Mierea de salcâm – adevărata hrană pentru organism!

Mierea de salcâm este o miere monofloră. Adică hărnicuțele albinuțe au fost fidele unui singur tip de floare, culegând polen numai din salcâm. Din cele mai străvechi timpuri, mierea de salcâm a fost considerată adevărată hrană pentru organism. Este considerată un medicament important pentru răceală, nevrozie și astenie chiar de către medici.

Miere Albine, Albină, Miere, Animale

Mierea de salcâm – tratează cu succes diferite afecțiuni!

  • ameliorarea și tratarea tusei
  • guturai
  • astm
  • bronșită
  • infecții bronhice
  • ulcer
  • afecțiuni cardiovasculare
  • gastrită hiperacidă
  • întărirea imunității
  • reumatism
  • dereglări ale circulației sângelui

Apidava, din inima Transilvaniei

Mulțumită Brander, am primit de la Apidava o miere atât de bună, mierea de salcâm Roua Florilor. Într-un ambalaj practic și modern, această miere a fost apreciată enorm de către fiicele mele. Astfel nu a mai existat riscul de murdărire și s-au distrat ungând fellile de pâine cu unt cu miere.

Acestă miere se caracterizează printr-o puritate și claritate remarcabilă. Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai cunoscute și mai dulci sortimente de miere, în primul rând mulțumită gustului delicat cu tentă florală. Datorită conținutului ridicat de fructoză, își păstrează starea lichidă pentru o lungă perioadă de timp.

Acest tip de miere este parfumat, delicat, fin, fiind un tonic general pentru sănătate. Mierea de salcam conține mai multe vitamine – A, C, B1, B2, B3, B5, B6 și B12, fitohormoni, compuși aromatici, acizi organici, flavoane, falvonoidă, dextrină, precum și diverși compuși ai azotului. Conține fosfor, cupru, fier, calciu, potasiu, mangan, majoritatea mineralelor esențiale organismului uman. Pe lângă toate acestea, mierea de salcâm prezintă în compoziția sa antibiotice naturale și enzime.

Mierea de salcâm este mai ușoara, de aceea este recomandată în special pentru copii, mame care alăptează și pentru femeile gravide. Rata sa de fructoză este mult mai mare decât cea de glucoză. Aroma sa este una unică. Are un miros fin de salcâm și ceară.

Fotografia postată de Apidava.

Voi ați aflat de beneficiile mierii de salcâm? Obișnuiți să o folosiți?

2 comentarii


  1. Mie mierea de salcam mi se pare cea mai parfumata si mai gustoasa. Este ea putin mai scumpa, dar merita, mai ales ca e si foarte buna pentru a trata si preveni atatea boli. Stiu ca pentru bolile de ficat este cea mai buna miere.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.