo unde sunt ei, acasa e acolu unde imima ta vibreaza de fericire.
  Proiectul tau imaginat e destul de bine pus la punct, mai ca ai putea sa il vezi realizat.

  Răspunde

 3. Din ce in ce mai multi oameni viseaza si isi doresc o casuta pe pamant, evident si eu visez la asa ceva. La o casuta micuta si cocheta, cu ceva curte sa ma pot bucura de mult verde. Daca as fi in situatia data si eu as apela la un proiectant precum AIA Proiect, sa se ocupe de tot.

  Răspunde

 4. Nu-mi doresc o casa falnica si semeata 🙂 la ce? ca sa am de dereticat zile in sir prin ea? Dar o casuta mansardata, ca pentru nevoile unei singure persoane, ca mine, mi-as dori. Dar la cat costa in ziua de azi o casa, prefer sa-mi cheltui banii pe care ii am pe excursii. Casa nu-mi permit, nu in viata asta.

  Răspunde


 5. Toata lumea vrea la casa!
  Sa aiba si-o curte mareee, mareee….
  AIA e solutia ce amai buna, deci… Am sa-i concult si eu! Merci de recomandare!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.